qwerty1991 3 Napisano 28 Marca 2014 Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 (edytowane) Witam mam zamiar kupić radeona 4850 a dokładniej GV-R485-512H-B i mam dwa pytania, czy zasilacz da rade? marka mało znana ale podobno nie jest taki zły, tutaj fotka: http://obrazki.elektroda.pl/8379034300_1309032418.jpg oraz czy oplaca się tą grafike za 100zl plus wysyłka ? z tego co wiem trzeba do niej 6pin zasilanie, wiec musze kupic tez przejsciówke z molexa Edytowane 28 Marca 2014 przez qwerty1991 Cytuj Link to post Share on other sites
Lazer 332 Napisano 28 Marca 2014 Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 (edytowane) zasilacz do wymiany. moze ci spalic nawet caly komputer, Niekompetencja // jg Edytowane 3 Kwietnia 2014 przez jacekgothic Cytuj Link to post Share on other sites
Hunter18 49 Napisano 28 Marca 2014 Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 (edytowane) zasilacz no name . Jesteś posiadaczem bomby którą w każdej chwili może eksplodować i to nie są żarty Niekompetencja // jg Edytowane 3 Kwietnia 2014 przez jacekgothic Cytuj Link to post Share on other sites
Lazer 332 Napisano 28 Marca 2014 Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 jezeli chcesz kupic tani dobry zasilacz to za ok 150zl masz Corsair VS 450w w tej cenie nie ma nic lepszego Cytuj Link to post Share on other sites
fabiancol 435 Napisano 28 Marca 2014 Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 Najpierw niech autor poda resztę podzespołów: może wystarczy jakiś fortron z allegro za 80 zł. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
qwerty1991 3 Napisano 2 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Witam a wiec kupiłem zasilacz bequiet dokładniej bqt-e5-400w no i grafike, niestety z grafiką jest problem ( na innym zasilaczu też) , jest to grafika radeon 4830. Po podłaczeniu dodatkowego zasilania wyskakuje komunikat przy włączeniu kompa ze go nie podłączyłem...A wiec tak u mnie są troszke ciemne te 3 górne druciki co widac na fotke (oznaczone nr1) a ja podnosze do góry tak jak narysowałem strzałke i po tym karta działa aż do wyłaczenia ;/ http://obrazki.elektroda.pl/2453764000_1396460852_thumb.jpg karta i fotka tutaj nie moja, tylko przedstawiam. Co można zrobic ;/ dałem za karte 60zł, gdy sie właczy to jest oki w grach itp ale gdy już wyłącze to bład zasilania.... juz nie mam sił do tego Cytuj Link to post Share on other sites
zieloczek100 119 Napisano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 Gdy poruszasz i działa to chyba musi oznaczać jakieś problemy z lutami. Lutować nie warto jeżeli nie masz sprawnej ręki, lepiej zrobić jakiś stelaż, aby podtrzymywał kartę tak, aby działała. Cytuj Link to post Share on other sites
cesasz 5523 Napisano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 Panowie, czuje się zaciekawiony... Od kiedy to LC-Power jest na czarnej liście PSU? Akurat w środku tej jednostki siedzi oem marki GreatWall (ten sam producent co np Corsair CS). Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18790 Napisano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 Osobiście posiadam LC Power'a do testowania zrobionych przez siebie sterowników diod led i innego badziewia, które boję się podłączyć do PC bez uprzedniego sprawdzenia Służy on również jako zasilanie pomocnicze przy zalewaniu i odpowietrzaniu układu LC (chłodzenie wodne). Na tym właśnie zasilaczu uczyłem się oplotów, bardzo dawno temu siedział w mojej budzie. Powiem szczerze, że jestem pod ogromnym wrażeniem jego wytrzymałości tyle razy zrobiłem na nim spięcie a ten nic, wyłączy się na chwilę i zaraz zaczyna znów pracować Jedyną jego wadą i to dość dużą, jest kultura pracy wentylatora a raczej je brak. Pod obciążeniem drze się niemiłosiernie To byłoby na tyle jeśli chodzi o moje doświadczenia z LC Power... A wiec tak u mnie są troszke ciemne te 3 górne druciki co widac na fotke (oznaczone nr1) a ja podnosze do góry tak jak narysowałem strzałke i po tym karta działa aż do wyłaczenia ;/ Sprawdź czy porusza się gniazdo na GPU lub piny (nazwałeś je "drucikami") Jeśli nie, to możliwe, że piny we wtyczce są wytyrane (od zasilacza, jeśli kupiłeś używkę), jak masz możliwość to spróbuj na przejściówce z MOLEX = PCI-E http://proline.pl/pic/adapter-2xmolex-6pin_0.jpg 1 Cytuj Link to post Share on other sites
qwerty1991 3 Napisano 7 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 sprawdzałem na 3 róznych markowych zasilaczach... z tą przejściówką tez i to samo, nawet zdjąłem tą obudowe plastikową z karty aby były same piny i nadal komunikat iż nie ma napięcia 6 pin... poprawiłem lekko luty od spodu i tez nic... podobno da się wymienić te 6 pin ile by to kosztowało w serwisie? szkoda troche tego radka, 4830 nie jest taki zły ;/ jutro bede miał miernik to sprawdze być może który z tych 6 pinów nie przewodzi... Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts