HECki 0 Napisano 15 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2014 Witajcie, stwierdziłem ostatnio, że miło byłoby dokupić sobie jakiś dysk, gdyż na starym kończy się miejsce. Przeczytałem gdzieś, że system działa szybciej na dysku SSD, więc taki postanowiłem kupić. Mam jednak do was pytanie: Jak przenieść system na dysk SSD pozostawiając na dysku HDD wszystkie programy, gry itp.? Czy istnieje w ogóle taka możliwość, nie utracić danych podczas takiego zabiegu? Cytuj Link to post Share on other sites
Czaszka 49 Napisano 15 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2014 http://forum.benchmark.pl/topic/99781-program-do-klonowania-dysku/, niektórzy producenci dostarczają własne oprogramowanie, które bezboleśnie przeprowadzi Cię przez proces klonowania, na przykład samsung. Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 16 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 O ile nie masz w miarę świeżego systemu, a z tego co piszesz, wynika, że nie, wówczas klonowanie mija się z celem. Po zakupie SSD będziesz musiał postawić na nim świeży system. Zacznij może od podania swojej konfiguracji i budżetu, jakim dysponujesz. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
pwojciech 31 Napisano 16 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Zgadzam się z powyższą opinią - jeśli system nie jest w miarę świeży, to najlepiej (tzn. najwydajniej) będzie zainstalować system od zera. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
HECki 0 Napisano 16 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Ahh, system nie jest ani trochę świeży W takim razie chyba odpuszczę sobie kupno nowego dysku, instalowanie wszystkiego od nowa zajęłoby mi za dużo czasu ;/ Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13232 Napisano 16 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Serio? Rezygnujesz z SSD bo reinstalacja win trwa długo? Cytuj Link to post Share on other sites
Lukaszbass 116 Napisano 16 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Nowy dysk = nowy system. Robiłem kilka razy już klonowanie to efekty nie były zadowalające ;/ 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 16 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Powtarzam to za każdym razem, ale zawsze musi trafić się jakiś spec, który w życiu tego nie robił, ale będzie zachwalał innym... Cytuj Link to post Share on other sites
HECki 0 Napisano 16 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 MiK86, nie sama instalacja windowsa długo trwa, ale ponowne pobieranie wszystkich programów (mam wolny internet ;/) Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13232 Napisano 16 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Pobieraj częściami wcześniej! Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts