olinpus 1 Napisano 23 Marca 2014 Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Witam. Chciałbym kupić nowy telefon, jedynym wymogiem w zasadzie jest dual sim. Chciałbym też żeby bezproblemowo dało się przeglądać strony internetowe i pograć w jakieś gry. Mam możliwość przedłużenia abonamentu w T-Mobile lub kupić nowy telefon za ok. 1000 zł. Z telefonów jaki udało mi się znaleźć: Pentagram Combo Pentagram Monster/Monster X5 Sony Xperia M Dual Jakie jeszcze smartfony są dobre w tych pieniążkach oraz posiadają dual sima? Pozdrawiam Maciej. Cytuj Link to post Share on other sites
JohnyRambo 221 Napisano 23 Marca 2014 Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Ta M dual bedzie dobra. Miałem zwykla Mke i bardzo niezawodna. Wytrzymały akumulator. Cytuj Link to post Share on other sites
dzumms 163 Napisano 23 Marca 2014 Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 W tej chwili jest promocja na goclever insignie 5. Coś ok 680 zeta- 5 cali ips hd, 4 rdzenie, 1gb ram, dobry aparat i świetna bateria. Cytuj Link to post Share on other sites
JohnyRambo 221 Napisano 23 Marca 2014 Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Jaki tam model procka jest ? Cytuj Link to post Share on other sites
dzumms 163 Napisano 23 Marca 2014 Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Madiatek 6589T Cytuj Link to post Share on other sites
JohnyRambo 221 Napisano 23 Marca 2014 Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 No właśnie. Niedługo 64 rdzeniowy mediatek bedzie w fonie za 200 zł. Juz ta xperia M lepsza. Cytuj Link to post Share on other sites
silentpa100r 69 Napisano 23 Marca 2014 Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 A niby co zlego w tych mediatekach? Cytuj Link to post Share on other sites
dzumms 163 Napisano 23 Marca 2014 Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Głupoty gadasz. Po 1 może mieć i milion rdzeni, gó**o mnie to obchodzi. Wydajność niewiele ustępuje snapdragonowi, a dzięki cenie każdego stać na dobry telefon. Jest konkurencja na rynku i dzięki temu nie ma monopolu. Każdy wie co to by oznaczało. I głęboko w....mam z kąd procesor pochodzi skoro jest tańszy i równie dobry. Już następny mediatek namiesza na rynku (28 k pkt w antutu) i ma być w telefonach za 800 zeta, więc wg mnie idioci będą kupować snapdragona 800 za min 2x tyle. Kolejna sprawa HTC już wsadza madiateki i LG testuje G3 na madiateku. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
olinpus 1 Napisano 24 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Czyli pentagramy odpadają? A ew. Samsung Galaxy Core Duos? Cytuj Link to post Share on other sites
davv1882 86 Napisano 24 Marca 2014 Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Zgadzam się z dzummsem. Warto się zastanowić nad Goclever Cytuj Link to post Share on other sites
Lionelsq 106 Napisano 24 Marca 2014 Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Samsung Galaxy Core Duos Tego omijaj. Szkoda nerwów . Zamulanie, przycinanie, custom romy też nie rozwiązują do końca tej kwestii. Cytuj Link to post Share on other sites
Bulis 1 Napisano 24 Marca 2014 Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Ja bym Ci polecił Alcatel One Touch Idol 1 Gb ramu, dual sim, duży przejrzysty ekran do neta Do tego matryca IPS Cytuj Link to post Share on other sites
olinpus 1 Napisano 25 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Poczytałem troszkę o tej Insigni 5 i całkiem mi się spodobała. Znalazłem kilka opinii że w niektórych, bardziej wymagających grach lubi się zacinać oraz na jednym z testów pisali o złym wskaźniku poziomu baterii(tzn. wskazywał nieprawidłową wartość), czy faktycznie zdarza się tak? Ew. czy warto dopłacić do Insigni 5X? Alcatel One Touch Idol jakoś mnie nie przekonuje. Cytuj Link to post Share on other sites
dzumms 163 Napisano 25 Marca 2014 Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 5X jest dużo gorszym wyborem ze względu na rozdzielczość. Wiadomo najbardziej wymagające gry mogą się przyciąć, ale spokojnie telefon uciągnie wszystko co jest w tej chwili w markecie. W niektórych przypadkach trzeba będzie zmniejszyć grafikę. Co do baterii tylko na pclabie o tym czytałem. Może to była wina konkretnego egzemplarza. W innych recenzjach i opiniach się z tym nie spotkałem. Cytuj Link to post Share on other sites
olinpus 1 Napisano 25 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Ale w wersji 5x jest wyższa rozdzielczość? To chyba lepiej. Czy chodzi o coś innego? Cytuj Link to post Share on other sites
dzumms 163 Napisano 25 Marca 2014 Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Nie lepiej ponieważ mediatek nie uciągnie full hd. Jest to za słaby procesor. Cytuj Link to post Share on other sites
Jurij 169 Napisano 26 Marca 2014 Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Ja bym się zastanowił nad tym: http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=4089527942 Cytuj Link to post Share on other sites
olinpus 1 Napisano 26 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Raczej wolałbym tą insignie 5 ze względu na akumulator 4000 mah co mi się bardzo podoba. Mam jeszcze kilka pytań, jest kilka opinii że te telefony są awaryjne, a wymiana/naprawa telefonu w serwisie trwa bardzo długo, czy faktycznie tak jest? Pobawiłem się Xperią Z brata, czy ta insignia ma podobną jakoś obrazu i dotyk ja Z`tka? Być może zadaje bezsensowne pytania, ale aktualnie posiadam Samsunga Omnia II który delikatnie mówiąc mnie irytuje, więc chciałbym się upewnić przed zakupem że dokonam dobrego wyboru. Cytuj Link to post Share on other sites
dzumms 163 Napisano 26 Marca 2014 Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Insignia ma dużo lepszy wyświetlacz niż z, duuuużo lepszy. Co do awaryjności-jak kto dba tak i ma. Ja mam goclevera już pół roku i wszystko chodzi bez zarzutu. Serwis trwa 3 tyg, a ile trwa serwis markowego telefonu w salonie? Oddałem kilka razy i czekałem od 2 tyg do miesiąca, więc..... Cytuj Link to post Share on other sites
olinpus 1 Napisano 27 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Ok, w takim razie insignia wydaje się być przyzwoitym wyborem. Znalazłem jeszcze takie dwa smartfony: http://allegro.pl/zopo-zp980-2gb-14mpx-8x1-7-aero2-serw-fv23-gratis-i4089749507.html http://allegro.pl/zopo-zp998-5-5-octa-core-2gb-ram-nfc-aero2-i4074620470.html Ten drugi trochę przekracza mój budżet ale jeśli warto to mogę dołożyć. Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 27 Marca 2014 Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Nokia X masz jeszcze za malutkie pieniążki (jak na smartfona, i to z dual-SIM). Ogólnie są Nokia X, X+, X XL - nie mówię, że masz brać, ale poczytaj o nich. Cytuj Link to post Share on other sites
dzumms 163 Napisano 27 Marca 2014 Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Tak sobie przypomniałem istnieje jeszcze świetna opcja w postaci moto g dual. Za ok 900 zeta kupi się 16gb wersje. Cytuj Link to post Share on other sites
olinpus 1 Napisano 29 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 Poczytałem o tych zopo, postanowiłem je odpuścić, z tego co poczytałem przy tym procesorze bateria nie wytrzymuje długo. W Noki X jaki jest system? Google android? Do moto G dual można dołożyć kartę pamięci? I gdzie ten telefonik można kupić ponieważ nie udało mi się go znaleźć w żadnym sklepie? Cytuj Link to post Share on other sites
Tabalan 348 Napisano 29 Marca 2014 Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 Nokia X ma mocno zmienionego Androida, wszystkie Nokie X bym odrzucił na starcie. Mówiąc wprost to jest padło. Motorola Moto G nie jest oficjalnie dostępna w Polsce, musisz kupować przez Allegro lub lepiej samemu z np. Amazonu. Moto G nie ma wejścia na kartę pamięci. Cytuj Link to post Share on other sites
olinpus 1 Napisano 31 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 W takim razie Moto G odpada, nawet te 16 gb będzie mi troszkę mało. Nokia X też jakoś do mnie niespecjalnie przemawia. Pewno zdecyduję się isnignie 5. Zastanawiam się jeszcze czy nie poczekać aż goclever wprowadzi do oferty model insignia 500. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts