osadnik 0 Napisano 17 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 Witam! Mam w planach zakup słuchawek maksymalnie do 170 zł a w przypadku słuchawek USB ta kwota może sięgnąć maksymalnie 185 zł. Mam budżet 200 zł, wliczając koszt wysyłki. Chcę zakupić słuchawki z mikrofonem do gier. Niestety posiadam w laptopie 1 wtyk mini jack i mam problem z wyborem : słuchawki USB, czy 2x mini jack i dokupić adapter za ok 10 zł. Chcę, żeby słuchawki: - miały dobrą jakość dźwięku + dobry mikrofon - nie powodowały bólu uszu po długim użytkowaniu - miały najlepiej podłączany mikrofon - nie chcę, żeby regulator głośności był na suwak, tylko jakieś przyciski żeby były Wiem, że wymagania mam duże, ale może znajdzie się coś co mi spasuje Cytuj Link to post Share on other sites
xprzemcio 102 Napisano 17 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 Proponuje Superlux HD660 (słuchawki zamknięte). Wbudowany mikrofo Ci nie działa w laptopie? Nie masz wyjścia na mikrofon? Cytuj Link to post Share on other sites
osadnik 0 Napisano 18 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 mam wyjście pojedyncze do i mikrofonu i słuchawek. Wbudowany mam, ale wyłączyłem. Po prostu nie lubię jak ktoś słucha moich rozmów, a takiego mikrofonu to nie wyłączysz szybko Jak pisałem, chcę kupić adapter http://www.morele.net/kabel-gembird-adapter-rozdzielacz-mini-jack-m-2x-mini-jack-f-20-cm-cca-417w-523943/ który pozwala na podłączenie słuchawek z mikrofonem do 1 wtyku mini jack Moją propozycją są słuchawki: http://www.morele.net/sluchawki-creative-tactic3d-alpha-70gh012000004-335914/ Czy są one dobre? Cytuj Link to post Share on other sites
kooneer 27 Napisano 18 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Dużo osób je odradza m.in ze względu na kruchość. Co prawda kuszą dźwiękiem ale ten plastik. To już lepiej kupić fatal1ty (opinia osób które porównywały SB Tactic Alpha do fatal1ty) Cytuj Link to post Share on other sites
osadnik 0 Napisano 18 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Jednak z większości przeczytanych przez mnie opinii, te słuchawki po wielu upadkach nie uległy uszkodzeniu. Cytuj Link to post Share on other sites
tomek78 25 Napisano 18 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 tutaj znajdziesz test ja bym wzial H850 i dokupil mikrofon Zalman czy inny: http://twojepc.pl/artykuly.php?id=Recenza-Test-Edifier-K830-H850-H280-H290&jedna_strona=1 Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 18 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 http://www.morele.ne...2000004-335914/ Czy są one dobre? słabe.... Jednak z większości przeczytanych przez mnie opinii, te słuchawki po wielu upadkach nie uległy uszkodzeniu. w większości przypadków ludzie posiadający te słuchawki nie spotkani się z niczym innym lepszym. miały dobrą jakość dźwięku + dobry mikrofon to nie możliwe w tym budżecie. Musisz zadecydować jakość dźwięku, albo mikro.Zyskasz całkiem sporo, bo dokładniejsze pozycjonowanie. Cytuj Link to post Share on other sites
radeqw 17 Napisano 18 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Mam te tactic 3d alpha i powiem, że mi po 3 miesiącach połowa pałąku pękła, pózniej znów z drugiej strony ale skleiłem i teraz wydają sie bardzo solidne. Cytuj Link to post Share on other sites
osadnik 0 Napisano 18 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 (edytowane) słabe.... w większości przypadków ludzie posiadający te słuchawki nie spotkani się z niczym innym lepszym. to nie możliwe w tym budżecie. Musisz zadecydować jakość dźwięku, albo mikro.Zyskasz całkiem sporo, bo dokładniejsze pozycjonowanie. jeśli mam wybierać to jestem zdecydowania za jakością dźwięku. Mikrofon, najlepiej dopinany do słuchawek i żeby do rozmów wystarczył. Edytowane 18 Lutego 2014 przez osadnik Cytuj Link to post Share on other sites
radeqw 17 Napisano 18 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Mikrofon polecan zalman zm-mic1. Kosztuje jakieś 20zł a jakość dźwięku jest na prawdę dobra. Zobacz jak on wygląda i czy ci pasuje. Cytuj Link to post Share on other sites
janek333 1 Napisano 18 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Ja mam fatality i jestem z nich bardzo zadowolony . Bardzo wygodne i z fajnym basem . Do gier sa idealne za nieduze pieniadze Cytuj Link to post Share on other sites
osadnik 0 Napisano 18 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Co do fatality to może i są dobre, ale ja powoli przestaje ufać tym kabelkom. Szybko się niszczą. Wiem, że za takie pieniądze znalezienie np. spłaszczonych kabli jest trudne, ale jednak nie chcę kupować nowych słuchawek za pól roku. Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie adivxv 2880 Napisano 18 Lutego 2014 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 jeśli mam wybierać to jestem zdecydowania za jakością dźwięku nie napisałaś o posiadanej karcie dźwiękowej, a to ważne, ale pewnie posiadasz integrę, warto się zapytać jaką ? Co mogę polecić; AKG-K514mk2 Superlux HD681 no i moze Takstar hi2050, ostatnio robią furorę na necie, choć osobiście ich nie poznałem jeszcze. pewnie wymagają odpowiedniejszego układu dźwiękowego. Pierwsze dwa grają jasnym dźwiękiem,drugie bardziej agresywniejszym z bardziej kontrastowym EQ w stylu V. Wszystkie nadadzą się do grania. Cytuj Link to post Share on other sites
pawel222251 14 Napisano 18 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 (edytowane) Fatal1ty w porównaniu do podanych wyżej SL HD681 to cholernie zamulone słuchawki. Poza tym, że są one wielkie i nie izolują od otoczenia Superluxy grają wprost rewelacyjnie jak za tę cenę. Edytowane 18 Lutego 2014 przez pawel222251 1 Cytuj Link to post Share on other sites
osadnik 0 Napisano 19 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 nie napisałaś o posiadanej karcie dźwiękowej a to ważna ale pewnie posiadasz integrę, warto się zapytać jaką ? wydaje mi się, że to jest Realtek HD Audio. a co do słuchawek, to decyduje się na Superluxy. Teraz pozostaje kwestia jakiegoś taniego mikrofonu. Co polecacie? Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 19 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 bardzo często polecany na wszystkich frontach internetu tani i dobry zalman zm-mic1 Cytuj Link to post Share on other sites
osadnik 0 Napisano 19 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 W takim razie dzięki wszystkim za pomoc. Temat do zamknięcia Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts