Skocz do zawartości

Chłodzenie w Gainward GeForce ® GTX 560 Ti 1024MB GDDR5

Recommended Posts

Witam. Jakis czas temu zepsuł mi się wentylator na karcie graficznej dokładnie na tej http://www.gainward.com/main/vgapro.php?id=455&lang=en.Dosztukowałam inny wentylator, ale w ogóle nie zdaje egzaminu, gdyż temperatura oscyluje w granicach 100 stopni. Pytanie do Was brzmi czy warto inwestować w nowe chłodzenie ( a jesli tak czy mozecie mi jakieś polecić ) czy raczej inwestowac w nową kartę ( choć powiem szczerze, że z racji budżetu wolałabym to pierwsze ). Jeszcze jedno pytanie- czy mogę jakoś sprawdzić czy ten brak chłodzenia nie wyrzadził już jakiś szkód. Dziękuję z góry za odpowiedź.

To może hybryda AC/LC, jeśli powietrze nie daje jej rady np. coś w tym stylu powinno zapewnić dobre temperatury i pozwolić na wysokie OC przy okazji :) : http://allegro.pl/nzxt-kraken-g10-zestaw-do-montazu-chl-wodnego-gpu-i4094500194.html

//edit

Proszę Cię! Nawet nie wiesz jaką ma budę i czy się to zieści. Bezsensowności pomysłu  nie wspomnę! Poza tym poczytaj opis to jest ZESTAW DO MONTAŻU a N I E chłodzenie!          dad

Edytowane przez dadulek

100°C na tej grafie to aż dziw że dalej ciągnie :)

Jakieś objawy miała artefakty itp? Jak długo jest/była tak katowana?

BTW, kto Cię tak bardzo nie lubił, że wsadził Ci proca i5 2500k na MOBO z h67?

Co do reanimacji/ zakupu katy. Do czego komp jest użytkowany? Jak do gier to w co i w jakiej rozdzielczości. Pytam, bo jak to gamingowa maszynka to  do tej i5 można by coś fajnego wsadzić (800PLN wystarczy na fajną modernizację)

• Popieram 4

To może hybryda AC/LC, jeśli powietrze nie daje jej rady np. coś w tym stylu powinno zapewnić dobre temperatury i pozwolić na wysokie OC przy okazji :) : http://allegro.pl/nzxt-kraken-g10-zestaw-do-montazu-chl-wodnego-gpu-i4094500194.html

//edit

Proszę Cię! Nawet nie wiesz jaką ma budę i czy się to zieści. Bezsensowności pomysłu  nie wspomnę! Poza tym poczytaj opis to jest ZESTAW DO MONTAŻU a N I E chłodzenie!          dad

Napisałem coś w tym stylu dałem pomysł i tylko przykład a nie konkret.... czytasz?

//edit

Tak, czytam. Serio chcesz się kłócić?    dad

Edytowane przez dadulek

Wykorzystywana głównie do gier typu WoT i jakieś on-line'ówki, zawsze w full detalach i rozdzielczość hd. A może słyszeliście o kimś kto wymienia chłodzenie w warmińsko-mazurskim? Sama obawiam się trochę majsterkować :) Mirinda piszesz, że mogę sprzedać tę i kupić coś mocnego, jednak kto zechce zepsutą ( jakby nie było ) grafikę :/ ehh

Dobrze, proszę podajcie mi jakieś karty, które były by godne uwagi jeśli już jesteśmy przy wymianie na nową. Dziękuję.

Co do objawów choroby związanych z dochodzeniem do 100 stopni to tylko włącza i wyłącza się ekran ( jednak nie wiem czy nie jest to spowodowane tym, że mam podłączony do komputera 47 calowy telewizor )

Edytowane przez MałaMi86

Dobra, teraz pytanko, czy nówka czy z 2 ręki. Osobiście zrobiłbym mały kogiel-mogiel :D

• sprzedałbym grafe i mobo
  • kupiłbym grafe, mobo i cooler w przyszłości.

Dlaczego tak? Trzymanie 2500k na mobo h67 jest jak kupno Porshe i jazda nim po osiedlu. Płyta nie pozwala mu rozwinąć skrzydeł. PSU spokojnie pozwoli Ci na OC całej platformy (wszak do tego "K" stworzony został) za Twoją mobo dostaniesz z 150PLN za grafę myślę, że z 200 będzie. W sumie da nam to jakieś 1100 PLN.

Gigabyte GA-Z68AP-D3 /intel Z68/

Gigabyte GeForce GTX 760

I tym samym masz ogień i pełne wykorzystanie możliwości kompa :) w przyszłości cooler i kręcimy :)

Powiedz jeszcze jaką masz budę.

• Popieram 1

Od siebie różnią się ilością filtrów i fabrycznych wentylatorów (wersja plus jest w pełni ofiltrowana i posiada 4 wentylatory w zestawie). Oraz posiadaniem/ brakiem okna. Generalnie jak kolega wyżej powiedział. Zasadnicza różnica między dobrą budą a noname to przepływ powietrza, co ma odbicie w temperaturach sprzętu. To z kolei odbija się na warunkach pracy, trwałości i kulturze pracy (głośność). Oczywiście ma również odbicie w OC :)

No tak, to logiczne. Jednak odbiegliśmy od tematu ( choć lekcje o obudowie wzięłam sobie do serca ). Odnośnie tej 760 to czy to jest jedyne rozwiązanie, czy może znajdzie się rozsądna tańsza alternatywa, jeśli nie to czy ta 760tka jest najlepsza?

Tak rozpędziliście się, że nawet mobo byście wymieniali by można było podkręcać a nie wiecie czy ma do tego chłodzenie odpowiednie :P Jak nie kupi za jednym zamachem razem z chłodzeniem to wg mnie nie ma sensu pakować się w nową płytę bo nie wiadomo czy koleżanka w ogóle będzie podkręcać, ewentualnie kiedy.

W cenie nówek do 900zł ta karta nie ma konkurencji aczkolwiek jeśli w grę wchodzą karty używane, wtedy Radeon 7970 lub r9-280x w tej cenie się znajdzie.

O podkręcaniu na razie nie ma mowy bo jest mi to raczej nie potrzebne, i nie karta nie jest zakurzona tylko wentylator dosłownie rozleciał się na części. Czyli reasumując, reanimacja raczej się nie opłaca a jeśli wchodzi w grę kupno nowej karty to gtx 760, a moze wpadły Wam w oko używane w rozsądnej cenie( jeśli wpadną będę wdzięczna za informacje).

Witam

Ja na twoim miejscu zainteresowałbym się jeszcze czymś takim np.

http://allegro.pl/raiden-chlodzenie-karty-graficznej-turbo-2-vga-i4092939233.html

Zawsze to 30zł z przesyłką a nie 800zł za gtx760 owszem sporo wydajniejszy ale ten twój jeszcze daje rade jeśli głównie w mmo pogrywasz.

Nie chodzi mi o samo chłodzenie ale o ten wiatrak na podmianę ;), numer do sprzedającego jest więc można zapytać.

Pozdrawiam

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...