artur1908 0 Napisano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 Witam, posiadam dysk zewnętrzny SAMSUNG M3 1 TB. Zakupiłem ostatnio nowy komputer z obudową zalman z3 plus (wejście usb 3.0 z przodu i z tyłu). Problem jest następujący: przez pewien czas podłączałem dysk zewnętrzny do usb 3.0 znajdującego się z przodu obudowy. Przypadkowo wyciągnąłem wtyczkę podczas pracy dysku. Po ponownym włożeniu komputer strasznie spowalnia, internet nie działa i co chwile wyskakuje, że dysk trzeba sformatować. Jak daję formatuj to wyskakuje błąd. Również z przodu obudowy są dwa wejscia usb 2.0 w który dysk ten działa normalnie bez żadnych błędów. Dziś podłączyłem dysk do wejścia usb 3.0 znajdującego się z tyłu obudowy i dysk śmiga aż miło. Warto dodać, że wszystkie pendrive jakie mam w domu działają na tym usb 3.0 znajdującym się z przodu. Podsumowując : dysk zewnętrzny nie działa w jednym porcie usb 3.0 mimo iż ten port jest sprawny. Z góry dzięki za pomoc ! Cytuj Link to post Share on other sites
crovv 5 Napisano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 Niestety wszystko wskazuje na to iż dysk lub elektronika jest uszkodzone. Jeśli jest na gwarancji oddaj, jeśli nie, wyciągnij z obudowy i podepnij bezpośrednio do komputera. Po podpięciu bedziesz wiedział czy to przejściówka USB3.0/ SATA czy sam dysk niestety padł. Cytuj Link to post Share on other sites
artur1908 0 Napisano 3 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 No ale dysk działa na porcie usb 3.0 z tyłu komputera. Nie działa tylko na porcie znajdującym się z przodu obudowy w którym został wyciągnięty kabel podczas pracy dysku. Jeśli działa na wszystkich oprócz tego jednego to dysk jest według mnie sprawny. Cytuj Link to post Share on other sites
crovv 5 Napisano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 A no to sory Uszkodzony port? Co akurat byłoby bardzo dziwne. A cos innego np na usb2.0 dziala na tym porcie ? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts