Skocz do zawartości

Xbox 360 dla wiecznego użytkownika PC

Recommended Posts

Witajcie,

Panowie i Panie naszła mnie myśl zakupu Xboxa. Nigdy nie przepadałem za konsolami, a nawet za grą na padzie. Czas jednak zmienia ludzi i dotknęło to i mnie. Chciałbym przeznaczyć swoje pieniądze na zakup X'a, ma być używany - w sumie to za jak najmniejszą kwotę. Ma mi posłużyć niecały rok, głównie do NHL'a i GTA. 

Nie mam więcej wymagań, z najtańszych natrafiłem na takiego sampla:

http://allegro.pl/xbox-360-hdmi-20gb-2-pady-gwarancja-i3990446448.html

Szału nie ma (nadgryziony pad :D), ale powiedzcie mi, czy jest on godny mojej uwagi?

Pozdrawiam i jestem wdzięczny za wszystkie opinie pojawiające się pod moim wpisem.

Przeca to Jasper Panowie. 2009 rok.

Ta Elite bez HDMI? Który to rok produkcji?

Wybaczcie Panowie, ale w tych kwestiach jestem zielony.

edit: Elite odpada, grudzień 2007.

To nie lepiej jakiegoś slima w wersji 4gb np. http://allegro.pl/konsola-xbox-360-4gb-core-slim-i4012344848.html

Edytowane przez wujekspajder

http://j.wpimg.pl/r,id,d142NDg7dV5odHRwOi8vaS53cC5wbC9hL2YvanBlZy8zMDYzMi93cm96a2EuanBlZztxXjAuODtjXnRydWU7dF5wbmc7c15ob3Jvc2tvcDI7ZnReMQ==.png

przestań zadawać głupie pytania na które nikt nie zna odpowiedzi. poczytaj trochę na necie jak rozróżnić poszczególne xboxy i na spokojnie poszukaj konkretnych modeli na allegro. nie kupuj przerobionej bo nigdy nie wiesz czy nie była zbanowana ( o czym sprzedający nie musi Cię poinformować... tak Panie, nie bity, oryginalny przebieg, niemiec płakał jak sprzedawał )

jest na płycie Xenon lub Opus, jedne z pierwszych płyt i najbardziej awaryjnych

Tu Cie zaskoczę - Opus opiera się na architekturze Falcon-a i to w dodatku nie "trefny" falcon z 2007 na 16,5A (spadkobierca Zephyra) tylko już 2008 z 14,2A ;)

CB płyt Opus-a jest wysokie więc należy je nawet traktować jak Falcony V2

Opusy wyszły na świat, gdyż M$ miał na samym początku masę zwrotów Xenonów i Zephyrów w praktycznie fabrycznym stanie a z obudowami i "koszami" co po nich zostały coś musieli zrobić ;)

Tu Cie zaskoczę - Opus opiera się na architekturze Falcon-a i to w dodatku nie "trefny" falcon z 2007 na 16,5A (spadkobierca Zephyra) tylko już 2008 z 14,2A ;)

CB płyt Opus-a jest wysokie więc należy je nawet traktować jak Falcony V2

czytając wasze posty już sam nie wiem co mam robić, zostaje mi skontaktować się rano ze Sprzedawcą i dowiedzieć się na jakiej płycie jest ten XBOX i wtedy zdecyuje czy kupować czy może odstąpić od umowy, ale skoro jest półroczna gwarancja to chyba płyta nie jest najgorsza

uwierz mi ze to nie opus... Opusa trafić jest BARDZO CIĘZKO 

to 100% Xenon - poproś o foto gniazda zasilania i wstaw tutaj 

się nie zdziwie jak mają zrobione 12V moda na wentylach...towtedy 6 miesiecy może podziałać ;)

uwierz mi ze to nie opus... Opusa trafić jest BARDZO CIĘZKO 

to 100% Xenon - poproś o foto gniazda zasilania i wstaw tutaj 

się nie zdziwie jak mają zrobione 12V moda na wentylach...towtedy 6 miesiecy może podziałać ;)

narazie nie dostałem żadnej odpowiedzi na email a sprzedaż zakończona

tylko mam problem bo wczoraj zamówiłem ją przez allegro, rano próbowałem skontaktować się ze sprzedawcą przez email i telefonicznie ale ma wyłączony telefon, a zakończono przedwcześnie aukcje i teraz nie wiem czy mi ją wyślą, czy odstąpią mnie od umowy, bo nie dostałem odpowiedzi na żaden email ani też na jakiej jest płycie głównej, a mam obawy że to Xenon

http://allegro.pl/okazja-xbox-360-2pad-kabel-tv-zasilacz-slu-i3996774150.html

i tam pisze coś takiego konsole są z rocznika gdzie był już instalowany poprawiony układ chłodzenia, a w Xenonie chyba nie poprawiali chłodzenia?

Edytowane przez audio1993

pierwsze pół roku montowali w xenonach radiator bez heatPipe później już tak od listopada do polowy 2006 był bez heat pipe 

tak serio - ten układ chłodzenia z dodatkową rurką w Xenonach i Zepchyrach wielkiego WUJA dawał... ;)

tam był problem innego typu - GPU 90nm i wyginająca się płyta oraz nierówny nacisk na układ dawał skutki w pękaniu kul na środku BGA