kcpr11 2 Napisano 24 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Podczas użytkowania komputera co jakiś czas sam się resetuje (wyłącza a potem sam włącza). W dzienniku zdarzeń jest to jako błąd krytyczny Kernel-Power . Szczegóły błędu - <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event"> - <System> <Provider Name="Microsoft-Windows-Kernel-Power" Guid="{331C3B3A-2005-44C2-AC5E-77220C37D6B4}" /> <EventID>41</EventID> <Version>2</Version> <Level>1</Level> <Task>63</Task> <Opcode>0</Opcode> <Keywords>0x8000000000000002</Keywords> <TimeCreated SystemTime="2014-02-24T19:36:58.589638800Z" /> <EventRecordID>139508</EventRecordID> <Correlation /> <Execution ProcessID="4" ThreadID="8" /> <Channel>System</Channel> <Computer>LorensPC</Computer> <Security UserID="S-1-5-18" /> </System> - <EventData> <Data Name="BugcheckCode">0</Data> <Data Name="BugcheckParameter1">0x0</Data> <Data Name="BugcheckParameter2">0x0</Data> <Data Name="BugcheckParameter3">0x0</Data> <Data Name="BugcheckParameter4">0x0</Data> <Data Name="SleepInProgress">false</Data> <Data Name="PowerButtonTimestamp">0</Data> </EventData> </Event> Zasilacz - OCZ ModXStream 700W Płyta - ASRock P67 Pro3 CPU - i5 2500k GPU - Gigabyte 7970 GE System Windows mam oryginalny. Wszystkie taktowania przywróciłem do fabrycznych ale to nic nie zmieniło. Temperatury są niskie. Problem występuje nie zależnie od tego czy gram czy tylko przeglądam strony www. Po pobraniu nowych sterowników graficznych AMD (tych z Mantle) problem występuje jakby trochę częściej a;e wcześniej też występował. Czy to problem z zasilaczem? Nie mam innego zasilacza żeby podmienić i sprawdzić czy coś się zmieniło. Cytuj Link to post Share on other sites
Lionelsq 106 Napisano 24 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Na początek przetestuj pamięć memtestem, zobacz w programie HD Tune czy z dyskiem jest wszystko ok (zakładka health). Cytuj Link to post Share on other sites
kcpr11 2 Napisano 24 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 No ale przy problemach z pamięcią to prawie zawsze jest BSOD a tu po prostu się restartuje komputer. Co najczęściej powoduje takie problemy? Możliwe, że jest to problem software'owy? Czy możliwe jest to, że te restarty spowodowane są tym, że sterowniki do płyty głównej instalowałem tylko te z płyty CD dołączonej do płyty i nie pobierałem nic więcej ze strony producenta? Cytuj Link to post Share on other sites
Lionelsq 106 Napisano 24 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Aktualne sterowniki jak najbardziej warto zainstalować ze strony producenta, a testy pamięci, dysku, obciążenia procesora czy karty to raczej standard jeżeli coś się dzieje niedobrego. Możesz także popatrzeć czy na płycie głównej kondensatory nie są spuchnięte. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts