ciechu 1 Napisano 14 Marca 2014 Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Witam, wcześniej już zakładałem temat, natomiast teraz prosiłbym o suche porównanie 3 wymienionych niżej laptopów: http://www.x-kom.pl/p/159560-notebook-laptop-17-3-msi-ge70-2oe-i7-4700mq-16-1281000-7hp64x-gtx765-msata.html http://www.x-kom.pl/p/161515-notebook-laptop-15-6-lenovo-ibm-y510p-i7-4700mq-16gb-1201000-7hp64x-gt755m-fhd.html http://www.x-kom.pl/p/153798-notebook-laptop-17-3-acer-v3-772g-i7-4702mq-16gb-1281000-7hp64x-gtx760m-fhd.html Najbardziej interesuje mnie wydajność układów chłodzenia (który z wymienionych lapków będzie miał najniższe temperatury przy wysokim obciążeniu), a także serwis owych producentów. Wszystkie te laptopy spełniają moje oczekiwania, więc nie pytajcie do czego głównie będzie mi potrzebny. Cytuj Link to post Share on other sites
Synergia 1598 Napisano 14 Marca 2014 Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 (edytowane) KAżdy z tych laptopów ma recenzje na noteboobcheck także polecam lakturę. OD temp podanych w stresie odejmujesz tam ok 10 st i masz obciązenie w wymagajacych grach. Edytowane 14 Marca 2014 przez Synergia Cytuj Link to post Share on other sites
barylaxp 31 Napisano 14 Marca 2014 Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 (edytowane) a jestes juz na milion % zdecydowany na jakiegos? moge zasugerowac Ci tylko jesli nie masz nic przeciwko... np takie cos, Clevo P150EM z mocnym procesorem Intel Quad Core i7 wraz z kartą grafiki HD7970M lub GTX675MX z nowym układem chłodzenia kompletnym (heatsink na CPU oraz na GPU wraz z wentylatorami) co gruntowanie zmienia kulturę pracy i obniża temp 10-15*C w porównaniu do poprzedniej wersji przy obciążeniach, układ graficzny jest tak mocny, że praktycznie wszystkie teraźniejsze tytuły jak i nadchodzące będą chodziły na high i ultra ustawieniach. do tego jakieś markowe pamięci i szybki dysk. oprócz tego 2-letnia gwarancja z dodatkowym 2 miesięcznym okresem ochronnym pogwarancyjnym można też pomyśleć o HD8970M lub GTX680M do tego modelu. Edytowane 14 Marca 2014 przez barylaxp Cytuj Link to post Share on other sites
StandardGSM_com 0 Napisano 14 Marca 2014 Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 A czy nie lepiej byłoby gdybyś określił po prostu budżet jaki chcesz przeznaczyć na zakup laptopa? Tak będzie łatwiej coś doradzić bo domyślam się,że w Twoim przypadku chodzi o laptopa do gier. Cytuj Link to post Share on other sites
TybekB 9 Napisano 14 Marca 2014 Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Hej, ja mam GE70 od 3 misięcy - zalety: - super wydajnosc - nalepsza klawiatura w laptopie z jaka mialem okazje pracowac - nie grzeje sie - jakosc wykonania ok wady: - bad pixel na matrycy po 2 tygodniach - do du*y - głośny wentylator (robi swoje, ale niestety cos za cos) - najgorszy touchpad jakikolwiek widzialem - wogole nie da sie na nim pracowac - bardzo kiepski dzwiek z wbudowanych glosnikow ogolnie mam mieszane uczucia, ale bardziej na + Cytuj Link to post Share on other sites
ciechu 1 Napisano 14 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Jestem zdecydowany na któryś z tych 3 konkretnych. Pisałem już temat o moich wymaganiach itp, ale nie chciałem robić tam burdelu, więc założyłem nowy. Moje wymagania to głównie AutoCAD 2d/3d, filmy, a gry raczej sporadycznie, i to nie jakieś najnowsze mega wymagające tytuły, myślę, że GT 755 wystarczy spokojniutko na moje potrzeby, aczkolwiek mogę nieco dołożyć. Po wnikliwych analizach, opiniach z forum i nie tylko wybrałem te 3 modele i prosiłbym o wypisanie opinii na ich temat, tak jak to zrobił TybekB. Cytuj Link to post Share on other sites
barylaxp 31 Napisano 14 Marca 2014 Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 jezeli faktycznie tylko te trzy wchodza w gre, to tych dwoch ostatnich shitow nawet nie bierz pod uwage, ew. to msi tylko. aczkolwiek jest wiele innych bardziej oplacalnych sprzetow... Cytuj Link to post Share on other sites
visitor 0 Napisano 14 Marca 2014 Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 jezeli faktycznie tylko te trzy wchodza w gre, to tych dwoch ostatnich shitow nawet nie bierz pod uwage, ew. to msi tylko. aczkolwiek jest wiele innych bardziej oplacalnych sprzetow... barylaxp a dlaczego shitów? bo takie bardzo ogólnikowe Twoje wypowiedzi są, na pewno autor tematu chętnie by przeczytał konkrety dlaczego odradzasz dwa ostatnie, a i ja chętnie bym o tym przeczytał... Cytuj Link to post Share on other sites
barylaxp 31 Napisano 14 Marca 2014 Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 komercjalizacja marek... z tych wszystkich wymienionych napewno Msi sie najlepiej prezentuje... nie ma tematu napewno na temat jakis high-end maszynek... wyrazilem swoja opinie tylko... dla mnie Lenovo i Acer to "zachowam dla siebie" i tak bedzie najlepiej... napewno te firmy przoduja w sektorze low-end a powyzej markowe dtr tj clevo czy alienware... czasami mozna isc na kompromis jakis zawsze, ale jak na obecny moment nie zawsze idzie w parze wyglad z praktycznoscia, jak poczciwe kiedys Compale, ale obecnie DTR mamy doradzac, a mnie klienta wprowadzac w blad... najlepiej dotknac na zywca i wydac werdykt... ale jak cos to MSI najlepiej wypada... chociaz sa gusta i gusciki Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts