Skocz do zawartości

Słuchawki ~ 160 zł

Idź do rozwiązania Problem ogarnięty przez adivxv,

Recommended Posts

Witam!

Mam w planach zakup słuchawek maksymalnie do 170 zł a w przypadku słuchawek USB ta kwota może sięgnąć maksymalnie 185 zł. Mam budżet 200 zł, wliczając koszt wysyłki.

Chcę zakupić słuchawki z mikrofonem do gier. 

Niestety posiadam w laptopie 1 wtyk mini jack i mam problem z wyborem : słuchawki USB, czy 2x mini jack i dokupić adapter za ok 10 zł.

Chcę, żeby słuchawki:

- miały dobrą jakość dźwięku + dobry mikrofon

- nie powodowały bólu uszu po długim użytkowaniu  :)

- miały najlepiej podłączany mikrofon

- nie chcę, żeby regulator głośności był na suwak, tylko jakieś przyciski żeby były  :)

Wiem, że wymagania mam duże, ale może znajdzie się coś co mi spasuje  :P

mam wyjście pojedyncze do i mikrofonu i słuchawek.

Wbudowany mam, ale wyłączyłem.

Po prostu nie lubię jak ktoś słucha moich rozmów, a takiego mikrofonu to nie wyłączysz szybko :)

Jak pisałem, chcę kupić adapter http://www.morele.net/kabel-gembird-adapter-rozdzielacz-mini-jack-m-2x-mini-jack-f-20-cm-cca-417w-523943/ który pozwala na podłączenie słuchawek z mikrofonem do 1 wtyku mini jack

Moją propozycją są słuchawki:

http://www.morele.net/sluchawki-creative-tactic3d-alpha-70gh012000004-335914/

Czy są one dobre?

słabe....

Jednak z większości przeczytanych przez mnie opinii, te słuchawki po wielu upadkach nie uległy uszkodzeniu.

w większości przypadków ludzie posiadający te słuchawki nie spotkani się z niczym innym lepszym.

miały dobrą jakość dźwięku + dobry mikrofon

to nie możliwe w tym budżecie. Musisz zadecydować jakość dźwięku, albo mikro.Zyskasz całkiem sporo, bo dokładniejsze pozycjonowanie.

słabe....

w większości przypadków ludzie posiadający te słuchawki nie spotkani się z niczym innym lepszym.

to nie możliwe w tym budżecie. Musisz zadecydować jakość dźwięku, albo mikro.Zyskasz całkiem sporo, bo dokładniejsze pozycjonowanie.

jeśli mam wybierać to jestem zdecydowania za jakością dźwięku. Mikrofon, najlepiej dopinany do słuchawek i żeby do rozmów wystarczył.

Edytowane przez osadnik
  • Rozwiązanie
jeśli mam wybierać to jestem zdecydowania za jakością dźwięku

nie napisałaś o posiadanej karcie dźwiękowej, a to ważne, ale pewnie posiadasz integrę, warto się zapytać jaką ?

Co mogę polecić;

AKG-K514mk2

Superlux HD681

no i moze Takstar hi2050, ostatnio robią furorę na necie, choć osobiście ich nie poznałem jeszcze. pewnie wymagają odpowiedniejszego układu dźwiękowego.  Pierwsze dwa grają jasnym dźwiękiem,drugie bardziej agresywniejszym z bardziej kontrastowym EQ w stylu V. Wszystkie nadadzą się do grania.

nie napisałaś o posiadanej karcie dźwiękowej a to ważna ale pewnie posiadasz integrę, warto się zapytać jaką ?

wydaje mi się, że to jest Realtek HD Audio.

a co do słuchawek, to decyduje się na Superluxy.

Teraz pozostaje kwestia jakiegoś taniego mikrofonu. Co polecacie?