Skocz do zawartości

GRID 2 gra się przycina.

Recommended Posts

Komputer nie jest podkręcany. Na innych grach takich jak BF3, BF4 oraz Rome Total War II problem ten nie występuje. Podczas grania gra się zacina co kilka chwil na ok 1-2sek tak przerywa i puszcza jakby takie zrywy. Uruchamiam ją przez optymalizacje nVIDIA Experience. Co może powodować to przycinanie?

- nazwa gry GRID 2

- rodzaj kopii jaką posiadasz pobrana ze steam jako promocja do procesora

- procesor i5 4670k

- karta graficzna MSI GTX770 Twin Froz 2GB

- karta dźwiękowa zintegrowana

- płyta główna ASRock Z87 Extreme4

- dysk SSD 128GB M5S Plextor (drugi w sygnaturce)

- ram (ilość) 2x4GB 1600MHz 1.5v

- sterowniki nVidia 334.89

- rodzaj systemu operacyjnego Windows 7 HP 64bit

- rozdzielczość 1920x1080

- zasilacz Corsair TX650W

Edytowane przez dinokajman

Witam

Również mam problem z grami w sumie.

Są takie momenty, że nagle jest mega spadek fpsów czuć to poprostu nagle wraca do normalności po pewnej chwili długo długo nic nagle znów. Ja już to zaopserwowałem w sumie we większości gier w jakie gram d3, wow momentami lecz mniej, borderlands 2. A mam podobny setup co autor tego tematu. Ta sama karta graf. I nie wiem robiłem już wszystkie updaty świata i nic. Dysk nowy kupiłem dalej to samo, nie wiem ale wina stoi chyba po stronie karty nie wiem czemu ale jendak ona jest odpowiedzialna za grafike. Jeśli ktoś coś wie na takie tamaty. Proszę o pomoc również.

Pozdrawiam serdecznie.

Zrobiłem tak jak tutaj kolega wyżej kazał zrobić scr HWmonitor.

http://postimg.org/image/4f0lmqbcz/18c4f958/

Mój Spec :

Procesor : i5 3570 k + chłodzenie Silentium Fortis HE1225

MOBO : MSI z77a-g45

Grafika : MSI gtx 770 twin frozen gaming

RAM: Corsair CMV4GX3M2A 1333 c9 8gb

Zasilacz : SeaSonic 550 W 80 Plus.

Jak już wcześniej wspominałem robiłem wszelakiego rodzaju updaty płyty głównej ( BIOS, Intelowy steronik chipsetu, karta dzwiękowa) karty graficznej sterowniki aktualizacje poprzez EXP od nvidi robiłem także Flash BIOS karty. W sumie to wszystko to co pamiętam. Aha no i po pewnym czasie zmieniłem nawet dysk twardy na Seagate Barracuda ST1000DM003. No to wszystko co pamiętam. Więcej grzechów nie ma :).

Czekam za waszymi sugestiami

Pozdrawiam !

Edytowane przez shoguniasty

Może coś robi Throttling ? GPU przy jakimś pułapie temperatur ? Bo seria 6xx i 7xx chyba coś takiego ma... ;) W moim przypadku tak było od 70 stopni jednak to wyłączyłem w BIOSie karty. Tak samo z CPU... Opcja w BIOSie może być nazwana CPU Thermal Monitor albo coś z throttlingiem związane.

zobacz czy nie dzieje sie to podczas jakiejs aktualizacji w tle... stawiam jednak na throttling. podkrec troche wentyle na karcie (ustaw manualnie w afterburner) i zobacz wtedy. mozesz rowniez zmienic paste na gpu (ale zazwyczaj masz wtedy po gwarancji)

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...