Skocz do zawartości

Evga x79 Dark czy Rampage IV Black Edition

Recommended Posts

Witam

Jak w temacie którą płytę wybrać ? i bardzo was proszę skupmy się tylko na tym pytaniu i nie piszmy: "a po co ci taka płyta", "można kupić tańszą " etc. Decyzja już zapadłą jeśli chodzi o wybór podstawki i nic tego nie zmieni a nie będę opisywał z jakiego powodu taka a nie inna podstawka :)

Za evga przemawia ich support i podejście do klienta natomiast za asusem chyba jednak lepsza jakość produktu

Edytowane przez userone

Ilość bajerów w Asusie więcej.Jeśli kasa nie gra roli wybrałbym Asusa.

Wygląd i funkcjonalność przemawia za Asusem.

http://m3.agitomedia.pl/image/700x700/0/plyty-glowne/asus-rampage-iv-black-edition.1953095.2.jpg

VS.

http://images.morele.net/full/603289_0_f.jpg

DARK jest typowo pod azot,a EXTREME dla szpanu i azotu

Przede wszystkim dla szpanu!

Serwis Asusa w polsce to tragedia

no właśnie i tego też się obawiam bo kiepskie opinie ma ogólnie serwis asusa a w Polsce to oni chyba tylko przyjmują a i tak ponoć wszystko do Czech jet wysyłane i się czeka tygodniami na powrót a w evga trwa to szybko i żadnych problemów nie robią. Sam się o tym przekonałem jeśli chodzi o evga czego nie mogę powiedzieć o moim koledze który przez serwis asusa  został pozostawiony sam sobie a dodam że w obu przypadkach chodziło o uszkodzenie mechaniczne i odpłatną naprawę

Druga sprawa to to że grafika jest gtx780 classified więc chyba fajnie jakby była też płytka od evga :)  ale żeby   nie było nie upieram się przy evga

Przy takiej cenie nie dam się wydymać serwisowi  ASUSA. Idę do sklepu gdzie kupiłem i wyjaśniam.Niech sami się tym zajmą.Proste.

Tu na forum kilka moderatorów mają płytę od ASUSA po 1000 zł , jak widać nie narzekają.

Ja posiadam od roku asusa P9X79 Deluxe i jak na razie żadnych problemów nie mam,

http://www.legitreviews.com/images/reviews/1757/P9X79-DELUXE.jpg

na wyrost bym się nie przejmował serwisem, w prawdzie przed zakupem też o tym myślałem ale zawsze można nadziać się na felerną sztukę od każdego producenta

na wyrost bym się nie przejmował serwisem, w prawdzie przed zakupem też o tym myślałem ale zawsze można nadziać się na felerną sztukę od każdego producenta

No pewnie że może się u każdego trafić tylko że jeden załatwi to szybko a drugi będzie się ociągał. Wiem że to ciężko przewidzieć ale która z tych płyt może się okazać mniej problematyczna ?

No pewnie że może się u każdego trafić tylko że jeden załatwi to szybko a drugi będzie się ociągał. Wiem że to ciężko przewidzieć ale która z tych płyt może się okazać mniej problematyczna ?

Osobiście nie mogę złego słowa powiedzieć o asusie, posiadam lub posiadałem różne płyty tego producenta (sabertooth 990fx, crosshair iv formula, p5q deluxe, m4a87td, no i oczywiście obecna p9x79 deluxe) i nigdy nie zdażył się najmniejszy problem

o evga ciężko się wypowiadać nie posiadając,  

Edytowane przez ryba21184

Nie ważne ,że serwis Asus-a zły ,ważne że nigdy nie był potrzebny, przynajmniej mi :)

4-letnia P5B Deluxe w wersji z WiFi nadal działa bez zastrzeżeń, Maximsu V Gene rok działa bez problemów, Maximus VI Impact 2 miesiące śmiga pięknie. Asusy są mało awaryjne, a przynajmniej te, które mi się trafiły, więc albo to super szczęście albo norma :)

Miałem jeszcze 3 GPU Asus-a GTX 760 i 770 oraz Radka HD 6770 i wszystko było w porządku. Polecam Asusa również jeśli chodzi o extremalne płytki na s. 2011.

Edytowane przez Lubiem placki