Prawiczek 0 Napisano 16 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Cześć, posiadam laptopa Asus X550D SonicMaster z windowsem 8, chciałem przejść na Windows 7 posiadam zbotowany pendrive i wgrany na nim windows 7 HomePremium (klucz mam oryginalny, płyta oryginalna jest zbyt porysowana i w ogóle na zadnych komputerach nie czyta). Wkładająć pendrive czy to pod USB 2.0 bądź USB 3.0 wybieram w Biosie Priority zeby czytało z USB mimo to odpala w dalszym ciągu windows 8 nie wiem co zrobić. Testowałem poprawność pendrive na innych komputerach / laptopach i nie ma zadnego problemu. Czekam na jakąś poradę. Cytuj Link to post Share on other sites
Ad3an 13 Napisano 16 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 (edytowane) Sformatuj ten dysk w innym pc i musisz usunąć recoverdy dysk i automatycznie stracisz możliwość przywrócenia 8 ale powinno ruszyć Edytowane 16 Lutego 2014 przez Ad3an Cytuj Link to post Share on other sites
Prawiczek 0 Napisano 16 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Jak mam sformatować w innym PC jeżeli to jest laptop a sciągnięcie obudowy równa się koniec gawarancji. Cytuj Link to post Share on other sites
Ad3an 13 Napisano 16 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Jakiej firmy masz laptopa model (takie rzeczy jak wymiana dysku pamięci ram możesz wymienić bez utraty gwarancji w większości jeśli nie wszystkich przypadkach) Cytuj Link to post Share on other sites
skate313 5 Napisano 16 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 laptopy nie maja plaby na obudowie mozesz sobie sam wymienic dysk czy ram a probowales odpalic pendriva z poziomu systemu? podlaczyc go do kompa i poprostu odpalic i zainstalowac w ten sposob bez restartu kompa? Cytuj Link to post Share on other sites
AreoMaxx 106 Napisano 16 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Zbotowany pendrive, jak to zrobiłeś? A jak w biosie wybierasz z czego ma być botowany to wybierasz "USB" czy widzisz nazwę pandrive? Cytuj Link to post Share on other sites
andrei 787 Napisano 16 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Najlepszym sposobem jest pierw: Wgranie debian/ubuntu, potem włożyć pendka i można bawić się w instalacje niższego systemu. Cytuj Link to post Share on other sites
Amity94 3 Napisano 17 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 Możesz spróbować zrobić przez program YUMI i powinno zadziałać Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts