Skocz do zawartości

Procesor do Battlefield 4

Recommended Posts

Teoretycznie, wg testów pclaba wydajniejszy będzie ten pentium. Co prawda na podstawie BF3, ale w BF4 różnice powinny być podobne. Może przy wykorzystaniu mantle będzie to wyglądać trochę inaczej, ale niestety nie widziałem testów z tym athlonem

http://pclab.pl/zdjecia/artykuly/radek/2013/pentiumhsw/wykresy/def_n/bf3_1920.png

Athlon X4 740K

czy

Pentium G 3420

ktory lepiej da rade w BF4 multiplayer ?

Grafika: R7 265 2GB

http://pclab.pl/art55318-3.html

Do tej R7 to wydajniejszy bedzie ten G 3420, niewiele ale jednak , i tak jak napisał  k0chan  za jakiś czas dokupisz jakąś i5 , natomiast nie spodziewaj się cudów po tym pentiumie , na mapie 64/48 i akcjach z udziałem dużej ilości przeciwników ten pentium będzie się dławił (być może mantle trochę pomoże ,w końcu ten r7 to odpowiednik HD7850 więc jest nadzieja).Bf4 preferuje mocne 4 rdzenie i tu nic się nie poradzi.

Sory że to nie w temacie ale chcę się dowiedzieć czy uciągnie mi bfa 4 na tym sprzęcie 

Katra Graficzna:EAH5770 CuCore 1GB GDDR 5.

Płyta Głowna:MSI H61MU-E35.

Procesor: i5 2300CPU trzecia generacja.

Dysk: Seagate Barracuda 500gb

Zasilacz: Hedy 500v

Napęd DVD: LG nagrywarka

Pamięć operacyjna; 4 gb ddr3

Co moge kupić żeby chodziło na Ultra FHD

Sory że to nie w temacie ale chcę się dowiedzieć czy uciągnie mi bfa 4 na tym sprzęcie 

Katra Graficzna:EAH5770 CuCore 1GB GDDR 5.

Płyta Głowna:MSI H61MU-E35.

Procesor: i5 2300CPU trzecia generacja.

Dysk: Seagate Barracuda 500gb

Zasilacz: Hedy 500v

Napęd DVD: LG nagrywarka

Pamięć operacyjna; 4 gb ddr3

Co moge kupić żeby chodziło na Ultra FHD

pograsz spokojnie w 1920x1080 w low/med na tej karcie i z tym procesorem, do Ultra muszisz wymienić grafikę na coś pokroju gtx760/R9 270x 

Edytowane przez dadulek

Ultra muszisz wymienić grafikę na coś pokroju gtx760/R9 270x 
I ten wspaniały zasilacz zjara mu wszystko.

@@BattlePredatorPL, Po pierwsze załóż własny temat. Po drugie do ULTRA grania w FHD to potrzeba Ci wymienić cpu,gpu,mobo, psu i 4GB ramu czyli kupić całą nową platformę.