Skocz do zawartości

Najlepsza karta pod ten zestaw zamiast obecnej.

Recommended Posts

Co polecacie do tego zestawu?

Procek : Intel Pentium Dual Core E5200 bez OC

Ram: 3 gb ddr2

Płyta: Msi MS 7507

Zasilacz : XFX Pro 450W

Obecna karta: Nvidia 9500GT ddr2

Co byście polecali rozsądnego w miare wydajnego do tego zestawu tak w okolicy +\- 300zł ?

Aktualne gry: Fifa 14, NFS Most Wanted 2005, Dirt2

Chciałbym pograć w: NFS Shift, Grid, Dirt3, F1 2013, głównie wyscigowe.

Obecnie gram na rozdzielczości przeważnie 1024x768.

Chciałbym na : 1280x1024

Edytowane przez szymcio9090

Spróbuj chociaż oc na 3,3 gh, a co do karty to jak używka to polecę Radeona 5770 : http://allegro.pl/listing/listing.php?order=p&string=5770&search_scope=category-4313&offerTypeBuyNow=1 , jak ma być nowa to Radeon 7770. http://www.agito.pl/karta-graficzna-gigabyte-radeon-hd-7770-oc-1gb-ddr5-pci-e-box-84-587615.html .

Edytowane przez daryzda

Szymcio, ta karta ktora zalinkowales (http://www.morele.net/karta-graficzna-sapphire-radeon-hd-7770-ghz-edition-1g-ddr5-128-bit-hdmi-dp-dvi-lite-11201-17-20g-536491/) to jest dobra karta, ciagle calkiem wydajna, problemem jest Twoj procesor, ktory niepodkrecony jest juz dosyc malo wydajna konstrukcja i tak prawde mowiac nie ma znaczenia czy wsadzisz tam karte za 150 zl czy za 400 zl - gry beda dzialac tak samo.

Do Twojej plyty pasuja tylko procesory 2 rdzeniowe i niczego duzo mocniejszego tam niestety nie wsadzisz..

Wypadaloby wymienic procesor i plyte glowna, wtedy trzeba bedzie tez wymienic pamieci ram.

Sam musisz zdecydowac czy chcesz do tak leciwej konstrukcji wkladac karte, ktora nie bedzie wykorzystywana.

Gry o ktorych wspominales w takiej rozdzielcczosci powinny chodzic bo minimalne wymagania spelniaja, jaka bedzie jakosc gry - nie mam pojecia

Tutaj HD3870 512 ddr4, nic innego bym tu nie wkładał.

Pod warunkiem, że wyrwie jakąś niezajechaną...

Np tu: http://allegro.pl/ati-radeon-hd-3870-warto-i4143680949.html  - tylko brak komentarzy :/

Poszukałbym wersji autorskiej od Sapphire.

Poza tym popieram wypowiedź przedmówcy.

Edytowane przez gtr76

to żeś mu polecił "perełkę" gtr76, nie ma co :) nie dość że staroć nie wiadomo z jakim przebiegiem, to prądożerna i od 11.2011r AMD oficjalnie nie optymalizuje sterów pod te dinozaury - do autora hd5770 albo gtx550Ti (ten , co podałem ci kilka postrów wyżej w linku) nic więcej , nawet te karty będą odpoczywać przy twoim procesorze

Ktoś tu pisał na forum, że do takich procków lepiej nvidi nie wkładać, że muszą być 4 wątki minimum czy jakoś tak.

Mam wątpliwości co do używanych, ostatnio kolega kupił i mu sie po 3 dniach spaliła pamięć.

A jeśli miałbym z nowych kupować to którą jeśli mówicie , że 7770 na wyrost, to może jest jakaś lepsza godna uwagi nowa?

Kiedyś myślałem nad hd4850, jak się ma ona do tych 5770, 5750, gts250.

Co do płyty i procka, chętnie bym wymienił wszystko na lepsze, ale funduszów brak, więc myślałem, że najlepiej zacząć od jakieś karty , bo na obecnej i tak słabo mogę grać.

Jakbym miał zmieniać procka, płyte, ram musiałbym minimum jakies 600 zł dać, a za kartę w okolicach 300 to nie dużo jak na obecne fundusze.

Nie jestem jakimś zapalonym graczem, rzadko gram w snajperskie gry, głównie wyścigi podane wyżej i na nich mi zależy, może jeszcze na gta IV.

Jedni mówią Radeon inny Nvidia, ja się nie znam dlatego piszę tutaj o radę.

W tej chwili nie mam kasy aby coś zmieniać, dlatego niskim kosztem chciałem zacząć wymianę od karty.

Wiec co polecacie zrobić , co kupić itd.

Spoko rozumiem, że mam staroć sprzęt ale chyba jednak jest coś jeszcze warty?

Edytowane przez szymcio9090

@up- nie nerwowo, chłopak wyciągnie wnioski.

Nikt nie pisze, że to szmelc ;)

Do obecnego procesora Radeon ze względu na narzut przez sterownik nVidia na procesor.

Tak naprawdę to ten HD5750 będzie ok, ale nic ponadto.

Edytowane przez gtr76

Spoko tylko każdy mówi coś innego.

Myślałem nad nową hd7770 ale mówicie , że się nie opłaca, bo mam staroć procka itd.

Płyta nie ma możliwości OC, nie włożę w nią Quada.

Na wymianę całej platformy mnie nie stać , więc mając około 300 zł chciałem kupić lepsze gpu, aby móc pograć w jakieś gry niż na obecnej karcie.

Ma marną wiedze co do gpu i nie mam pojęcia które lepsze , które gorsze i jakie opłaca się w jakiej cenie więc dlatego piszę tutaj, do tych którzy mają wiekszą wiedze na ten temat.