PCKamilGames 0 Napisano 22 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Witam serdecznie w moim temacie. Otóż mam problem z podkręceniem mojego komputera manualnie. Sytuacja wygląda tak, że mam płytę główną MSI posiadającą OC Genie II. Problem jest taki że ona ustania procka max. 3,31 Ghz, przyczym na Gigabyte 770... mogłem ją sporo więcej podkręcić. Tu się nasuwa moje pytanie "Jak obejść OC Genie lub jak w nim ustawiać manualnie. Komp: AMD Phenom II X6 1045T Thermaltake Contac 29 MSI 970A-G43 Goodram 4Gb 1600 Cytuj Link to post Share on other sites
kosmita 545 Napisano 22 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 (edytowane) Jak sie dobrze orientuje się modelem Twoj NIE posiada Znak Budowlany odblokowanego mnożnika, pozostaje podnieść napięcie i zwiększyć częstotliwość FSB, polecam Też podkręcić NB w zegarze różnicy NIE zobaczysz ale w wydajności na pewno, Twoja płyta MSI nie posiada chłodzonej sekcji zasilania uważaj z napięciami abyś jej nie ugotował. Dobrze jak byś dał na nią jakiś nadmuch chłodnego powietrza podczas mocnego OC. Edytowane 22 Lutego 2014 przez kosmita Cytuj Link to post Share on other sites
kaysindri 18 Napisano 20 Marca 2014 Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Albo kupil jakies radiatorki i na owa sekcje nakleil. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts