Arthas4 3 Napisano 19 Marca 2014 Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 (edytowane) Witam co myślicie o dwóch telefonach Sony XPERIA L bądź XPERIA T ? Czy opłaca się zainwestować w T ? I czy np takie auckje to oryginalne xperie T? http://allegro.pl/sony-xperia-t-gw-12-bez-simlocka-i4045346434.html lub to: http://allegro.pl/sony-xperia-t-z-caly-kompletem-i4074546385.html ? Edytowane 19 Marca 2014 przez Arthas4 Cytuj Link to post Share on other sites
kima2 127 Napisano 19 Marca 2014 Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 (edytowane) Witam. Z tych dwóch wybrałbym raczej Xperię T bo jest mocniejszym smartfonem oraz posiada lepszą rozdzielczość ekranu. W aukcji z linku będzie oryginalny telefon, ale sprowadzany z Chin lub z innego kraju z poza europy no i trzeba będzie czekać dość długo. Dodatkowo gwarancja to tylko 12 miesięcy. Ogólnie rzecz biorąc zrezygnowałbym z obu tych telefonów i postawił na Motorolę Moto G, która dysponuje 4-rdzeniowym procesorem oraz ekranem IPS, który będzie sporo lepszy od tych z Xperii. Dodatkowo świetna cena oraz 24 miesiące gwarancji dają jeszcze większą opłacalność względem Xperii T. Link do przykładowej aukcji : http://allegro.pl/nowa-motorola-moto-g-16gb-xt1032-sklep-krakow-i4071602422.html Pozdrawiam. Edytowane 19 Marca 2014 przez kima2 2 Cytuj Link to post Share on other sites
KowalNet 8 Napisano 19 Marca 2014 Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Zawsze możesz się zainteresować telefonami z Windowsem, Telefony z Windowsem się nie mulą.Pod uwagę głównie musiał byś wziąć Nokie.Która ma bardzo dobre wykonanie. Każda nowsza Lumia jest godna uwagi. Ja mogę ci polecić Lumie 625 ,mam użytkuję i jestem bardzo zadowolony. Świetne wykonanie ,dużo opcji i aplikacji jeśli chodzi o aparat Cytuj Link to post Share on other sites
Arthas4 3 Napisano 19 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 o Lumiach nie słyszałem dobrych opinii od znajomych: Problemy z przesyłaniem danych komórka/komórka telefon/komputer itp. Może ktoś odpowiedzieć na pytanie czy te linki, które zamieściłem w 1 poście to oryginały i dobre aukcje? Cytuj Link to post Share on other sites
Sezam 8 Napisano 19 Marca 2014 Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Specyfikacją radził bym ci brać od Xperii M w górę gdyż to już są takie telefoniki że spokojnie dają radę. Oczywiście o ile nie zaśmiecasz ich ogromną ilościa niepotrzebnych aplikacji. Cytuj Link to post Share on other sites
KowalNet 8 Napisano 19 Marca 2014 Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Różnie to bywało w Lumi'ch z systemem starszym niż WP8. Jednak wszystkie które mają WP8 nie mają problemów z żadnym przesyłaniem danych . Poczytaj recenzje może cie ten system zaciekawi. Drugi link który podałeś jest dobry ten pierwszy to ryzyko nigdy nie wiadomo czy nie przyjdzie jakiś chiński zamiennik Xperia T jest najlepszym wyborem z tych które podałeś Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 19 Marca 2014 Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Dodatkowo świetna cena oraz 24 miesiące gwarancji dają jeszcze większą opłacalność względem Xperii T. Link do przykładowej aukcji Ja osobiście w tej cenie wolałbym używanego Nexusa 4 który jest w większości aspektów lepszy (pomijając super wydajną pamięć flash) Cytuj Link to post Share on other sites
kima2 127 Napisano 19 Marca 2014 Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Ja osobiście w tej cenie wolałbym używanego Nexusa 4 Używany Nexus 4 też jest dobrym wyjściem. Szukałem nówki ze źródła o wielu pozytywnych komentarzach, które będzie w miarę pewne i przypomniała mi się aukcja tej Moto G Cytuj Link to post Share on other sites
KowalNet 8 Napisano 19 Marca 2014 Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Nexus 4 to bardzo dobre wyjście Czysty android da przyjemność z użytkowania telefonu ,a nie jak inne z nakładkami mulące się androidy Cytuj Link to post Share on other sites
pianista47 125 Napisano 20 Marca 2014 Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Nakładka Sony chodzi całkiem sprawnie, to zupełnie inna bajka niż nakładki od Samsunga czy LG. Swego czasu chciałem kupić Xperię T (niestety fundusze na to nie pozwoliły i ostatecznie kupiłem używanego Galaxy Nexusa) i ten Soniak to naprawdę dobry telefon ze świetnym wyświetlaczem, aparatem i jakością dźwięku. Sony wypuściło dla niego aktualizację do Androida 4.3, więc telefon powinien działać naprawdę dobrze, szczególnie w porównaniu do Androida 4.1 Ale telefony Moto G oraz Nexus 4 to również dobry wybór. Moto G chodzi naprawdę świetnie nie wspominając o Nexusie, który jest przykładem tego, jak powinien chodzić Android 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts