Bulis 1 Napisano 21 Marca 2014 Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Witam dziś chciałbym się was poradzić, który telefon wybrać. Mianowicie postanowiłem przenieść numer z sieci Play do orange, ponieważ tam posiadam telefon stacjonarny oraz internet, więc będę miał tam jakąś zniżkę . Abonament, który wybrałem to "Smart plan halo" za 39 zł. Więc do jakiegoś lepszego fona będe musiał dopłacić .. Wybrałem dwa smartphony do których będę musiał dopłacić bodajże 200 zł. Są to Alcatel one touch Idol i Nokia Lumia 520 i tu pytanie do was, który lepszy Według mnie chyba Alcatel ma lepsze parametry, ale się nie znam. Dotychczas korzystałem z telefonu bez androida. Telefon będę używał do przeglądania neta, granie w gierki i czasami jako gps, Cytuj Link to post Share on other sites
Synergia 1598 Napisano 21 Marca 2014 Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 do neta lepszy alcatel ze względu na znacznei większy i lepszy ekran. Do gier lepsza lumia ze względu na podzespoły... Nie lepiej kupic telefon oddzielnie? lumie 520 mozna kupić poniżej 400zł. Albo wstrzymać się z abonamentem aż na grouponie pojawi się zniżka abonamentu o 30% ze zniżka na telefony Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 21 Marca 2014 Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Skoro Chcesz doplacić 200 zł - to mam inną propozycję : abonament bez telefonu - a teleon na raty. Dostaniesz niższy anbonamen - a różnca wyniesie tyle ile raty Opcja druga to zakup używanej Lumii 625 - moze trafić takie z pozostałym rokiem gwarancji za 450 zł. Ja bym wybrał jednak Lumię - Idol jest dość słaby i niezbyt szybki. Lumia znacznie lepiej sie sprawdzi zawłaszcza do grania. 4 cale ekranu tez wystarczą do internetu. Cytuj Link to post Share on other sites
Bulis 1 Napisano 21 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Dzięki za wypowiedź a jeszcze mam pytanie co do aparatu, który telefon ma lepszy ?? jeżeli chodziło by o pxl to alcatel ma więcej ale czy to znaczy, że robi lepsze zdjęcia ? Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 21 Marca 2014 Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Oba mają podobną jakość to segment tanich telefonów więc cudów nie oczekuj. W dobrych warunkach sobie radzą, w tródnych? Cóż, nie. I to wystarcza za komentarz. Cytuj Link to post Share on other sites
zieloczek100 119 Napisano 21 Marca 2014 Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 (edytowane) Do robienia zdjęć ściąg, zapisanych kartek, stron z książek bardzo dobry, przy dobrym oświetleniu też daje radę, ale cudów nie oczekuj. Ja mam Alcatela no i sobie chwalę. Edytowane 21 Marca 2014 przez zieloczek100 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Bulis 1 Napisano 21 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Myślałem także na starszą wersją Alcatela mianowicie Alcatel One Touch Idol Mini, którego mógłbym wziąć za 1 zł. Czy byłby on dużo gorszym telefonem od w/w ?? http://www.orange.pl/klienci_ind/smart_plan_halo/telefony/alcatel/alcatel_one_touch_idol_mini?loyalty=24&commitmentId=343&offer=4602&rateplan=XT_5526&processType=NEW Skoro Chcesz doplacić 200 zł - to mam inną propozycję : abonament bez telefonu - a teleon na raty. Dostaniesz niższy anbonamen - a różnca wyniesie tyle ile raty Opcja druga to zakup używanej Lumii 625 - moze trafić takie z pozostałym rokiem gwarancji za 450 zł. Ja bym wybrał jednak Lumię - Idol jest dość słaby i niezbyt szybki. Lumia znacznie lepiej sie sprawdzi zawłaszcza do grania. 4 cale ekranu tez wystarczą do internetu. Tak szczerze mówiąc abonament bez telefonu będzie wynosił tyle samo A czy 512 ramu w Lumii to nie zbyt mało ? do neta lepszy alcatel ze względu na znacznei większy i lepszy ekran. Do gier lepsza lumia ze względu na podzespoły... Nie lepiej kupic telefon oddzielnie? lumie 520 mozna kupić poniżej 400zł. Albo wstrzymać się z abonamentem aż na grouponie pojawi się zniżka abonamentu o 30% ze zniżka na telefony Jak bym miał więcej kasy to bym pewnie kupił oddzielnie A o co chodzi z tym gruponem bo się nie orientuje ? Cytuj Link to post Share on other sites
davv1882 86 Napisano 21 Marca 2014 Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Up. Hmm, dużo gorszym raczej nie. 2 rdzeniowy procesor+Mali mp-400. Jednak ma 512 mb ramu, a to do przeglądania internetu może nie wystarczyć(może lagować). Co do lumi 520 - 512 mb ramu na windows phone jest okey Może nie pograsz w wszystkie gry, ale starcza by telefon chodził płynnie Jak bym miał więcej kasy to bym pewnie kupił oddzielnie A o co chodzi z tym gruponem bo się nie orientuje ? Groupon to taka strona z różnymi promocjami. Można się na nie zapisać , czy tam zgłosić(nie wiem jak tam teraz jest). Dotyczy to wszelakich ofert - zaczynając na różnego typu SPA, siłowniach kończąc na abonamentach i wypadach do kina itp Cytuj Link to post Share on other sites
Tabalan 348 Napisano 21 Marca 2014 Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Ja bym się jednak nie pakował w 512 MB RAM, nawet w WP8. Obecnie nawet budżetówki od Nokii (L525) mają 1 GB pamięci RAM. Według mnie Alcatel znacznie lepiej sprawdzi się do internetu z powodu większego wyświetlacza (4,7" vs 4"). Kolega ma tego Alcatela i jest bardzo zadowolony, opinie na różnych stronach też są pozytywne. Całkiem udany model. Cytuj Link to post Share on other sites
czamarek 16 Napisano 21 Marca 2014 Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 kup sobie jakiś tanii telefon z dual simem i darmowym netem np Iocean X7HD, też chińczyk jak alcatel/TCL ale o wiele lepsze parametry i AERO2! Cytuj Link to post Share on other sites
Bulis 1 Napisano 22 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 Marca 2014 Ja bym się jednak nie pakował w 512 MB RAM, nawet w WP8. Obecnie nawet budżetówki od Nokii (L525) mają 1 GB pamięci RAM. Według mnie Alcatel znacznie lepiej sprawdzi się do internetu z powodu większego wyświetlacza (4,7" vs 4"). Kolega ma tego Alcatela i jest bardzo zadowolony, opinie na różnych stronach też są pozytywne. Całkiem udany model. Wielkie dzięki za odpowiedź a jeszcze pytanie czy nie zbyt wymagające gry na nim chodzą płynie ? ;> Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 22 Marca 2014 Udostępnij Napisano 22 Marca 2014 Tak, chodzą płynnie. Co więcej te wymagające mają czasami odpowiednik dla 512mb ramu. @Tabalan poczekajmy aż pokażą kolejne modele bo tej 525 jeszcze nie ma tak na prawdę. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts