Skocz do zawartości

Telefon do 300 zł [ Może być używany ]

Recommended Posts

• budżet jakim dysponujesz: 300 - 400 zł

gdzie i jak zamierzasz dokonać zakupu: Obojętnie

wolisz nówkę czy może być używany: Wole nówkę ale mogę też używany jakby był na gwarancji a jak jakiś fajny to nawet i bez 

preferowany rozmiar wyświetlacza: Coś typu 320 x 480 px

preferowany system mobilny: Szczerze nie znam sięna tym, ale fajnie by było gdybym mógł pobierać różne aplikacje 

do czego będziesz używać urządzenia: najważniejsze wymagania: Nie zacinający się internet, dzwonienie, sms, klawiatura qwerty, słuchanie muzyki, robienie zdj.

za 400 zł z nówek Samsung galaxy Ace 2 z androidów albo Nokia Lumia 520 z telefonó z Windows Phone 8( tę chyba nawet taniej powinieneś kupić)

Lumia jest płynniejsza aczkolwiek ma wp phone i nei ma diody led przy aparacie tak jak Ace 2.

Z używanych może Sony Xperia M. Płynny i szybki z dobrymi bebechami i przeciętnym aparatem. Ma diode Led

W kwocie 300 - 400 zł spokojnie kupisz Lumię 620 - uzywaną ale z pozostałą gwarancją ponad roczną. Jesli Ci nie przeszkadza 308 calowy ekran to L620 ma diodę doświetlającą.

Lumia 520 - za 400 zl to można trafić na nówkę :) nie ma diody, ma 4 calowy ekran.

I to te dwa bym Ci polecal. 

Od tygodnia posiadam Modecom xino z25 kupiłem go za 350zł i musze przyznać, że jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Telefon działa płynnie można na nim pograć w gry, przeglądać neta czy facebooka. Telefon jest dobrze wykonany nic nie trzeszczy. Wygląda na droższy niż jest wiele osób dziwiło sie gdy mówiłem, że zapłaciłem za niego tylko 350zł.

Do twoich zastosowań wydaje się odpowiedni smartfon posiada androida.

Jedyną wadą jest aparat tylko 2Mpx nie robi fantastycznych zdjęć przy dobrym świetle jeszcze nie wychodzą najgorsze. No ale też nie ma co się oszukiwać smartfonem nie da się zrobić dobrego zdjęcia do dobrych zdjęć potrzebna jest lepsza optyka, na którą nie ma miejsca w smartfonie :)

no nie wiem czy w samsungu procesor taktowany 800Mhz jest taki lepszy do tego 768MB ramu, android 2.3 :/  brak możliwości deal sim

Co do lumii jak dla mnie jej minusem jest WP8 nie jest to może wada tego telefonu ja jednak wolę androida :) No i tez tylko 512 MB ramu jednak w WP8 jest on mniej potrzebny więc można to pominąć

Synergia źle mówisz. Ja też mam cortex 2x a7 i zjada ace 2 na śniadanie. Gram w gt2, warrior 3, dh 4 czy fife. Na ace 2 w życiu byś tych gier nie odpalił!! Patrzycie tylko na głupie cyferki i markę, a w życiu nie miałeś tego fona w rękach i nie wiesz do czego jest zdolny. Propozycja tomacho jest ciekawa i z nowych androidów będzie to dobry wybór, dzięki 1 gb ram telefon będzie płynny. Wadą jest tylko aparat.

no nie wiem czy w samsungu procesor taktowany 800Mhz jest taki lepszy do tego 768MB ramu, android 2.3 :/ brak możliwości deal sim

Co do lumii jak dla mnie jej minusem jest WP8 nie jest to może wada tego telefonu ja jednak wolę androida :) No i tez tylko 512 MB ramu jednak w WP8 jest on mniej potrzebny więc można to pominąć

Ace 2 ma aktualizacje do 4.1.2. Dwa rdzenie po 800MHz bardzo dobrze sobie radzą. A 512 MB w WP8 tylko jak kupujesz używke, nowego to już zainwestować w model z 1 GB.

Nie kapuje Was.... za tą cenę polecacie Ace 2 jak macie S2. Wiadomo, że nie nówkę i że już to starszy telefon ale w tej cenie nie ma lepszego wyboru z androida. Pokonuje Ace 2 pod każdym względem. Też ma 4.1 a ponadto bardzo wiele romow mozesz sobie wgrać.