mosiulas 0 Napisano 10 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2014 (edytowane) Za duży wybór za mała wiedza, więc zgłaszam się z prośbą o pomoc, głównie męczę się z wyborem i5/i7. Zastosowanie komputera : Gry, głownie FPS-y (CS:GO, BF4)/ Obróbka wideo oraz grafiki rastrowej Maksymalna kwota : ~5000zł chociaż wolałbym nie wykorzystać całego budżetu Których części potrzebuję : Całość, pomijając napędy dyski i peryferia. Czy będę podkręcać sprzęt? : Bardzo chętnie chociaż bez przesady Rozdzielczość mojego monitora : Na chwile obecną 1280x1024 ale niedługo dojdzie 1920x1080 Specjalne wymagania : Brak Części z poprzedniego komputera : Napędy i peryferia Własna propozycja zestawu : http://www.morele.net/inventory/info/u4AC6K/ Inne : Edytowane 10 Kwietnia 2014 przez mosiulas Cytuj Link to post Share on other sites
BlueMike 2579 Napisano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Ile będzie procentowo gier i obróbki grafiki/wideo? Na jakim jest ona poziomie (amatorski/profesjonalny)? Jakie dyski już posiadasz? Cytuj Link to post Share on other sites
mosiulas 0 Napisano 11 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Dysk SSD i 500GB HDD. Z 30% całości może trochę mniej to będzie obróbka, poziom bardziej amatorski podczas nauki ale są pewne zapatrywania na dalszą "Profesjonalną" przygodę. Cytuj Link to post Share on other sites
GoingMad 396 Napisano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 No to i7 jak najbardziej. Cytuj Link to post Share on other sites
mosiulas 0 Napisano 11 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 To może zacznę inaczej skoro tu taka cisza . Prosiłbym o opinie na temat tego zestawu jeśli można i ew. czy coś mógłbym zmienić by nieco obniżyć cenę. Co do zmiany grafiki to zasugerowałem się odpowiedziami w temacie użytkownika FrasZWC i zdecydowałem się na ew. SLI Cytuj Link to post Share on other sites
Sir Kafarus 636 Napisano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 (edytowane) Myślałem że @Blue coś Ci poradzi, więc nie chciałem się wtrącać. Ale ok, jeśli masz SSD i HDD, to fajnie, mniejsze koszty. Tylko jesteś świadom tego że pchając się w SLI musisz kupić monitor który najtaniej kupisz za 1100-1200PLN Więc masz taki ZESTAW: +najmocniejszy i5 oparty na Haswellu z odblokowanym mnożnikiem, oraz cichym i wydajnym chłodzeniem + solidna płyta główna z dwiema kośćmi UEFI,12 fazową sekcją zasilania, obłusgą SLI + 8GB RAMu o standardowych parametrach + szybki i niezawodny HDD + bardzo wydajna GPU, w przyszłości wepiniesz drugą i SLI gotowe + zasilacz z dużym zapasem mocy, modularny, cichy + dobrze wykonania i bardzo przewiewna obudowa, idealna pod SLI Resztę kasy dołożysz do szkiełka Kody na darmowe złożenie i wysyłkę przy zakupie w esc.pl do wpisania w komentarzu do zamówienia: X98TY2AZ + dostawa albo X98TY2AZ + Norton (otrzymasz wtedy Norton AntiVirus 2014) Edytowane 11 Kwietnia 2014 przez Sir Kafarus Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts