Skocz do zawartości

Alcatel one touch Idol czy Nokia Lumia 520

Recommended Posts

Witam dziś chciałbym się was poradzić, który telefon wybrać. Mianowicie postanowiłem przenieść numer z sieci Play do orange, ponieważ tam posiadam telefon stacjonarny oraz internet, więc będę miał tam jakąś zniżkę . Abonament, który wybrałem to "Smart plan halo" za 39 zł. Więc do jakiegoś lepszego fona będe musiał dopłacić .. Wybrałem dwa smartphony do których będę musiał dopłacić bodajże 200 zł. Są to Alcatel one touch Idol i Nokia Lumia 520 i tu pytanie do was, który lepszy ;) Według mnie chyba Alcatel ma lepsze parametry, ale się nie znam. Dotychczas korzystałem z telefonu bez androida. Telefon będę używał do przeglądania neta, granie w gierki i czasami jako gps,

do neta lepszy alcatel ze względu na znacznei większy i lepszy ekran.

Do gier lepsza lumia ze względu na podzespoły...

Nie lepiej kupic telefon oddzielnie? lumie 520 mozna kupić poniżej 400zł. Albo wstrzymać się z abonamentem aż na grouponie pojawi się zniżka abonamentu o 30% ze zniżka na telefony

Skoro Chcesz doplacić 200 zł - to mam inną propozycję : abonament bez telefonu - a teleon na raty. Dostaniesz niższy anbonamen - a różnca wyniesie tyle ile raty :)

Opcja druga to zakup używanej Lumii 625 - moze trafić takie z pozostałym rokiem gwarancji za 450 zł.

Ja bym wybrał jednak Lumię - Idol jest dość słaby i niezbyt szybki. Lumia znacznie lepiej sie sprawdzi zawłaszcza do grania. 4 cale ekranu tez wystarczą do internetu.

Myślałem także na starszą wersją Alcatela mianowicie Alcatel One Touch Idol Mini, którego mógłbym wziąć za 1 zł. Czy byłby on dużo gorszym telefonem od w/w ?? http://www.orange.pl/klienci_ind/smart_plan_halo/telefony/alcatel/alcatel_one_touch_idol_mini?loyalty=24&commitmentId=343&offer=4602&rateplan=XT_5526&processType=NEW

Skoro Chcesz doplacić 200 zł - to mam inną propozycję : abonament bez telefonu - a teleon na raty. Dostaniesz niższy anbonamen - a różnca wyniesie tyle ile raty :)

Opcja druga to zakup używanej Lumii 625 - moze trafić takie z pozostałym rokiem gwarancji za 450 zł.

Ja bym wybrał jednak Lumię - Idol jest dość słaby i niezbyt szybki. Lumia znacznie lepiej sie sprawdzi zawłaszcza do grania. 4 cale ekranu tez wystarczą do internetu.

Tak szczerze mówiąc abonament bez telefonu będzie wynosił tyle samo :P A czy 512 ramu w Lumii to nie zbyt mało ?

do neta lepszy alcatel ze względu na znacznei większy i lepszy ekran.

Do gier lepsza lumia ze względu na podzespoły...

Nie lepiej kupic telefon oddzielnie? lumie 520 mozna kupić poniżej 400zł. Albo wstrzymać się z abonamentem aż na grouponie pojawi się zniżka abonamentu o 30% ze zniżka na telefony

Jak bym miał więcej kasy to bym pewnie kupił oddzielnie ;) A o co chodzi z tym gruponem bo się nie orientuje ?

Up.

Hmm, dużo gorszym raczej nie. 2 rdzeniowy procesor+Mali mp-400. Jednak ma 512 mb ramu, a to do przeglądania internetu może nie wystarczyć(może lagować).

Co do lumi 520 - 512 mb ramu na windows phone jest okey :)

Może nie pograsz w wszystkie gry, ale starcza by telefon chodził płynnie :)

Jak bym miał więcej kasy to bym pewnie kupił oddzielnie ;) A o co chodzi z tym gruponem bo się nie orientuje ?

Groupon to taka strona z różnymi promocjami. Można się na nie zapisać , czy tam zgłosić(nie wiem jak tam teraz jest).

Dotyczy to wszelakich ofert - zaczynając na różnego typu SPA, siłowniach kończąc na abonamentach i wypadach do kina itp :)

Ja bym się jednak nie pakował w 512 MB RAM, nawet w WP8. Obecnie nawet budżetówki od Nokii (L525) mają 1 GB pamięci RAM.

Według mnie Alcatel znacznie lepiej sprawdzi się do internetu z powodu większego wyświetlacza (4,7" vs 4"). Kolega ma tego Alcatela i jest bardzo zadowolony, opinie na różnych stronach też są pozytywne. Całkiem udany model.

Ja bym się jednak nie pakował w 512 MB RAM, nawet w WP8. Obecnie nawet budżetówki od Nokii (L525) mają 1 GB pamięci RAM.

Według mnie Alcatel znacznie lepiej sprawdzi się do internetu z powodu większego wyświetlacza (4,7" vs 4"). Kolega ma tego Alcatela i jest bardzo zadowolony, opinie na różnych stronach też są pozytywne. Całkiem udany model.

Wielkie dzięki za odpowiedź a jeszcze pytanie czy nie zbyt wymagające gry na nim chodzą płynie ? ;>