Skocz do zawartości

Jaki smartfone z dual simem?

Recommended Posts

Witam.

Chciałbym kupić nowy telefon, jedynym wymogiem w zasadzie jest dual sim. Chciałbym też żeby bezproblemowo dało się przeglądać strony internetowe i pograć w jakieś gry. Mam możliwość przedłużenia abonamentu w T-Mobile lub kupić nowy telefon za ok. 1000 zł. Z telefonów jaki udało mi się znaleźć:

Pentagram Combo

Pentagram Monster/Monster X5

Sony Xperia M Dual

Jakie jeszcze smartfony są dobre w tych pieniążkach oraz posiadają dual sima?

Pozdrawiam Maciej.

Głupoty gadasz. Po 1 może mieć i milion rdzeni, gó**o mnie to obchodzi. Wydajność niewiele ustępuje snapdragonowi, a dzięki cenie każdego stać na dobry telefon. Jest konkurencja na rynku i dzięki temu nie ma monopolu. Każdy wie co to by oznaczało. I głęboko w....mam z kąd procesor pochodzi skoro jest tańszy i równie dobry. Już następny mediatek namiesza na rynku (28 k pkt w antutu) i ma być w telefonach za 800 zeta, więc wg mnie idioci będą kupować snapdragona 800 za min 2x tyle. Kolejna sprawa HTC już wsadza madiateki i LG testuje G3 na madiateku.

• Popieram 1

Poczytałem troszkę o tej Insigni 5 i całkiem mi się spodobała. Znalazłem kilka opinii że w niektórych, bardziej wymagających grach lubi się zacinać oraz na jednym z testów pisali o złym wskaźniku poziomu baterii(tzn. wskazywał nieprawidłową wartość), czy faktycznie zdarza się tak? Ew. czy warto dopłacić do Insigni 5X?

Alcatel One Touch Idol jakoś mnie nie przekonuje.  :P

5X jest dużo gorszym wyborem ze względu na rozdzielczość. Wiadomo najbardziej wymagające gry mogą się przyciąć, ale spokojnie telefon uciągnie wszystko co jest w tej chwili w markecie. W niektórych przypadkach trzeba będzie zmniejszyć grafikę. Co do baterii tylko na pclabie o tym czytałem. Może to była wina konkretnego egzemplarza. W innych recenzjach i opiniach się z tym nie spotkałem.

Raczej wolałbym tą insignie 5 ze względu na akumulator 4000 mah co mi się bardzo podoba. Mam jeszcze kilka pytań, jest kilka opinii że te telefony są awaryjne, a wymiana/naprawa telefonu w serwisie trwa bardzo długo, czy faktycznie tak jest?

Pobawiłem się Xperią Z brata, czy ta insignia ma podobną jakoś obrazu i dotyk ja Z`tka?

Być może zadaje bezsensowne pytania, ale aktualnie posiadam Samsunga Omnia II który delikatnie mówiąc mnie irytuje, więc chciałbym się upewnić przed zakupem że dokonam dobrego wyboru. :)

Insignia ma dużo lepszy wyświetlacz niż z, duuuużo lepszy. Co do awaryjności-jak kto dba tak i ma. Ja mam goclevera już pół roku i wszystko chodzi bez zarzutu. Serwis trwa 3 tyg, a ile trwa serwis markowego telefonu w salonie? Oddałem kilka razy i czekałem od 2 tyg do miesiąca, więc.....

Ok, w takim razie insignia wydaje się być przyzwoitym wyborem.

Znalazłem jeszcze takie dwa smartfony:

http://allegro.pl/zopo-zp980-2gb-14mpx-8x1-7-aero2-serw-fv23-gratis-i4089749507.html

http://allegro.pl/zopo-zp998-5-5-octa-core-2gb-ram-nfc-aero2-i4074620470.html

Ten drugi trochę przekracza mój budżet ale jeśli warto to mogę dołożyć.

Poczytałem o tych zopo, postanowiłem je odpuścić, z tego co poczytałem przy tym procesorze bateria nie wytrzymuje długo.

W Noki X jaki jest system? Google android?

Do moto G dual można dołożyć kartę pamięci? I gdzie ten telefonik można kupić ponieważ nie udało mi się go znaleźć w żadnym sklepie?

Nokia X ma mocno zmienionego Androida, wszystkie Nokie X bym odrzucił na starcie. Mówiąc wprost to jest padło.

Motorola Moto G nie jest oficjalnie dostępna w Polsce, musisz kupować przez Allegro lub lepiej samemu z np. Amazonu. Moto G nie ma wejścia na kartę pamięci.

W takim razie Moto G odpada, nawet te 16 gb będzie mi troszkę mało.

Nokia X też jakoś do mnie niespecjalnie przemawia. Pewno zdecyduję się isnignie 5. Zastanawiam się jeszcze czy nie poczekać aż goclever wprowadzi do oferty model insignia 500.