pokerzysta 0 Napisano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 Witam, z racji ze wpadło mi trochę "grosza" postanowiłem kupić sobie jakieś słuchawki i tu pytanie do was jakie kupić w przedziale od 100 do 600 zl ? Nie za bardzo jestem zaznajomiony z tematem więc pytam was, aktualnie posiadam słuchawki philips shp2500 i zewnętrzna kartę dźwiękowa SOUND BLASTER X-Fi Surround 5.1 PRO. Czego oczekuje od słuchawek? Wmiare dobrego mikrofonu, muszą być "na całe ucho" zależy mi na wygodzie użytkowania i dobrej jakości dzwięku. Będę ich używał głownie do słuchania muzyki rozmowy na skype itp Nie wiem co jeszcze mógłbym dodać. Jest wielka różnica pomiedzy bezprzewodowymi a przewodowymi ? Z góry dziekuję za info Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 Będę ich używał głownie do słuchania muzyki rozmowy na skype itp proponuje jednak słuchawki bez mikrofonu, którego możesz dokupić osobno ,jeśli takie rozwiązanie wchodzi w grę ? Słuchawki znajdziesz w polecanych zestawach, możesz jeszcze napisać czego słuchasz... Jest wielka różnica pomiedzy bezprzewodowymi a przewodowymi ? wystarczająca by bezprzewodowymi się nie interesować,aczkolwiek to są warunki indywidualne. Cytuj Link to post Share on other sites
pokerzysta 0 Napisano 3 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 głównie typów muzyki gdzie instrumentów jest dość sporo od rocku po klasyke w takim razie jaki mikrofon polecacie ? Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 Musiałbyś bardziej muzykę sprecyzować nie mniej - stawiałbym na słuchawki o dużej detaliczności a także przestrzeni. W związku z tym raczej otwarte. Bardziej rockowe (lekkie V) to Bayerdynamici DT990Pro 250OHm a bardziej uniwersalne, przestrzenne, z lepszym wokalem, bez podbicia na skrajach to Takstary TS-671. Te drugie znacznie mniej obciążające budżet, ale IMO warto się z nimi zapoznać (uwaga - to są full size!). Jeśli zdecydujesz się na Takstary to zostanie Ci budżet na wymianę amplifikacji na lepszą. Nie mniej zacząłbym od odsłuchu słuchawek na tym co masz. Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 Takstary to byłby bardzo dobry pomysł sparowanie ich z jakimś DACiem dałby już fajne efekty i może by zostało na piwo. Takie FiiO E07K starczyłoby na początek, a w przyszłości coś lepszego. Cytuj Link to post Share on other sites
pokerzysta 0 Napisano 4 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 te Bayerdynamici DT990Pro 250OHm bardzo mi sie podobaja, dadza rade z ta moja karta dzwiekowa czy beda sie marnowac? wie ktos czy we wroclawiu badz okolicach jest jakis sklep z wieksza iloscia sluchawek? gdzie mozna dotknac zobaczyc odsluchac? co konkretnie daje mi wzmacniacz ? Cytuj Link to post Share on other sites
sting3572 60 Napisano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 te Bayerdynamici DT990Pro 250OHm bardzo mi sie podobaja, dadza rade z ta moja karta dzwiekowa czy beda sie marnowac? wie ktos czy we wroclawiu badz okolicach jest jakis sklep z wieksza iloscia sluchawek? gdzie mozna dotknac zobaczyc odsluchac? co konkretnie daje mi wzmacniacz ? Wzmacniacz da Ci to samo co dopalacz w myśliwcu ,bez niego może być cicho i płasko,co do karty to niestety nie mam pojęcia czy sobie poradzi,raczej mało prawdopodobne. Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 dadza rade z ta moja karta dzwiekowa czy beda sie marnowac? będą się marnować Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 Bayery są dość wymagające bo to 250OHm, Takstary dużo łatwiej napędzić. Cytuj Link to post Share on other sites
sowix71 1203 Napisano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 Moja propozycja :http://allegro.pl/hi-end-sennheiser-hd555-nowe-komplet-okazja-i4117469196.html Cytuj Link to post Share on other sites
pokerzysta 0 Napisano 4 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 Moja propozycja : http://allegro.pl/hi-end-sennheiser-hd555-nowe-komplet-okazja-i4117469196.html myślałem o tym ale te Bayerdynamici DT990Pro bardzo mi sie podobaja ;p, wygladaja na strasznie wygodne sluchawki i do tego jakosc dzwieku. jakies inne propozycje ? sluchawki otwarte/z wygodna muszla (korzystam ze sluchawek na prawde duzo i chcialbym zeby byly wygodne) i współgrały z moja aktualna karta dzwiekowa (nie tracac jakos na prawde duzo) ewentualnie moglbym cos dokupic pozniej. Cytuj Link to post Share on other sites
sowix71 1203 Napisano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 Up@ Odsyłam do artykułu jest wzmianka o ich wygodzie :http://pclab.pl/art39650-31.html Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 jakies inne propozycje ? Audio-Technica ATH-AD700 duże, otwarte, mało co wymagające ale i tak będą się marnować na twojej karcie, choć źle nie będzie Cytuj Link to post Share on other sites
pokerzysta 0 Napisano 5 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 czyli lepiej w tym momencie zainwestowac w jakis wzmacniacz? polecacie jakis hmm "tanszy" (nie rzędu 1000zl+) ? ktory utrzyma na sobie jakies konkretniejsze sluchawki Cytuj Link to post Share on other sites
Vieworld 2608 Napisano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 (edytowane) głównie typów muzyki gdzie instrumentów jest dość sporo od rocku po klasyke w takim razie jaki mikrofon polecacie ? polecałbym wziąć ze sobą jakąś dobrą mp3 oferującą flaca i zgrac na nią ulubione utwory, pojsc do mp3store, podlaczyc pod nią kilka par słuchawek i wybrac najlepsze.. mi osobiście dźwięk z Bayerdynamica 770 PRO (32ohm) nie podchodzi.. ale za to AKG K272 HD to już bardzo mi się spodobały... cóż i tak wybór padł na K530 które kosztowały mnie kiedyś 400zł a teraz są po 240zł (sic!) czyli lepiej w tym momencie zainwestowac w jakis wzmacniacz? polecacie jakis hmm "tanszy" (nie rzędu 1000zl+) ? ktory utrzyma na sobie jakies konkretniejsze sluchawki w takim wypadku polecałbym zakup używany... DT990 + te dwie zabawki... i do Twoich wymagań to Ci starczą te zabawki na wiele lat chyba, że staniesz się audiofilem i będziesz kupować słuchawki Grado za 4000zł http://allegro.pl/dt-990-pro-fiio-e07k-e09k-full-zestaw-i4105167388.html słuchawki jeśli wierzyć na słowo to mają 8 miesięcy (czyli są już wygrzane i grają jak grać powinny) i są mało używane.. można zawsze poprosić o więcej zdjęć na maila by się przekonać o ich stanie poduszek i pałąka i stwierdzić ile było to noszone.. Edytowane 5 Kwietnia 2014 przez Vieworld Cytuj Link to post Share on other sites
pokerzysta 0 Napisano 5 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 (edytowane) ciekawa oferta tylko ze w tym momencie stac mnie tylko na jedno albo sluchawki albo wzmacnaicz itp teraz pytanie czy lepiej zainwestowac teraz w sluchawki czy "to drugie" Edytowane 5 Kwietnia 2014 przez pokerzysta Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 czyli lepiej w tym momencie zainwestowac w jakis wzmacniacz? to zależy jakie słuchawki sobie wybrałeś. Cytuj Link to post Share on other sites
pokerzysta 0 Napisano 6 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 kurde wlasnie nie wiem jest tego taka ilosc ze nie moge sie zdecydowac, chyba podjade do mp3store i sprawdze kazde po koleji ;p myslalem o tych Bayerdynamici DT990Pro tylko kurde nie mam zielonego pojecia co to bedzie jak je zaloze i sprawdze Cytuj Link to post Share on other sites
Vieworld 2608 Napisano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 kurde wlasnie nie wiem jest tego taka ilosc ze nie moge sie zdecydowac, chyba podjade do mp3store i sprawdze kazde po koleji ;p zrób tak jak mówiłem, mp3store jest bardzo fajny ponieważ oferuje możliwość sprawdzeniu wieelu słuchawek w jednym miejscu, dodatkowo jeśli nie mają w danym sklepie czegoś to się z nimi umawiasz (przynajmniej w Warszawie nie było z tym problemów nigdy (czyt. 3 razy)) i ściągają słuchawki na sklep które chcesz (mi raz ściągneli 4 modele gdy wybierałem z wujkiem słuchawki do studia..) Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 kurde wlasnie nie wiem jest tego taka ilosc ze nie moge sie zdecydowac, chyba podjade do mp3store i sprawdze kazde po koleji ;p myslalem o tych Bayerdynamici DT990Pro tylko kurde nie mam zielonego pojecia co to bedzie jak je zaloze i sprawdze Da się słuchać DT990Pro/250 z "dziurki", nie mniej nie ma sensu ich kupować gdy nie planujesz w późniejszym czasie kupić wzmacniacza lub DAC/wzmacniacza. Cytuj Link to post Share on other sites
Vieworld 2608 Napisano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 (edytowane) pomyśl jeszcze o wersji DT860... kosztują po 550zł a to bardzo fajny model, otwarte5 - 35000 Hz97 dB32 Ω Przetworniki 50mmKabel 3 mJack 3,5mm + 6,3 mm przykładowa recka i trochę słów porównania do modeli DT880/990 i co z nich zostało skopiowane do tego tańszego modelu DT860: http://forum.mp3store.pl/topic/102876-beyerdynamic-dt860-z-maej-chmury-duy-deszcz/ http://www.madooma.com/onTEAM/fotos/maxi/91330183188.jpg Edytowane 7 Kwietnia 2014 przez Vieworld Cytuj Link to post Share on other sites
pokerzysta 0 Napisano 13 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 (edytowane) no i zakupiłem koniec końców dt 990 pro 250ohm, teraz pytanie jaki wzmacniacz dokupić żeby się słuchawki nie marnowały ? Edytowane 13 Sierpnia 2014 przez pokerzysta Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 13 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 Matrix Quattro DAC powinien bardzo ładnie się z nimi zgrać. Cytuj Link to post Share on other sites
pokerzysta 0 Napisano 13 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 słyszałem że bardzo fajnie łączy się z lampami, tylko nie mam pojęcia gdzie znaleźć taki sprzęt w rozsądnej cenie Cytuj Link to post Share on other sites
Vieworld 2608 Napisano 13 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 (edytowane) ja bym polecił do tego SMSL SD650 - do wyrwania za 600zł na ebayu z przesyłką gratisdługi test z dziesiątkami kombinacji różnych opampów pod tym linkiem a na koniec został sprzedany i zakupił go nie kto inny jak nasz @elder który ma go razem z DT990 Pro więc możesz go podpytać o jakość Edytowane 13 Sierpnia 2014 przez Vieworld Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts