ShaGGy1337 2 Napisano 10 Marca 2014 Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 Witam, za jakiś czas zamierzam dokupić do mojej kolekcji zestaw słuchawkowy od SteelSeries. Sprawa wygląda tak, że zastanawiam się pomiędzy słuchawkami tradycyjnymi (jack 3,5mm + jakaś karta dźwiękowa) bądź tymi z wbudowaną. Słuchawki potrzebne będą raczej do gier typu (CS 1.6,CS:GO,LoL i czasem jakieś dojdą) chcę zmienić, ponieważ moje wysłużone AKG GHS 1 pękły w pałąku . Od razu mówię, że nie oczekuję audiofilskich komentarzy typu: nie bierz tego gówna tylko porządne słuchawki. Na komputerze mało słucham muzyki, do odsłuchu na np. telefonie czy innym urządzeniu mam swoje sprawdzone Sennheisery a słuchawki te będą miały być wygodne, i nadawać się do podstawowych rzeczy typu TeamSpeak, Skype. Oczekuję dobrego porównania, oba modele wyglądają na dość dobre i solidne (nie niszczę swojego sprzętu celowo) i chciałbym wybrać ten lepszy. Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
JanoJanosik 23 Napisano 10 Marca 2014 Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 Ostatnio sam też chcialem kupic sobie sluchawki i wybór padł na siberie v2. Plusy w skrócie; Koszacy wszystko przestrzenny dźwięk, dużo miejsca na uszy, komfortowe rozwiązanie z zamocowaniem na głowę, dobre audio i genialny mikrofon. Cytuj Link to post Share on other sites
Ozored 176 Napisano 10 Marca 2014 Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 Poleciłbym hmc-631 superlux ale nie ma chyba obecnie w sklepach. Co od syberii to odradzam nie tylko dlatego że to plastikowy crap ale też dlatego że nie są wytrzymałem, Najwięcej postów że coś nie działa to "Syberia, brak dźwięku w lewej słuchawce" albo "Syberia, nie działają, problem ze zinegrowaną dźwiękówką" etc etc. Polecam jak tylko do gier to kupić coś sennheisera albo poszukać tych superluxów albo kupić stereo + mikrofon co się na pewno lepiej sprawdzi Cytuj Link to post Share on other sites
ShaGGy1337 2 Napisano 11 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 Ogólnie od zawsze lubiłem Sennheiser, ale również byłem i jestem fanem SteelSeries. Jak już powiedziałem wolę aby headset był wygodniejszy pomimo tego gorszego dźwięku, którego jestem świadom. Mówiąc o wygodzie mam na myśli brak noszenia na sobie jakiegokolwiek okablowania, dlatego np. mikrofon Zalman u mnie odpada. Takie słuchawki Sennheisera jakie by mi odpowiadały (G4me Zero, PC 360) są niestety za drogie. Uważam, że max ile mogę wydać na słuchawki to będzie te ponad 400 zł. Słuchawki po 700 a nawet więcej odpadają. Cytuj Link to post Share on other sites
Ozored 176 Napisano 11 Marca 2014 Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 Zawsze mozesz rozważyć kupienie superluxów + samson go mic http://allegro.pl/samson-go-mic-mikrofon-pojemnosciowyusb-od-getplay-i4026736672.html - tu masz porównanie jakiegoś mikrofonu z tym samsonem i brzmi on jak dla mnie bardzo dobrze. Rozważ , wtedy postawisz go mic na biurku i bedzię wygodnie bez kabelków. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
ShaGGy1337 2 Napisano 11 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 Mikrofon dobry, bo kolega się interesuje i opowiadał o Nim Ale wiesz to trochę będzie problematyczne, gdy będę jechał na LANa i wyciągał z plecaka mikrofon, który zajmie ponad połowę wyznaczonego miejsca Cytuj Link to post Share on other sites
JanoJanosik 23 Napisano 12 Marca 2014 Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Problemy z dźwiękiem i lewą sluchawka mają niektóre siberie z usb i integra.. Plastik nie jest crappowaty a wygoda jest ogromna Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 12 Marca 2014 Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 siberie sobie podaruj, bo prezentują mega sztuczny dźwięk.Jednie co jeszcze można polecić to QPAD QH-90 Cytuj Link to post Share on other sites
Nero1993 9 Napisano 13 Marca 2014 Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 Również odradzam Siberie, miałem je tak samo jak przereklamowane 5hv2 które są po prostu lipne. Siberie padły mi po 2 miesiącach, a wierz mi że o sprzęt dbam najlepiej jak mogę. 5hv2 właśnie są spakowane i jutro jadą do sklepu na gwarancje bo po 4 miesiącach zaczął trzeszczeć potencjometr oraz słychać trzaski w słuchawkach. Miałem przez kilka dni od kumpla Superlux hd 681 Evo i już wiem jakie słuchawki kupie na dniach. Tak, właśnie Superluxy które gniotą pozostałe słuchawki. Do tego mikrofon zalmana i sprzęcik jak się patrzy za nie duże pieniądze. Cytuj Link to post Share on other sites
sting3572 60 Napisano 13 Marca 2014 Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 Miałem SS V2 ,zalety: wygoda i fajny patent z mikrofonem,i to by było na tyle . Cytuj Link to post Share on other sites
ShaGGy1337 2 Napisano 13 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 Czyli SSy jako słuchawki do gier odpadają? Cytuj Link to post Share on other sites
GALAXYZ 72 Napisano 14 Marca 2014 Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 (edytowane) Powiem tak , mam akg ghs 1 , jakosc dzwięku super jak na taka cena ( kupilem w promocji za 150zł) , hmm do grania też bardzo dobre ale neistety po dłużej grze typu 2h+ bardzo boląuszy. Specjalnie zeby sie przekonać , nie dawno też kupilem SS siberia v2 white jakość dżwieku nie jest taka fajna a bas mierny , plastiki troche trzęszcza jak sie na fulll włączy ( testowałem na xfi titanium HD) . Wniosek szukałbym coś od superluxa . btw polecam zalman mic do kompletu. naprawde tani a daje rade Edytowane 14 Marca 2014 przez gazer Cytuj Link to post Share on other sites
sting3572 60 Napisano 14 Marca 2014 Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Czyli SSy jako słuchawki do gier odpadają? Nie mówię że odpadają,gry nie mają nie wiadomo jakich wymagań,chodzi o to że w tej cenie(mówię tu oczywiście o orginałach) możesz dostać słuchawki które pod względem dżwięku będą dużo lepsze i wykorzystasz je nie tylko do gier. Cytuj Link to post Share on other sites
ShaGGy1337 2 Napisano 23 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Jakieś jeszcze propozycje? Najlepiej aby słuchawki były do 200 zł i posiadały wbudowany mikrofon. Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 23 Marca 2014 Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Sennheiser PC 320 (209zł- skąpiec) ma wbudowany mikro, dobre wykonane, gra nienagannie, ale trochę ustępuje muzycznym odpowiednikom. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ShaGGy1337 2 Napisano 23 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Widzę, że cena ich znacznie spadła (ostatnim razem wynosiła ponad 300 zł) chyba pomyślę nad nimi. Dziękuję Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 23 Marca 2014 Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 daj znać jak się sprawują jeśli na nie się zdecydujesz ,ale na porządnej karcie oceniaj typu X-Fi, czy Xonar DX (D1) Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts