userone 3 Napisano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 (edytowane) Witam Jak w temacie którą płytę wybrać ? i bardzo was proszę skupmy się tylko na tym pytaniu i nie piszmy: "a po co ci taka płyta", "można kupić tańszą " etc. Decyzja już zapadłą jeśli chodzi o wybór podstawki i nic tego nie zmieni a nie będę opisywał z jakiego powodu taka a nie inna podstawka Za evga przemawia ich support i podejście do klienta natomiast za asusem chyba jednak lepsza jakość produktu Edytowane 7 Kwietnia 2014 przez userone Cytuj Link to post Share on other sites
Nieogarniam 0 Napisano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Serwis Asusa w polsce to tragedia Cytuj Link to post Share on other sites
eVerest 1092 Napisano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Ilość bajerów w Asusie więcej.Jeśli kasa nie gra roli wybrałbym Asusa. Wygląd i funkcjonalność przemawia za Asusem. http://m3.agitomedia.pl/image/700x700/0/plyty-glowne/asus-rampage-iv-black-edition.1953095.2.jpg VS. http://images.morele.net/full/603289_0_f.jpg DARK jest typowo pod azot,a EXTREME dla szpanu i azotu Przede wszystkim dla szpanu! Cytuj Link to post Share on other sites
userone 3 Napisano 7 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Serwis Asusa w polsce to tragedia no właśnie i tego też się obawiam bo kiepskie opinie ma ogólnie serwis asusa a w Polsce to oni chyba tylko przyjmują a i tak ponoć wszystko do Czech jet wysyłane i się czeka tygodniami na powrót a w evga trwa to szybko i żadnych problemów nie robią. Sam się o tym przekonałem jeśli chodzi o evga czego nie mogę powiedzieć o moim koledze który przez serwis asusa został pozostawiony sam sobie a dodam że w obu przypadkach chodziło o uszkodzenie mechaniczne i odpłatną naprawę Druga sprawa to to że grafika jest gtx780 classified więc chyba fajnie jakby była też płytka od evga ale żeby nie było nie upieram się przy evga Cytuj Link to post Share on other sites
eVerest 1092 Napisano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Przy takiej cenie nie dam się wydymać serwisowi ASUSA. Idę do sklepu gdzie kupiłem i wyjaśniam.Niech sami się tym zajmą.Proste. Tu na forum kilka moderatorów mają płytę od ASUSA po 1000 zł , jak widać nie narzekają. Cytuj Link to post Share on other sites
ryba21184 318 Napisano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Ja posiadam od roku asusa P9X79 Deluxe i jak na razie żadnych problemów nie mam, http://www.legitreviews.com/images/reviews/1757/P9X79-DELUXE.jpg na wyrost bym się nie przejmował serwisem, w prawdzie przed zakupem też o tym myślałem ale zawsze można nadziać się na felerną sztukę od każdego producenta Cytuj Link to post Share on other sites
userone 3 Napisano 7 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 na wyrost bym się nie przejmował serwisem, w prawdzie przed zakupem też o tym myślałem ale zawsze można nadziać się na felerną sztukę od każdego producenta No pewnie że może się u każdego trafić tylko że jeden załatwi to szybko a drugi będzie się ociągał. Wiem że to ciężko przewidzieć ale która z tych płyt może się okazać mniej problematyczna ? Cytuj Link to post Share on other sites
ryba21184 318 Napisano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 (edytowane) No pewnie że może się u każdego trafić tylko że jeden załatwi to szybko a drugi będzie się ociągał. Wiem że to ciężko przewidzieć ale która z tych płyt może się okazać mniej problematyczna ? Osobiście nie mogę złego słowa powiedzieć o asusie, posiadam lub posiadałem różne płyty tego producenta (sabertooth 990fx, crosshair iv formula, p5q deluxe, m4a87td, no i oczywiście obecna p9x79 deluxe) i nigdy nie zdażył się najmniejszy problem o evga ciężko się wypowiadać nie posiadając, Edytowane 7 Kwietnia 2014 przez ryba21184 Cytuj Link to post Share on other sites
gorczyca 11 Napisano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Każdy przypadek z serwisem jest inny dlatego nie można wrzucać wszystkiego do jednego worka.Co do płyty - weź asusa ma dobre parametry a oprócz tego kilka ciekawych funkcji dodatkowych Cytuj Link to post Share on other sites
Lubiem placki 37 Napisano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 (edytowane) Nie ważne ,że serwis Asus-a zły ,ważne że nigdy nie był potrzebny, przynajmniej mi 4-letnia P5B Deluxe w wersji z WiFi nadal działa bez zastrzeżeń, Maximsu V Gene rok działa bez problemów, Maximus VI Impact 2 miesiące śmiga pięknie. Asusy są mało awaryjne, a przynajmniej te, które mi się trafiły, więc albo to super szczęście albo norma Miałem jeszcze 3 GPU Asus-a GTX 760 i 770 oraz Radka HD 6770 i wszystko było w porządku. Polecam Asusa również jeśli chodzi o extremalne płytki na s. 2011. Edytowane 11 Kwietnia 2014 przez Lubiem placki Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts