Frohser 0 Napisano 4 Marca 2014 Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 (edytowane) Postanowiłem zrobić pewien filmik, lecz mam problemy mianowicie: http://imageshack.com/a/img21/5390/dtrd.png Jak widać na tym obrazku, chciałbym aby obraz był PEŁEN (cały ekran). http://imageshack.com/a/img822/8951/0dqs.png Chciałbym dodać efekt w którym mógłbym dodać własne napisy do filmu (najlepiej obok postaci czy coś), jakieś fajne obramowanie aby dodać efektu, dodatkowo gdy napis wchodzi to wszystko inne jest "rozmazane" (nie musi być), czcionkę mam własną http://imageshack.com/a/img841/5919/a06m.png I tutaj kolejny dla mnie problem, jak zmienić te napisy, czy lepiej usunąć tą scene i dodać nowe (jak dodać napisy?) czy lepiej innym sposobem? PS. Film ściagniety z YT, więc nie mam zadnego projektu. PS2. Film tylko i dla mojego uzytku, nie będzie publikowany. /Amator. Edytowane 4 Marca 2014 przez Frohser Cytuj Link to post Share on other sites
Xarix 2265 Napisano 4 Marca 2014 Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 1. Zmień sobie odtwarzacz na BEST player. A w standardowym playerze w prawym dolnym rogu masz taki mały kwadracik widoczny na Twoich screenach. Wciśnij go. 2. Media generators ---> legacy text. Jak masz własny projekt napisu (przezroczysty np. w png) to dodajesz jako fotkę potem skalujesz i umieszczasz tam gdzie chcesz narzędziem na v'tracku (drugie od lewej). 3. Możesz poszukać pod terminem "maskowanie" ale chyba łatwiej Ci będzie usunąć tą scenę , pobawić się noise'sami i dodać napis. PS: pamiętaj , że jak edytujesz film na ścieżce video to rozgrupuj to od ścieżki audio (zaznaczasz klip i klikasz "U") Jak zaczynasz się bawić montażem filmików to przetestuj sobie Adobe Premiere Pro 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Frohser 0 Napisano 4 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 (edytowane) 1. Zmień sobie odtwarzacz na BEST player. A w standardowym playerze w prawym dolnym rogu masz taki mały kwadracik widoczny na Twoich screenach. Wciśnij go. 2. Media generators ---> legacy text. Jak masz własny projekt napisu (przezroczysty np. w png) to dodajesz jako fotkę potem skalujesz i umieszczasz tam gdzie chcesz narzędziem na v'tracku (drugie od lewej). 3. Możesz poszukać pod terminem "maskowanie" ale chyba łatwiej Ci będzie usunąć tą scenę , pobawić się noise'sami i dodać napis. PS: pamiętaj , że jak edytujesz film na ścieżce video to rozgrupuj to od ścieżki audio (zaznaczasz klip i klikasz "U") Jak zaczynasz się bawić montażem filmików to przetestuj sobie Adobe Premiere Pro 1. Niestety lecz jest to ustawione w Vegasie - film musi być odtwarzany z systemowego odtwarzacza, dodam że przycisk nic nie zmienia - nie "rozciąga filmu". 2. Z napisów zrezygnowałem. 3. Dodałem nową scene. -- Zależy mi na odpowiedzi na pierwsze pytanie. Edytowane 4 Marca 2014 przez Frohser Cytuj Link to post Share on other sites
Xarix 2265 Napisano 4 Marca 2014 Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Nie musi. Klikasz prawym na wyrenderowany plik i dajesz "Otwórz za pomocą : i wybierasz program. Jak go nie ma to trzeba wskazać ścieżkę do np. ikonki na pulpicie. No i żeby nie było pasków format monitora i format filmu musi się zgadzać Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts