Skocz do zawartości

Porównanie 3 laptopów

Recommended Posts

Witam,

wcześniej już zakładałem temat, natomiast teraz prosiłbym o suche porównanie 3 wymienionych niżej laptopów:

http://www.x-kom.pl/p/159560-notebook-laptop-17-3-msi-ge70-2oe-i7-4700mq-16-1281000-7hp64x-gtx765-msata.html

http://www.x-kom.pl/p/161515-notebook-laptop-15-6-lenovo-ibm-y510p-i7-4700mq-16gb-1201000-7hp64x-gt755m-fhd.html

http://www.x-kom.pl/p/153798-notebook-laptop-17-3-acer-v3-772g-i7-4702mq-16gb-1281000-7hp64x-gtx760m-fhd.html

Najbardziej interesuje mnie wydajność układów chłodzenia (który z wymienionych lapków będzie miał najniższe temperatury przy wysokim obciążeniu), a także serwis owych producentów. Wszystkie te laptopy spełniają moje oczekiwania, więc nie pytajcie do czego głównie będzie mi potrzebny.

a jestes juz na milion % zdecydowany na jakiegos?

moge zasugerowac Ci tylko jesli nie masz nic przeciwko...

np takie cos,

Clevo P150EM z mocnym procesorem Intel Quad Core i7 wraz z kartą grafiki HD7970M lub GTX675MX z nowym układem chłodzenia kompletnym (heatsink na CPU oraz na GPU wraz z wentylatorami) co gruntowanie zmienia kulturę pracy i obniża temp 10-15*C w porównaniu do poprzedniej wersji przy obciążeniach, układ graficzny jest tak mocny, że praktycznie wszystkie teraźniejsze tytuły jak i nadchodzące będą chodziły na high i ultra ustawieniach. do tego jakieś markowe pamięci i szybki dysk. oprócz tego 2-letnia gwarancja z dodatkowym 2 miesięcznym okresem ochronnym pogwarancyjnym ;)

można też pomyśleć o HD8970M lub GTX680M ;) do tego modelu.

Edytowane przez barylaxp

Hej, ja mam GE70 od 3 misięcy -

zalety:

- super wydajnosc

- nalepsza klawiatura w laptopie z jaka mialem okazje pracowac

- nie grzeje sie

- jakosc wykonania ok

wady:

- bad pixel na matrycy po 2 tygodniach - do du*y

- głośny wentylator (robi swoje, ale niestety cos za cos)

- najgorszy touchpad jakikolwiek widzialem - wogole nie da sie na nim pracowac

- bardzo kiepski dzwiek z wbudowanych glosnikow

ogolnie mam mieszane uczucia, ale bardziej na +

Jestem zdecydowany na któryś z tych 3 konkretnych. Pisałem już temat o moich wymaganiach itp, ale nie chciałem robić tam burdelu, więc założyłem nowy. Moje wymagania to głównie AutoCAD 2d/3d, filmy, a gry raczej sporadycznie, i to nie jakieś najnowsze mega wymagające tytuły, myślę, że GT 755 wystarczy spokojniutko na moje potrzeby, aczkolwiek mogę nieco dołożyć. Po wnikliwych analizach, opiniach z forum i nie tylko wybrałem te 3 modele i prosiłbym o wypisanie opinii na ich temat, tak jak to zrobił TybekB.

jezeli faktycznie tylko te trzy wchodza w gre, to tych dwoch ostatnich shitow nawet nie bierz pod uwage, ew. to msi tylko.

aczkolwiek jest wiele innych bardziej oplacalnych sprzetow...

barylaxp a dlaczego shitów? bo takie bardzo ogólnikowe Twoje wypowiedzi są, na pewno autor tematu chętnie by przeczytał konkrety dlaczego odradzasz dwa ostatnie, a i ja chętnie bym o tym przeczytał... :)

komercjalizacja marek... z tych wszystkich wymienionych napewno Msi sie najlepiej prezentuje... nie ma tematu napewno na temat jakis high-end maszynek... wyrazilem swoja opinie tylko... dla mnie Lenovo i Acer to "zachowam dla siebie" i tak bedzie najlepiej... napewno te firmy przoduja w sektorze low-end a powyzej markowe dtr tj clevo czy alienware... czasami mozna isc na kompromis jakis zawsze, ale jak na obecny moment nie zawsze idzie w parze wyglad z praktycznoscia, jak poczciwe kiedys Compale, ale obecnie DTR

mamy doradzac, a mnie klienta wprowadzac w blad... najlepiej dotknac na zywca i wydac werdykt... ale jak cos to MSI najlepiej wypada...

chociaz sa gusta i gusciki ;)