CryooPL 11 Napisano 2 Marca 2014 Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 (edytowane) Witam, planuje zakupic do mojej obudowy po dwa wentylatory 120mm i 140mm. Problem w tym ze nie wiem jakie sa najlepsze. Cena nie gra roli. Wyczytalem ze Noctua ma najlepsze wentyle. Nie jestem maniakiem ciszy wiec nie musza byc nie slyszalne. Wiec jakie sa najlepsze modele od Noctua. A, i fajnie by bylo jak by mialy PWM. A co sadzicie o Spectre Pro, dorownuja Noctua? Edytowane 2 Marca 2014 przez CryooPL Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 4 Marca 2014 Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Według mnie najlepsze wentylatory to ma nie Noctua a Noiseblocker a dokładnie chodzi mi o dwa typy Noiseblockerów - Multiframe oraz eLoop Jest tylko jedno "ale" a mianowicie to, że nie ma obecnie wersji 140 mm... Cytuj Link to post Share on other sites
luk9400 288 Napisano 4 Marca 2014 Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 120mm: -NF-F12 PWM 140mm: -NF-A14 PWM Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 5 Marca 2014 Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Co żeście się tak przyczepili do Noctua? Cytuj Link to post Share on other sites
havok 8 Napisano 8 Marca 2014 Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 (edytowane) Wszyscy dają noctua, bo maja wiele akcesoriów w zestawie, sa drogie, maja dobry support, sama w sobie nie jest zła, parametry sa ok i 6 lat gwarancji, ale są produkty o identycznych lub lepszych parametrach przy niższej cenie i lepszym wygladzie Edytowane 8 Marca 2014 przez havok Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 10 Marca 2014 Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 Noctua produkuje świetne wentylatory ale są jednak lepsze konstrukcje. Lepsze łożyska i kulturę pracy mają NB eloop, NB multiframe czy BQ silent wings 2. Ogólnie w porównywalnie wysokiej cenie masz lepsze wentylatory. Noctua ma bardzo charakterystyczny, mechaniczny dźwięk łożyska na wyższych obrotach. Do tego z desig typu "trawnik na wiosnę" Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts