Pan Pikus 0 Napisano 11 Marca 2014 Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 Witam, smartfon z przeznaczeniem głównie do przeglądania internetu, dlatego wyświetlacz najlepiej 4,7", a także zdjęcia, filmiki, dlatego też 8MP. Ważne, żeby płynnie chodził. Android, ponieważ WP już mi się znudził Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
bosper21 2 Napisano 11 Marca 2014 Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 htc one x / samsung galaxy s3 Cytuj Link to post Share on other sites
xprzemcio 102 Napisano 11 Marca 2014 Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 Xperia Z Cytuj Link to post Share on other sites
14r33k 272 Napisano 11 Marca 2014 Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 Całkiem żwawa była Motka Razr i XT890 - ekran 4.3" Cytuj Link to post Share on other sites
bosper21 2 Napisano 11 Marca 2014 Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 dorwanie sony z za 800 zł będzie graniczyć z cudem Cytuj Link to post Share on other sites
Pan Pikus 0 Napisano 11 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 A jakieś nowe do tych 800zł? Nie lubię kupować używanego sprzętu. Cytuj Link to post Share on other sites
piotrek8x 58 Napisano 11 Marca 2014 Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 Xperia SP. Używam jej na codzień. Przez 2 miesiące zacięła się raz, więc jak na Androida bardzo dobrze. Z WP8 miałem większe problemy. Cytuj Link to post Share on other sites
Pan Pikus 0 Napisano 11 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 Xperia SP wygląda ciekawie, ale czytałem, że sporo problemów z nią po wprowadzeniu Androida 4.3... Cytuj Link to post Share on other sites
kuku8 87 Napisano 11 Marca 2014 Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 (edytowane) No z androida mogę zaproponować: - galaxy S3 (niestety wersja LTE kosztuje trochę więcej niż 800) - one X wydajny, ze stajni HTC - LG P880 (4X hd) telefon bardzo podobny do HTC podanego powyżej - xperia T Sp ma tragiczny wyświetlacz a aktualizacja tego nie zmini. Ponadto przeciętny aparat i bardzo kiepski zasięg wifi. Xperia Z kosztuje 1000 i nie jest tego tysiaka warta. Ja natomiast zaproponuje autorowi Moto G. Telefon ma przeciętny aparat, ale jest mega wydajny, bardzo dobry ekran, głośnik, bateria i do tego android 4.4. Nówka ok. 650 zł. Tylko pamiętaj, że nie posiada on kart pamięci. Jeżeli Ci przeszkadza za mała pamięć to najlepszym wyborem będzie S3. Edytowane 11 Marca 2014 przez kuku8 Cytuj Link to post Share on other sites
Pan Pikus 0 Napisano 12 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Chyba skuszę się na tą Motorole, ale co myślicie o Lenovo S820? Cytuj Link to post Share on other sites
gramacz 33 Napisano 12 Marca 2014 Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 chyba lepiej kupić zopo zp 980+ -kosztuje ok 750 zł na aliexpress i ma procek 8x1,7GHz i aparat 13Mpx. Telefon to dual sim z obsługa aero2. A o lenovo setki opini znajdziedz na telchina.pl Cytuj Link to post Share on other sites
kuku8 87 Napisano 12 Marca 2014 Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 NIe chyba... przecież za tą kasę ma Moto G gdzie ma prawdziwe mocne bebechy (Snapdragona) , wszystko na najwyższym poziomie i wsparcie google. Głośnik bardzo dobry, aparak przeciętny, bateria bardzo dobra, ekran w tej cenie idealny, funkcje dotykowe idealnie działają, bez przycięć i żadnych problemów. Wada to tylko pamięć - brak slotu i aparat, aczkolwiek tragiczny to on nie jest. Gramacz - cyferki to nie wszystko... przeczytaj recenzje. Ja nie miałem okazji użytkowania jego to niestety nie mogę go porównać. Cytuj Link to post Share on other sites
