DyndaS 2307 Napisano 29 Marca 2014 Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 (edytowane) Witam Postanowiłem sobie sprawić jakiegoś dobrego pada do PC. Niestety, takowego swojego nigdy nie miałem to nie bardzo wiem na co patrzeć. Przykładowe gry, które mi w tej chwili na szybkiego przychodzą do głowy to seria AC oraz Darksiders (możecie podać przykłady innych dobrych gier pod pada). Nie gram w żadne fify itp. Jeśli mowa o "ścigałkach" to używam DFGT. Wiem, że sporo osób poleca pada od xbox360, lecz czy jest to faktycznie najlepsze co można dostać pod PC? Budżet - nieokreślony. Edytowane 29 Marca 2014 przez DyndaS Cytuj Link to post Share on other sites
N3ville 3 Napisano 29 Marca 2014 Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 (edytowane) zaden xbox !! Pad PS3 i wszystko na temat inna dobra gra pierwsze co przychodzi mi na mysl to DMC Edytowane 29 Marca 2014 przez N3ville Cytuj Link to post Share on other sites
RafiXll 178 Napisano 29 Marca 2014 Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 Żaden PS3 !! Pad Xbox 360 i wszystko na temat. Posiadam takiego pada , nawet 2 bo x 360 mam i sobie chwalę. Zazwyczaj jest tak że jakiś tytuł np jak kolega wyżej wspomniał jest prekonfigurowany właśnie dla xboxa 360 ( sterowanie przejmujesz bezpośrednio z bindu konsolowego ) wszystkie fify czy też gridy idealnie chodzą na padzie od xbox 360. Jedyny minus to po 4 latach wytarła się lekko chropowata lewa gałka analogowa. Ale chyba miała prawo. Pozdrawiam. Jak ktoś z załogi mógłby to proszę o warna dla klienta powyżej za brak uzasadnienia... (ja dostałem za mniejsze przewinienie) 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Ozored 176 Napisano 29 Marca 2014 Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 A ja Ci powiem jak jest. Pad od XBOX albo od PS3. Musisz sobie na takim i na takim pograć i zdecydować. Ja np bardzo lubie pada od xboxa a mój znajomy po 5 minutach gry nie może z nim wytrzymać i go kładzie na ziemi i tak gra bo mu inaczej nie wygodnie. Musisz przetestować który Ci bardziej pasuje do ręki a nie wybrać taki bo tak ktoś powiedział. Kolejna rzecz którą musisz wziąć pod uwage to że pad od xbox 360 działa ze wszystkim bez problemu a do pada ps3 trzeba emulator MotioninJoy , jeśli mnie pamięć nie myli. Tak czy tak, polecam pograć na każdym troche i dopiero zdecydować, a nie kupić i narzekać. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
diego575 7 Napisano 29 Marca 2014 Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 Też się nie znałem na padach, kupiłem w media markt Gamepad TRACER Glider TRJ-209 USB - PC, wibracje, przewodowy i działa bez problemu od 6 miesięcy, a kupiłem go za 30 zł ;p Ma wibracje, jest przewodowy. Jeśli nie chcesz wydać majątku to możesz o takim pomyśleć Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
nad30 35 Napisano 29 Marca 2014 Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 (edytowane) Witam. Ja używam Logitech F310. Mam go od ponad roku sprawuje się wyśmienicie. Widziany jest jako pad od XBoxa. Tutaj znalazłem w przystępnej cenie. Bez konfigurowania obsługuje wszystkie gry na pc. Polecam bo to porządny kawał plastiku. http://www.x-kom.pl/p/151632-gamepad-logitech-f310.html Edytowane 29 Marca 2014 przez nad30 Cytuj Link to post Share on other sites
DyndaS 2307 Napisano 29 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 A ja Ci powiem jak jest. Pad od XBOX albo od PS3. Musisz sobie na takim i na takim pograć i zdecydować. Ja np bardzo lubie pada od xboxa a mój znajomy po 5 minutach gry nie może z nim wytrzymać i go kładzie na ziemi i tak gra bo mu inaczej nie wygodnie. Musisz przetestować który Ci bardziej pasuje do ręki a nie wybrać taki bo tak ktoś powiedział. Kolejna rzecz którą musisz wziąć pod uwage to że pad od xbox 360 działa ze wszystkim bez problemu a do pada ps3 trzeba emulator MotioninJoy , jeśli mnie pamięć nie myli. Tak czy tak, polecam pograć na każdym troche i dopiero zdecydować, a nie kupić i narzekać. No właśnie też coś czytałem, że Pad od Xboxa jest bezproblemowy, a od PS3 trzeba się bawić z emulatorami. Oczywiście przemawia to na korzyść tego pierwszego. Co sądzisz o padzie od Xbox One oraz innych wynalazkach jak np. Razer Sabertooth, który kosztuje znacznie więcej od oryginalnego dla xbox360. Cytuj Link to post Share on other sites
