Skocz do zawartości

Recommended Posts

I. Fachowość porad

W tym dziale udziela się pomocy w rozdysponowaniu czyichś pieniędzy, konieczne jest więc pilnowanie fachowości, kompetencji porad. To nie jest konkurs na najlepszy zestaw.

! Złe doradzanie, braki merytoryczne, usilne obstawanie za błędnym przekonaniem, kłótnie, niedbalstwo, oraz wypowiedzi działające na szkodę autora tematu będą karane.

Nie tak do końca, w teorii odbiegli od tematu, ale nadal rozmowa kręci się wokół wspomnianego AMD. Jeśli ja nie znałbym się na procesorach, napisałbym o jakąś płytę pod AMD, a ludzie na forum wytłumaczyli mi, że procek AMD jest słaby pod moje oczekiwania to nic tylko bym się cieszył...co w tym złego tak właściwie? To tak jakbym napisał, że chce płyte pod karte graficzną GeForce 9500GT bo chce pograć w BF'a 4 na ultra, a ludzie by mu odpisali, że ta karta nie spełni moich oczekiwań... Nie spinajcie się, koleś sam uzna czy to mu się przyda. Tutaj masz porównanie procesorów AMD i Intela w grach - na wykresach jasno widać, że najsłabszy procek Intela jest wydajniejszy od najlepszego procesora AMD - http://pclab.pl/art53333-3.html

Edytowane przez DaarQ
  • Popieram 2

Cofnij się jaśnie panie mrozihno 27 komentarzy do tyłu i przeczytaj sobie pytanie autora z 10 razy jak nie pomorze to napisz sobie na czole i podejdź do lusterka i kolejne 10 razy przeczytaj może w końcu zrozumiesz o czym powinna być rozmowa.

Najsłabsze i5 ale ma wypowiedź ma jak najbardziej sens. 

Racja, ale miałem na myśli najsłabszy procek Intela w tej tabeli, stąd nie precyzowałem, iż chodzi o i5 :) 

Patryk Bojdak, dnia 10 Marz 2014 - 17:50, napisał: dlaczego mi odradzacie AMD, oprócz poboru prądu ?
@@Mrozinho,

Same dane, które Ci podesłałem powinny Ci wystarczyć, bo chyba nie ma co się zagłębiać głębiej w temat by wyjaśnić różnice między AMD i Intelami - sprawa wygląda tak, że AMDki są dobre to komputerów biurowych, do przeglądania internetu, bo są po prostu tanie, ale zawsze są daleko z tyłu za Intelami, mimo rzucających się dla przeciętnego zjadacza chleba podobieństw czyt. ilość rdzeni czy taktowanie. 

@Ad3n

Sam mam procka od AMD i jezeli autor stwierdzi ze chce komputer na platformie AMD, to pomoge mu zlozyc najlepszy mozliwy zestaw, jednakze chcialbym rowniez by za pieniadze uzyskal mozliwie najwyzsza wydajnosc, a tego platforma oparta na AMD nie zagwarantuje i tyle.

• Popieram 1
Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...