evanduril 0 Napisano 15 Marca 2014 Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 (edytowane) Treść piszę już drugi raz, w pierwszej wersji rozpisałem się strasznie, o tym, że już czytałem różne recenzje, opisałem moje wymagania i w ogóle walnąłem piękny elaborat dlaczego piszę tego posta zamiast przejrzeć pierdyliard tematów, ale straciłem całą treść bo niechcący kliknąłem w skrót w przeglądarce i całe okno tekstu szlag trafił (10 minut pisania)... Tak więc tym razem bardzo skrótowo, sorry: - tablet musi mieć możliwość współpracy z Nikonem D7000 w zakresie podglądu zrobionych na żywo zdjęć (USB Host, kabel OTG, oprogramowanie). - minimum 9 cali, najlepiej 10+ - mają chodzić proste gry dla dziecka 4 lata, nie muszą płynnie 3D - fajnie jak będzie HDMI out - WIFI tak, 3G niekoniecznie - matryca IPS lub coś podobnego o dobrej rozdzielczości - 100 rdzeni nie - 3-4 godziny pracy bez zasilania - klawiatura niepotrzebna Budżet 600-1000 z lekką górka, ale wolałbym nie. Wstępne typy, po kolejnych 4 godzinach czytania recenzji i przeglądania dostępnych ofert na komputroniku: 1. LENOVO IDEA TAB S600 0 16 GB 3G WIFI 2. NAVROAD NEXO NOVA (ROOT!, FULL HD+) Coś z tej 2-ki byście brali ? Edytowane 15 Marca 2014 przez evanduril Cytuj Link to post Share on other sites
Raffii 18 Napisano 17 Marca 2014 Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 (edytowane) A nikon udostępnia program do podglądu zdjęć na androida? Kup coś z Windowsem np Toshiba Encore ma Windowsa 8.1 a kosztuje około 1000zł. Możesz też wybrać Asus Transformer z Windowsem masz stacje dokującą z pełnym USB i nie będziesz miał problemu z podłączeniem się aparatem. Pozdrawiam! Edytowane 17 Marca 2014 przez Raffii Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 18 Marca 2014 Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Dokładnie - Tośka Encore ma 8 cali ale kosztuje około 1000 zł. Ja jednak powaznie zastanowił bym się nad : Asus T100 - jest wprawdzie drozszy - wersja z 500 GB dyskiem - cena około 1699 zł. ALE - dostajemy 10 calowy tablet ze stacją dokująca w postaci klawiatury - a w klawiaturze Masz zamontowany 500GB Dysk Twardy - dostajesz też pełną wersję MS Office 2013. Na Asus T100 uruchomisz każdy program z PhotoShop'em włącznie, soft do Nikona ruszy od kopa - bo mamy normalny Windows. zaś Dysk 500GB możesz potraktować jako dodaktoky "magazyn" - mamy normalne USB. Asus T100 mozesz użyć jako tabletu lub po zadokowaniu jako Ultrabook/Netbook. Tak naprawdę mozesz przestać nosić laptopa bo T100 go zastapi. Droższy Asus T100 byłby znacznie lepszy - zakładając że Chcesz wydać 1000 zł - Dopłacasz 700 zł - i co dostajesz : Dysk wardy 500GB, MS Offis 2013, normalny Windows, stację dokującą w postaci klawiatury i touchpad'em - jak by nie patrzyć Android to zabaweczka, "słitfocię walniesz na fejsa" i tyle - na Asus T100 zaś odpalisz absolutnie wszystko - nawet wstepna obróbkę RAW'ów - "wywołasz" zdjęcie i wstępnie obrobisz. W końcu Masz normalny PC z laptopowa klawiaturą i touchpadem. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts