darekkkk1234 5 Napisano 12 Marca 2014 Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Czesc. Mam prosbe, czy moglby to ktos dla mnie wykonac? ogarniam to tylko mniej wiecej a nie wiem jak to zrobic, taka jest tresc: Napisz plik wsadowy test.bat. Plik powinienes zalozyc w folderze test na dysku D. Jeśli uruchomimy plik bez parametrow powinien poinformowac uzytkownika o spodziewanych paramterach z jakimi powinien byc uruchomiony. Natomiast jesli uruchomimy plik z parametrem : Przed zalozeniem folderu plik wsadowy powinien sprawdzic czy folder o podanej nazwie, jako parametr nie istnieje. W przypadku gdy istnieje powinien poinformowac o tym uzytkownika i poprosic o ponowne podanie nazwy, ponownie sprawdzic czy nie istnieje i jesli nie istnieje, utworzyc folder o nowej nazwie. W przypadku gdy folder istnieje powinien pytac do skutku. Nastepnie w tak zalozonym folderze powinien utworzyc plik z rozszerzeniem "bak" o nazwie podanej jako drugi parametr przy uruchomianiu pliku. Jesli ktos bylby tak mily i pomogl. bylbym wdzieczny ) Cytuj Link to post Share on other sites
Mistic92 68 Napisano 13 Marca 2014 Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 Nikt za ciebie nie odwali roboty. Klep i pokaż co sam zrobiłeś Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts