disnemar 2 Napisano 24 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Do tej pory używałem "androidowych" smartfonów. Teraz zastanawiam się nad wyborem pomiędzy Lumią i eLką? Który polecacie? Cytuj Link to post Share on other sites
Synergia 1598 Napisano 24 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Obojętne. Oba są dobrymi telefonami w swojej klasie. Wez taki jaki chcesz system. Oba są płynne i niexle wykonane z niezłymi jak na tę klasę aparatami. Xperia ma tą przewagę, że ma więcej Ramu i ma wymienną baterię. Lumia to unibody, za tona plus ma klawisze od ekranu fizyczne a nie emulowane i lepszą baterię. Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 25 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Wybór zależy głównie od preferencji co do systemu. Lumia ma lepszy aparat i dłużej pracuje na baterii, Lka ma androida i więcej ramu Cytuj Link to post Share on other sites
disnemar 2 Napisano 25 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Czyli w tej półce cenowej ~700zł te dwa modele to najbardzie rozsądny wybór w kwestii cena-jakość? Cytuj Link to post Share on other sites
Synergia 1598 Napisano 25 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 poprawka bo xperie L bez problemu za 600zl kupisz. za 750 mozna wyrwać Xperie Sp. W orange bez problemu a w innych sieciach trzeba jednak popolować trochę. Ma lepszy ekran i trochę lepsze bebechy. Aparat niekoniecznie. Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 25 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Czy SP ma lepszy ekran od Lumii 720? Nie powiedziałbym. Cytuj Link to post Share on other sites
disnemar 2 Napisano 25 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Kusi mnie ta Lumia. Nigdy nie używałem smartfona z WP ,ale to tez wyzwanie. Tylko te 512 ram...nie za mało dla windowsowych aplikacji? Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 25 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 (edytowane) Tylko te 512 ram...nie za mało dla windowsowych aplikacji? to nie jest mało, to nie android - w mojej sygnaturze masz linki - poczytaj. Swoja droga w tej cenie masz też Nokia Lumia 820 oras Samsung Ativ S z Windows Phone 8. Pozdrawiam Edytowane 25 Lutego 2014 przez ArioX Cytuj Link to post Share on other sites
disnemar 2 Napisano 25 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 A jak wygląda importowanie kontaktów? Aktualnie mam smartfona an Androidzie. Kontakty skopiuje dajmy na to na SIM ,ale przecież muszę i tak kartę wymienić bo do 720 muszę mieć micro.Jak to rozwiązać? Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 25 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 (edytowane) A po co na Boga kopiowac na SIM? W Androidzie włączasz BlueTooth w Lumii 820 wlączasz BlueTooth - nastepnie w Lumii uruchamiasz aplikację : Przekaż Moje Dane - i Lumia "automagicznie" pobiera wszystkie Kontakty z telefonu z Androidem (z każdego telefonu z Blue Tooth też : ) i zapisuje u siebie Pobiera wszystko - zdjęcia kontaktu, EMaile, wszystkie informacje. Podobnie jak z kontem Google - Masz konto Live - które notabene działa znacznie lepiej niz Google, przynajmniej jesli chodzi o współpracę. Ja mam tablet z Windows 8.1, dwie Lumie : 720 i 920 oraz dwa komputery, w domu i pracy - stacjonarki z pełnym MS Outlook - i wszystko śmiga jak szalone Edytowane 25 Lutego 2014 przez Ravir Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 25 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Czy SP ma lepszy ekran od Lumii 720? Nie powiedziałbym. IMO różnica w ostrości obrazu jest na tyle duża iż warto poświecić dobre kąty widzenia dla wyższej rozdzielczości. Cytuj Link to post Share on other sites
disnemar 2 Napisano 25 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 A kopiowanie muzyki z kompa na kartę? Tak jak w Androidzie (kopiuj-wklej) czy trzeba jakieś dodatkowe oprogramowanie? Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 25 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Kopiuj-wklej. Cytuj Link to post Share on other sites
disnemar 2 Napisano 25 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Dzięki. Już chyba wiem mniej więcej na czym stoję i zapoluje jednak na Lumie 720. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts