Skocz do zawartości

Słuchawki (+ mikrofon) do gier/muzyki ~300zł

Idź do rozwiązania Problem ogarnięty przez adivxv,

Recommended Posts

Część,

chciałbym wymienić swój aktualny "super" headset Creative HS-800. Źródłem w komputerze jest karta dźwiękowa: X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro. 

Po przeczytaniu sporej liczby tematów w tym dziale zastanawiam się nad modelami: Sennheiser PC320, AKG GHS 1 lub Superlux HMC631. Te ostatnie są chyba aktualnie nie do dostania? Który z dwójki PC320 i GHS będzie lepszym wyborem? Gram głównie w gry FPS(multi), zależy mi też aby mikrofon zbierał dobrze to co ja mówię, a nie to co dzieje się obok mnie.

Zastanawiam się nad innym wariantem: słuchawki + oddzielny mikrofon. Słuchawki wtedy posłużą do słuchania muzyki zamiast aktualnych, już trochę zniszczonych Sennheiser`ów HD202. Źródłem w tym wypadku będzie iPhone 5s.

Jeśli chodzi o mikrofon to dobrym wyborem będzie: Zalman ZM-MIC1?

Nie wiem, które słuchawki będą nadawać się do gier oraz słuchania muzyki. Sennheiser HD 439 , AKG K514 MKII czy może jeszcze coś innego?

Co poradzicie? ;)

Masz może jakiś dobry test/recenzje tych słuchawek? Na jaką kartę dźwiękowa musiałbym wymienić aktualna?

to zależy jaki masz budżet i jakie chcesz osiągnąć brzmienie. Za 400zł dostaniesz Xonar Phoebus Solo albo 550zł Titanum HD.Xonar gra bardziej neutralnie , analitycznie,niekiedy ostrzej, natomiast THD cieplej , trochę taki przymulony dźwięk.Może być tak, że z twoim X-Fi będzie się podobało ale te słuchawki lubią przestrzenne źródła, a takim na pewno nie jest twoja karta.  

Używałeś może tych słuchawek? Chodzi mi o zsuwanie o którym wspominają w pierwszym linku od sai1337. Jeśli miałbym je co chwile poprawiać, to będzie to irytujące.

Słuchawki zbierają same dobre opinie. Rozumiem, że do gier też się nadają?

Jeśli wybrałbym Pioneery to zamawiałbym je pewnie w sklepie audiopioneer.pl bo tam są w moim budżecie oraz sklep zbiera pozytywne opinie.

Różnica między PC320 a tymi Pioneerami jest kolosalna?

Swoją drogą jak się ma mikrofon z pc320 do tego od Zalmana?

Nie mogę namierzyć tych słuchawek w Katowicach. Popatrzę jeszcze w mniejszych sklepach. 

Znalazłem jeden egzemplarz w MediaMarkt (na całe Katowice), ale jest on zapakowany i pani może mi go otworzyć dopiero jak się zdecyduje  :roll: . Dodatkowo w MM wołają za nie 550zł.

Zamówię je przez internet ( w audiopioneer.pl) więc będzie 10 dni na zwrot, zgadza się?

Chyba ostatnie pytanie: czy 1) mój telefon , 2) integra w lapku będą wystarczające aby te słuchawki zagrały? Z tych źródeł akurat bardzo rzadko będę korzystał.

Chyba ostatnie pytanie: czy 1) mój telefon , 2) integra w lapku będą wystarczające aby te słuchawki zagrały?

Zagrać zagrają, ale nie tak, jak mogą zagrać przy dobrym napędzeniu.

Teoretycznie nawet Xonar DG, Taczka 4G z FiiO je napędzą, ale nie będzie to nic nadzwyczajnego.

Jakiej muzyki słuchasz, bo to najważniejsze?

• Miejscowość:Katowice