kitin 48 Napisano 18 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 (edytowane) Witam serdecznie, kilka dni temu założyłem temat na forum, abyście pomogli mi wybrać zasilacz. "Prawie ostatecznie" wybór padł na Corsair'a RM650.. no właśnie. Prawie. W weekend, przeglądając różne zagraniczne fora, zobaczyłem coś takiego jak XFX XTR 550W. Fajnie. Baa.. ktoś jeszcze napisał, że jest to najprawdopodobniej Seasonic G w przebraniu, dodatkowo z trybem hybrydowym. Wszystko cacy. Postanowiłem, że wezmę ten zasilacz. Jako, że jest to nowość pomyślałem, że może nawet pokuszę się o zrobienie jakiejś mini-recenzji. Zasilacz zamówiłem wczoraj, przyszedł do mnie dzisiaj. Wszystko cacy. Ładne pudełko, zasilacz dobrze zapakowany, dobrze wykonany (śmiem twierdzić, że powłoka lakiernicza lepsza niż w Dark Power Pro 10), ale nie o tym. Po podłączeniu zasilacza do kompa z włączonym trybem hybrydowym wydaje on z siebie jakby bzyczący/buczący dźwięk. Jak wyłączę komputer, potem zasilacz, włączę ponownie zasilacz (sam zasilacz, nie cały komputer) to dalej wydaje on taki dźwięk.. Co ciekawe w trybie normalnym (wentylator na zasilaczu cały czas się kręci) jest wszystko okej.. Nic nie bzyczy/buczy (tylko wentylator troszkę terkocze ). Jak myślicie? Reklamować zasilacz? PS. Jutro wrzucę filmik, który dodatkowo lepiej zobrazuje cały problem. Edytowane 18 Lutego 2014 przez kitin Cytuj Link to post Share on other sites
cesasz 5523 Napisano 18 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Reklamuj, skoro dostałeś wadliwy sprzęt, przysługuje Ci prawo do nowego egzemplarza. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
kitin 48 Napisano 18 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Pytanie tylko, czy wszystkie tak działają w trybie hybrydowym? Mam nadzieję, że nie.. Cytuj Link to post Share on other sites
NewSky 1872 Napisano 19 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 (edytowane) Jakby ktoś przy okazji był w stanie powiedzieć jak wygląda ten zasilacz na tle SSR-550RM to z przyjemnością przeczytam Edytowane 19 Lutego 2014 przez w.nwk Cytuj Link to post Share on other sites
kitin 48 Napisano 20 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Hehe. Dziwne. Zasilacz na drugi dzień już tak nie chodził. Wszystko jest git Już tak nie buczy Cytuj Link to post Share on other sites
NewSky 1872 Napisano 20 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 W takim razie @kitin - liczę na jakąś minirecenzję. W razie kupowania PSU byłby to jeden z moich faworytów. Jakbyś go jeszcze porównał go CM G550M, Seasonic SSR 550RM/S12G 550W oraz Super Flowera Golden Green Pro/HX to byłoby perfect Cytuj Link to post Share on other sites
kitin 48 Napisano 20 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 No raczej nie mam jak go porównać do tych zasilaczy, które wymieniłeś, bo nie miałem z nimi po prostu styczności Cytuj Link to post Share on other sites
NewSky 1872 Napisano 20 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Spodziewałem się tego, ale w razie czego jakiś pomysł Sam opis/test działania tego trybu hybrydowego już byłby dość interesujący:) Obok zapowiedzianego chłodzenia SPC Grandis to jak dla mnie najciekawszy produkt z początku tego roku:) Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts