Skocz do zawartości

SONY XPERIA T bądź XPERIA L.

Recommended Posts

Witam co myślicie o dwóch telefonach

Sony XPERIA L bądź XPERIA T ?

Czy opłaca się zainwestować w T ?

I czy np takie auckje to oryginalne xperie T? http://allegro.pl/sony-xperia-t-gw-12-bez-simlocka-i4045346434.html

lub to: http://allegro.pl/sony-xperia-t-z-caly-kompletem-i4074546385.html ?

Edytowane przez Arthas4

Witam. Z tych dwóch wybrałbym raczej Xperię T bo jest mocniejszym smartfonem oraz posiada lepszą rozdzielczość ekranu. W aukcji z linku będzie oryginalny telefon, ale sprowadzany z Chin lub z innego kraju z poza europy no i trzeba będzie czekać dość długo. Dodatkowo gwarancja to tylko 12 miesięcy.

Ogólnie rzecz biorąc zrezygnowałbym z obu tych telefonów i postawił na Motorolę Moto G, która dysponuje 4-rdzeniowym procesorem oraz ekranem IPS, który będzie sporo lepszy od tych z Xperii. Dodatkowo świetna cena oraz 24 miesiące gwarancji dają jeszcze większą opłacalność względem Xperii T. Link do przykładowej aukcji : http://allegro.pl/nowa-motorola-moto-g-16gb-xt1032-sklep-krakow-i4071602422.html

Pozdrawiam.

Edytowane przez kima2
  • Popieram 2

Zawsze możesz się zainteresować telefonami z Windowsem,

Telefony z Windowsem się nie mulą.Pod uwagę głównie musiał byś wziąć Nokie.Która ma bardzo dobre wykonanie.

Każda nowsza Lumia jest godna uwagi. Ja mogę ci polecić Lumie 625 ,mam użytkuję i jestem bardzo zadowolony.

Świetne wykonanie ,dużo opcji i aplikacji jeśli chodzi o aparat :)

Specyfikacją radził bym ci brać od Xperii M w górę gdyż to już są takie telefoniki że spokojnie dają radę. Oczywiście o ile nie zaśmiecasz ich ogromną ilościa  niepotrzebnych aplikacji.

Różnie to bywało w Lumi'ch z systemem starszym niż WP8.

Jednak wszystkie które mają WP8 nie mają problemów z żadnym przesyłaniem danych .

Poczytaj recenzje może cie ten system zaciekawi.

Drugi link który podałeś jest dobry ten pierwszy to ryzyko nigdy nie wiadomo czy nie przyjdzie jakiś chiński zamiennik  :/

Xperia T jest najlepszym wyborem z tych które podałeś :)

Dodatkowo świetna cena oraz 24 miesiące gwarancji dają jeszcze większą opłacalność względem Xperii T. Link do przykładowej aukcji
Ja osobiście w tej cenie wolałbym używanego Nexusa 4 który jest w większości aspektów lepszy (pomijając super wydajną pamięć flash)

Ja osobiście w tej cenie wolałbym używanego Nexusa 4

Używany Nexus 4 też jest dobrym wyjściem. Szukałem nówki ze źródła o wielu pozytywnych komentarzach, które będzie w miarę pewne i przypomniała mi się aukcja tej Moto G :)

Nakładka Sony chodzi całkiem sprawnie, to zupełnie inna bajka niż nakładki od Samsunga czy LG. Swego czasu chciałem kupić Xperię T (niestety fundusze na to nie pozwoliły i ostatecznie kupiłem używanego Galaxy Nexusa) i ten Soniak to naprawdę dobry telefon ze świetnym wyświetlaczem, aparatem i jakością dźwięku. Sony wypuściło dla niego aktualizację do Androida 4.3, więc telefon powinien działać naprawdę dobrze, szczególnie w porównaniu do Androida 4.1

Ale telefony Moto G oraz Nexus 4 to również dobry wybór. Moto G chodzi naprawdę świetnie nie wspominając o Nexusie, który jest przykładem tego, jak powinien chodzić Android ;)

• Popieram 1