Lukson 3410 Napisano 29 Marca 2014 Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 Wynalazek sRajzera to jakaś pomyłka. Onza (poprzednik) był awaryjny, ten nie jest wcale lepszy. Pad od XON nie jest (podobno) oficjalnie wspierany i działa tylko z emulatorami. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
philips 78 Napisano 29 Marca 2014 Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 No właśnie też coś czytałem, że Pad od Xboxa jest bezproblemowy, a od PS3 trzeba się bawić z emulatorami. Oczywiście przemawia to na korzyść tego pierwszego. Jak najdzie Cię ochota na giercowanie, odpalasz motionjoy-a, wciskasz enabled i to wszystko. Także jak widać tych uporczywych kombinacji jest tyle, że aż głowa boli. ;-) Cytuj Link to post Share on other sites
DyndaS 2307 Napisano 29 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 Wynalazek sRajzera to jakaś pomyłka. Onza (poprzednik) był awaryjny, ten nie jest wcale lepszy. Pad od XON nie jest (podobno) oficjalnie wspierany i działa tylko z emulatorami. Jak obecnie wygląda sprawa pada XO i gier? Działają czy nie? Jest jakiś bliżej określony czas zoptymalizowania go pod PC? Cytuj Link to post Share on other sites
Lukson 3410 Napisano 29 Marca 2014 Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 @Up Używanie wyszukiwarki google nie boli. Skoro są emulatory to M$ raczej szybko nie wyda sterownika. Poza tym jeśli się nie mylę to pad ten nie wspiera Xinput. Cytuj Link to post Share on other sites
DyndaS 2307 Napisano 30 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Owszem nie boli i sporo przed napisaniem postu znalazłem: http://pclab.pl/news56841.html lecz bardziej zastanawia jak wygląda to obecnie w praktyce. Chcę po prostu wiedzieć czy sens się pchać w pada od XO. Poza tym jeśli się nie mylę to pad ten nie wspiera Xinput. Rozwiń myśl. Cytuj Link to post Share on other sites
RockRoll2k 0 Napisano 30 Marca 2014 Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Pady od PS3 najlepsze. Cytuj Link to post Share on other sites
dinokajman 52 Napisano 30 Marca 2014 Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 (edytowane) Ja jestem zadowolony z bezprzewodowego xbox 360 dla PC. Nic nie konfigurowałem działa bezproblemowo w laptopie i moim pc. Dodatkowo kupilem kabel za ok 17zł i może działać jako przewodowy z funkcją ładowania baterii. Nie muszę się martwić że baterie padną. Jakość wykanania bdb. Łatwa instalacja. W padzie chyba szarym został poprawiony krzyżak. Ale w tym co mam (czarnym) dla mnie jest on ok. Polecam. Edytowane 30 Marca 2014 przez dinokajman Cytuj Link to post Share on other sites
Lukson 3410 Napisano 30 Marca 2014 Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Pady od PS3 najlepsze. Są takie najlepsze jak ze mnie jest najlepszy strzelec wyborowy. Rozwiń myśl. M$ pracuje nad nowym, genialnym API -> Xinput... 2 (słownie DWA). Jak to będzie działać z windowsem? Nie wiem i mnie to obecnie nie interesuje bo zatrzymałem się na etapie pada od X360. Cytuj Link to post Share on other sites
DyndaS 2307 Napisano 30 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 (edytowane) Dobra, czyli pewnie zamówię bezprzewodowego pada od X360 jeśli nikt mnie nie przekona że sens się pchać w tego od XO. Ja jestem zadowolony z bezprzewodowego xbox 360 dla PC. Nic nie konfigurowałem działa bezproblemowo w laptopie i moim pc. Dodatkowo kupilem kabel za ok 17zł i może działać jako przewodowy z funkcją ładowania baterii. Nie muszę się martwić że baterie padną. Jakość wykanania bdb. Łatwa instalacja. W padzie chyba szarym został poprawiony krzyżak. Ale w tym co mam (czarnym) dla mnie jest on ok. Polecam. Właśnie nigdzie nie widzę tego szarego i wszędzie na zdjęciach są czarne. Jak dużo lepszy jest ten krzyżak? Edytowane 30 Marca 2014 przez DyndaS Cytuj Link to post Share on other sites
dinokajman 52 Napisano 30 Marca 2014 Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Ponoć jest trochę droższy od czarnego. Może na Amazonie byś dostał. Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 30 Marca 2014 Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 zaden xbox !! Pad PS3 i wszystko na temat inna dobra gra pierwsze co przychodzi mi na mysl to DMC http://www.hontour.com/images/upload/photos/247_2_280.jpg Mam i ps3 i X360 i jak mam grać w tą samą grę na tej wydmuszce od SONY to mnie zalewa... Ile bym dał by można było pada od 360-ki podłączyć do ps3... Cytuj Link to post Share on other sites
Lukson 3410 Napisano 30 Marca 2014 Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 @Up Da się. Trza tylko bebechy przełożyć z pada od PS3 do skorupy X360. O tym piszecie? http://allegro.pl/bezprzewodowy-pad-xbox-360-se-d-pad-silver-new-wwa-i4087318041.html Cytuj Link to post Share on other sites
adamekksi 28 Napisano 30 Marca 2014 Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Ja mam małe dłonie i granie na padzie od 360 to dla mnie mordęga, więc nie pozostaje nic innego jak pójść do sklepu i "pomacać" ten od PS3 i od X-a , a jak widzę posty wyśmiewające zarówno jednego jak i drugiego pada to mnie krew zalewa. Osobiście posiadam białego od ps3, ds3 tool - 5 min roboty i śmiga jako "xboxowy" na razie na wszystkim w co grałem - naruto ultimate , fifa itp. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
dinokajman 52 Napisano 30 Marca 2014 Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 @Up Oj Panocku to chyba tyn bydzie! Nawet cena dobra ale jakiś powystawowy więc trzeba dopytać dokładnie co to za "typ" jeden i jak z gwarancją w aukcji doczytać. I zobaczyć komentarze sprzedającego. Ale ja zawsze wolę kupić nowe i pewne bo czasem korzyść może być złudna. O tym piszecie? http://allegro.pl/bezprzewodowy-pad-xbox-360-se-d-pad-silver-new-wwa-i4087318041.html Cytuj Link to post Share on other sites
bikowalczyk 8 Napisano 30 Marca 2014 Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Ja używam pada od ps3 i programu "betterDS3". Wypada lepiej od MotionJoy ponieważ nie wymaga połączenia z internetem. Do tego dodatkowy bluetooth na USB i mamy sterowanie na komputerze niczym jak na konsoli Cytuj Link to post Share on other sites
DyndaS 2307 Napisano 31 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 (edytowane) Macałem jakiś czas temu pada od PS4 i z tego co pamiętam wydawał mi się chyba trochę zbyt mały. Przejadę się jeszcze gdzieś dzisiaj i obczaję jak mi się uda. Jest możliwość obmacania pada od x360 w saturnie? Zamówię pewnie tego zwykłego czarnego "dedykowanego" do PC. Zostaje jeszcze sprawa przewodu aby nie przerywać gry w razie gdy akumulator padnie. Znalazłem coś takiego jak PLAY & CHARGE KIT MICROSOFT lecz to kosztuje połowę pada Edytowane 31 Marca 2014 przez DyndaS Cytuj Link to post Share on other sites
Lukson 3410 Napisano 31 Marca 2014 Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 Play&Charge mozna kupić za 10-15pln + KW. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
kawon 102 Napisano 31 Marca 2014 Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 Miałem pada od X i grało się zayebiscie. Miałem też konsole PS3 i pad jest dla mnie niewygodny, zamaly. Musisz iść do sklepu i przymierzem który Ci lepiej leży w dłoni. Ale i tak polecam pada od X - mniej problematyczny podpinasz pod kompa i grasz. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts