radas 1 Napisano 6 Marca 2014 Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 Witam, dzieki wam we wrzesniu wybralem SII - http://forum.benchmark.pl/topic/99344-telefon-na-miar%C4%99-s2/ . Chce wymienić na nowszy telefon w cenie do 1100 zł. Chce zmienić SII tylko z powodu skończenia się gwarancji i obaw o wypalenie się ekranu ( ekran wymieniany w grudniu). Wszelkie parametry SII mi odpowiadają z baterią 2000 mAh. 1GB ram spokojnie mi wystarcza z powodu usuwania zbędnych aplikacji systemowych + Greenify. Zastanawiam się nad SIII i Nexus 4 lecz w tym drugim nie wystarczy mi 16 GB pamięci ROM. Macie jakieś propozycję ? Cytuj Link to post Share on other sites
kuku8 87 Napisano 6 Marca 2014 Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 SIII odradzam... Zastanów się nad LG G (32gb). Nexus 4... już za 1200 są nexus 5... a może Xperia Z - chodzą coś w okolicy 1100 tylko kiepski ekran;/ Jest jeszcze note2. Tylko proszę nie polecać S3/S3LTE bo normalnie coś trafi ;> Cytuj Link to post Share on other sites
radas 1 Napisano 6 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 (edytowane) Czemu odradzasz ? Coś z nim nie tak ? O firmware się nie martwię bo poradzę sobie z modyfikacją. Coś nie tak z hardware ? Edytowane 6 Marca 2014 przez radas Cytuj Link to post Share on other sites
kuku8 87 Napisano 6 Marca 2014 Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 Gdzie firmwere... akurat są modyfikacje to nie problem... 1. Jakość wykonania najgorsza ze wszystkich telefonów rodziny galaxy. 2. Ekran 720*1280 z matrycą pentail - SII nie posiada tej matrycy więc zaraz zobaczysz różnicę na minus(mimo że wyższa rozdziałka) 3. Pamięć 1GB co jak widać już stosuje się minimum 2 4. Słaba wydajność procesora ( już nowe procki Snap. 2-jajowe są o niebo szybsze i dużo bardziej energooszczędne). 5. Kiepska bateria Chyba wystarczy powodów... Po 2 kupujesz telefon na dłuższy czas ( jeżeli zmieniasz telefon bo kończy się gwarancja - z tego wnioskuję) to nie zmienisz telefonu o tak... Za 1100 są o niebo lepsze smartfony pod każdym względem. Chyba że szukasz tel, by był podobny do S2 i tani to rozważyć możesz S3 lub wydajniejszy/lepszy/tańszy MOTO G. Wady są 2 - brak kart pamięci oraz aparat kiepski. Napisz dokładniej czego oczekujesz, co chcesz mieć w telefonie. Z czego korzystasz, na czym Ci najbardziej zależy. Cytuj Link to post Share on other sites
radas 1 Napisano 6 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 Gwarancja mi się już skończyła w lutym. Tak jak napisałem w pierwszym poście 1GB spokojnie mi wystarczy. Mialem SI z PenTile i w sumie było ok. Ale czekam na inne propozycje tylko do ceny 1100 zł i nie więcej. Cytuj Link to post Share on other sites
kuku8 87 Napisano 6 Marca 2014 Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 To proponuję XPERIA Z oraz LG G . Również NOTE 2. Kupisz telefony te z gwarancją do 1100 spokojnie. Cytuj Link to post Share on other sites
mejor 2848 Napisano 7 Marca 2014 Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 S3 z modułem LTE ma 2gb pamięci ram. Cytuj Link to post Share on other sites
kuku8 87 Napisano 7 Marca 2014 Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Proszę Cię... przestań wszystkim polecać tego złomu... Możesz polecić do 700zł... a nie do 1100.... Cytuj Link to post Share on other sites
radas 1 Napisano 8 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 Xperia Z odpada, moich dwóch kolegów to ma, pobawiłem się nimi i nie przypadł mi do gustu. Ogólnie kieruje się do S3 nawet z 1GB ram. Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 9 Marca 2014 Udostępnij Napisano 9 Marca 2014 S III nadal dobry telefon więc czemu nie. Ostatnia aktualizacja mocno poprawiła płynność działania telefonu więc czemu nie ? Podzespoły nadal trzymają poziom bo chyba cyferki w testach raczej nie będą Ciebie interesować. Wszystkie gierki i inne pierdoły będą działać bez problemu. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts