Kondziox153 7 Napisano 28 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 Posiadam i5 3350p, GTX 770 2gb TwinFrozr, 8 gb RAM 1333MHz, Rozdzielczość ekranu to 1920x1200. FPs na maksymalnych ustawieniach w WoT wachają się miedzy 40-61 ( zależy gdzie umiejscowię kamerę) przeważnie przy widoku na sporą część mapy fps spada nawet do 36. Mój kolega posiadający GTX 660 2gb na takich samych ustawieniach ma cały czas 61 FPs. Nie wiem dokładnie jak wypada to w innych grach, ale różnica między jego komputerem a moim prawie nie istnieje. Ogolnie wydaje mi się że mój komputer jest zbyt mało wydajny zwłaszcza w stosunku do dużo słabszych kart( procesor kolegi jest taki sam jak mój, RAMu jest tyle samo). Porównywałem to z innymi komputerami i mimo słabszych parametrów, różnica wydajności w grach jest znikoma. Czym to może być spowodowane? Płyta główna to MSI H61M-P20 (G3) Link to post Share on other sites
szambor5 4836 Napisano 28 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 Masz aktualnie sterowniki? Link to post Share on other sites
Kondziox153 7 Napisano 2 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 Jeśli chodzi o kartę to tak. Jest lekko podkręcona. Nikt nie wie czemu tak słabo WoT chodzi? Link to post Share on other sites
shoguniasty 1 Napisano 13 Marca 2014 Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 Witaj. Mam taką samą karte graf jak ty. I też gram czasem w WoT i jeśli chodzi o takie problemy sprawdź czy masz włączona synchronizacje pionową. Sprawdź też jak gra chodzi jak wyłączysz krzaki czy to pomoże. Sprawdź też na minimalnych jak gra chodzi i potem stopniowo podwyższaj może się zorientujesz co powoduje takie duże spadki fpsów. Ja gram na wysokich ustawieniach graficznych tylko mam wyłączone krzaczki w trybie snajperskim i gra niema takich radykalnych spadków fpsów. Popróbuj z ustawieniami może to coś da. Jaki masz spec ? podaj całość Mi pomogło to http://www.coderbag.com/Programming-C/Disable-CPU-Core-Parking-Utility Jako że WoT trzeba też sporo proca powinno pomóc warto sprawdzić. Mi pomogło w innych grach. Mam nadzieje, że pomoże. Pozdrawiam Link to post Share on other sites
Kondziox153 7 Napisano 13 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Marca 2014 Wydaje mi się, że na takim komputerze WoT powinien chodzic na ultra i nie spadac ponizej 50fps. Ale moze tak mi kiepsko dziala przez niskie taktowanie procesora. Karta graficzna prawie nie pracuje w przy tej grze, czyli chyba nie jest w pełni wykorzystywana. Link to post Share on other sites
Recommended Posts