davv1882 86 Napisano 13 Marca 2014 Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 W cenie 800 zł można dorwać Nexusa 4 na gwarancji(w dobrym stanie), a nawet nówkę. Tylko trzeba dobrze szukać Cytuj Link to post Share on other sites
StandardGSM_com 0 Napisano 14 Marca 2014 Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Poczytaj szereg innych tematów na forum odnośnie zakupy telefonu do kwoty powiedzmy 1 tyś zł,w gruncie rzeczy wymagania są bardzo podobne,dla przykładu podaje taki temat http://forum.benchmark.pl/topic/122137-najlepszy-smartfon-do-1000-z%C5%82/page-2 Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 14 Marca 2014 Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Sp ma tragiczny wyświetlacz a aktualizacja tego nie zmini. Paradoksalnie aktualizacja sporo poprawia pod tym względem. Mówię serio, na androidzie 4.1 kolorystyka i odcień interfejsu były kiepsko dobrana i dość mocno uwidaczniały się słabe kąty widzenia. Na 4.3 coś pod tym względem poprawili i wygląda to lepiej (oczywiście zdjęcia czy filmy nie mają prawa wyglądać lepiej, chodzi mi tylko o wygląd interfejsu czyli launchera itp) U mnie niestety android 4.3 chodzi tragicznie, ale podobno nie wszyscy mają ten problem Cytuj Link to post Share on other sites
kuku8 87 Napisano 14 Marca 2014 Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 (edytowane) Paradoksalnie aktualizacja sporo poprawia pod tym względem. Mówię serio, na androidzie 4.1 kolorystyka i odcień interfejsu były kiepsko dobrana i dość mocno uwidaczniały się słabe kąty widzenia. Na 4.3 coś pod tym względem poprawili i wygląda to lepiej (oczywiście zdjęcia czy filmy nie mają prawa wyglądać lepiej, chodzi mi tylko o wygląd interfejsu czyli launchera itp) U mnie niestety android 4.3 chodzi tragicznie, ale podobno nie wszyscy mają ten problem A to tak tak, jeżeli chodzi o kolorystykę podstaw androida też słyszałem że jest nieco lepiej.Ale mówisz o dobraniu kolorów w menu. Ale fakt faktem ekran był jest i będzie do du*y Kolory są słabe, kąty też... nie znajduje w nim żadnego plusa... no chyba że jak już wymusić to funkcje dotykowe działają należycie. Nawet w galerii przy użyciu BE2 jest kiepsko. Nie po to daje się tyle kasy na telefon by najważniejsza rzecz w telefonie była kiepska. Jedyny telefon ze stajni sony (z górnej półki), który można powiedzieć, że ma bardzo dobry ekran to compact Edytowane 14 Marca 2014 przez kuku8 Cytuj Link to post Share on other sites
HeliosGT 0 Napisano 14 Marca 2014 Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Sprawdź LG L9 II, może cię zainteresować. Nówka kosztuje równe 800zł. Cytuj Link to post Share on other sites
Synergia 1598 Napisano 14 Marca 2014 Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Nówka l9 II jest w dalszym ciągu overpriced. Cytuj Link to post Share on other sites
Baltosz 0 Napisano 16 Marca 2014 Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 (edytowane) Podepnę się pod ten temat, bo zdaję sobie sprawę z mnogości tego typu wątków a szkoda tworzyć kolejny z takim samym pytaniem. Szukam smartfona w okolicach 800 zł, maksymalnie 1000 zł. Biorę pod uwagę nastepujące modele: - Samsung Galaxy S3 mini Początkowo byłem zdecydowany na niego, lecz im bardziej zagłębiam się tym więcej nieprzychylnych opinii czytam na jego temat. Korzystałem z niego dosłownie kilka godzin, gabarytowo bardzo mi odpowiada, ponieważ potrzebuję czegoś z czym można być ciągle w ruchu i korzystać bez problemu jedną ręką. - HTC One X / X+ Sprzętowo chyba najlepszy z tego zestawienia, ale cenowo prawdopodobnie musiałbym szukać telefonu z drugiej ręki. Martwi mnie też Android 4.0 oraz jest zdecydowanie większy. - Motorola Moto G Brak karty pamięci oraz podobno kiepskie wyjście audio. - Sony Xperia SP Myślałem tez nad czymś z Windowsem. Smartfona potrzebuje do przeglądania sieci, wysyłanie maili, korzystanie z map (mapy google, jak dojade itp.), aplikacje bankowe oraz audio - to takie podstawowe. Chciałbym mieć "zapas mocy", bo po przesiadce z mojego starego złoma na pewno będę chciał trochę zagłębić się w możliwości smartfonów. Filmy czy gry zupełnie mnie nie interesują na smartfonie. W co zainwestowalibyście na moim miejscu, przy takich potrzebach. Coś z wymienionych przeze mnie czy jeszcze zastanowić się nad jakimś innym modelem? Edytowane 16 Marca 2014 przez Baltosz Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 16 Marca 2014 Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 A za normalnym s3 się rozglądałeś ? Za tysiaka bez problemu go dostaniesz. Cytuj Link to post Share on other sites
kuku8 87 Napisano 16 Marca 2014 Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 (edytowane) Widzę, że Ci zależy na audio... Dlatego mogę polecić pod tym względem dwa telefony. Samsung galaxy S3 HTC ONE X Wydajniejszy jest S3, większy ekran 4,8 ale z matrycą pentail, Aparat robi bardzo dobre foty (minimalnie lepsze - w ONE X była ziarnistość, natomiast nie wiem, czy to nie zostało zlikwidowane wraz z aktualizacją), bateria lepsza i slot kart pamięci. Natomiast ONE X - wadą jest, że w czasie grania (chodzi o gry bardziej wymagające) to się grzeje, ekran bardzo dobry, naturalne barwy i "prawdziwa" rozdzielczość na 4,7 calowcu, bateria trzyma ok. 1,5 dnia i jest wbudowana, duża lepsza jakość materiałów, lepszy ekran (wg. mojego zdania), brak kart pamięci - wbudowane 32 Gb, nakładka Sense, wg mnie dużo lepsza od TW, no i jakość dźwięku lepsza. Jeżeli szukasz multimedialnego "do wszystkiego po trochę" każdy będzie dobry, natomiast jak Ci zależy na aparacie, czy pamięci większej niż 25 GB to S3 a jak wolisz jakość muzyki, czy wykonania to ONE X. Co ważne ONE X kupisz używkę w dobrym stanie za 650 zł. Xperia SP ma tragiczny ekran... szkoda kasy, mimo że muzycznie jest dobry to ten ekran to katastrofa. Moto G - masz rację, tragiczne wyjście słuchawkowe, ale na głośniku gra bardzo dobrze, tylko ma 8/16 wbudowane.. Edytowane 16 Marca 2014 przez kuku8 Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 16 Marca 2014 Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 PenTile się pisze !!! One X już nie ma problemu z temperaturami itp. Kamera w najnowszej aktualizacji też się poprawiła. Trudny wybór szczerze mówiąc. Chesz jakość bierz One X. Chcesz wszystko po za jakością to bierz s3. Z resztą zawsze można aluminiową klapkę kupić. Co do dźwięki to s3 ma układ od Wolfsona więc jakoś będzie lepsza na s3 ale dla zwykłeko laika nie będzie robiło to różnicy. Cytuj Link to post Share on other sites
Baltosz 0 Napisano 29 Marca 2014 Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 Witam! Wypadłem na trochę z tematu, ale w tym tygodniu chce zamówić telefon. Z dwóch tj. HTC One X i Galaxy S3 byłbym jednak za tym drugim. HTC wizualnie i pod względem dokładności wykonania bardziej mi odpowiada, jednak w testach lepiej wypada S3, z którym miałem okazje się zapoznać i wywarł na mnie dobre wrażenie. Zastanawia mnie jednak jeszcze jedna kwestia tj. porównania Galaxy S3 i Galaxy S4 mini. Są w podobnych cenach, warto się nad tym drugim zastanowić? Czy Galaxy S3 w wersji Pebble Blue różni się pod względem specyfikacji od innych S3? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts