Skocz do zawartości

Czy zasilacz wytrzyma nową karte?

Recommended Posts

Witam mam zamiar kupić radeona 4850 a dokładniej GV-R485-512H-B i mam dwa pytania, czy zasilacz da rade? marka mało znana ale podobno nie jest taki zły, tutaj fotka:

http://obrazki.elektroda.pl/8379034300_1309032418.jpg

oraz czy oplaca się tą grafike za 100zl plus wysyłka ;)? z tego co wiem trzeba do niej 6pin zasilanie, wiec musze kupic tez przejsciówke z molexa ;)

Edytowane przez qwerty1991

Witam a wiec kupiłem zasilacz bequiet dokładniej bqt-e5-400w no i grafike, niestety z grafiką jest problem ( na innym zasilaczu też) , jest to grafika radeon 4830. Po podłaczeniu dodatkowego zasilania wyskakuje komunikat przy włączeniu kompa ze go nie podłączyłem...A wiec tak u mnie są troszke ciemne te 3 górne druciki co widac na fotke (oznaczone nr1) a ja podnosze do góry tak jak narysowałem strzałke i po tym karta działa aż do wyłaczenia ;/

karta i fotka tutaj nie moja, tylko przedstawiam. Co można zrobic ;/ dałem za karte 60zł, gdy sie właczy to jest oki w grach itp ale gdy już wyłącze to bład zasilania.... juz nie mam sił do tego

Osobiście posiadam LC Power'a do testowania zrobionych przez siebie sterowników diod led i innego badziewia, które boję się podłączyć do PC bez uprzedniego sprawdzenia :wariat: Służy on również jako zasilanie pomocnicze przy zalewaniu i odpowietrzaniu układu LC (chłodzenie wodne). Na tym właśnie zasilaczu uczyłem się oplotów, bardzo dawno temu siedział w mojej budzie. Powiem szczerze, że jestem pod ogromnym wrażeniem jego wytrzymałości %-)  tyle razy zrobiłem na nim spięcie a ten nic, wyłączy się na chwilę i zaraz zaczyna znów pracować :rotfl:  Jedyną jego wadą i to dość dużą, jest kultura pracy wentylatora a raczej je brak. Pod obciążeniem drze się niemiłosiernie :wariat:

To byłoby na tyle jeśli chodzi o moje doświadczenia z LC Power... ;)

A wiec tak u mnie są troszke ciemne te 3 górne druciki co widac na fotke (oznaczone nr1) a ja podnosze do góry tak jak narysowałem strzałke i po tym karta działa aż do wyłaczenia ;/

Sprawdź czy porusza się gniazdo na GPU lub piny (nazwałeś je "drucikami") Jeśli nie, to możliwe, że piny we wtyczce są wytyrane (od zasilacza, jeśli kupiłeś używkę), jak masz możliwość to spróbuj na przejściówce z MOLEX = PCI-E

http://proline.pl/pic/adapter-2xmolex-6pin_0.jpg

• Popieram 1

sprawdzałem na 3 róznych markowych zasilaczach... z tą przejściówką tez i to samo, nawet zdjąłem tą obudowe plastikową z karty aby były same piny i nadal komunikat iż nie ma napięcia 6 pin... poprawiłem lekko luty od spodu i tez nic... podobno da się wymienić te 6 pin ile by to kosztowało w serwisie? szkoda troche tego radka, 4830 nie jest taki zły ;/ jutro bede miał miernik to sprawdze być może który z tych 6 pinów nie przewodzi...