Skocz do zawartości

Sens wymiany GTX 580 na 770.

Recommended Posts

Jest sens 770 to nic innego jak moc dwóch 580 panie kolego :).

przesadziłeś, SLI z 580 > GTX 770, http://www.anandtech.com/bench/product/767?vs=829 jednak zależnie od gry różnice są czasem dość spore, napewno taka wymiana to solidny upgrade i nie ma o czym mówić

Edytowane przez jarnuszkiewiczm

Zapomniałem że na tym forum jeszcze nie mam sygnatury :)

Intel Core i7 2600k + Silentiumpc Fortis
Z77 AsRock Extreme 4
Goodram 2x4gb
Asus Gefroce 580 DirectCu II
Ocz Vertex2 60gb Seagate ST2000DM001
Chieftec CFT 750 14C
Windows 7 Home Premium

• 2 miesiące temu...

Dzy15  tak GTX 770 zapewni ci płynność we wszytkich obecnie grach w rozdzielczości 1920x1080. Obecnie w dobrej cenie masz też radeony R9 280X np. od XFX za 1000 zł  http://www.morele.net/karta-graficzna-xfx-r9-280x-1000m-dd-boost-edition-3072-mb-ddr5-r9-280x-tdfd-611378/   też możesz wziąć pod uwagę taką ewentualność. Karta wydajnością porównywalna z GTX 770, a tańsza, no chyba że jesteś fanem nvidii. Nie widzę jednak też specyfikacji której podałeś modelu obudowy, a musisz sprawdzić czy zarówno R9 280X czy też wybrana przez Ciebie karta GTX 770 (wstępnie polecam MSI N770 TF 2GD5/OC  http://www.salurion.pl/product/222375/Sprzet_komputerowy_/Podzespoly/GeForce_GTX_770_MSI_2GB_2xDVI_HDMI_DP_PCI_E_Twin_Frozer_z_NVIDIA_GeForce_Experience_kupon_na_Daylight_PC_.html   lub  GAINWARD  Phantom (1202/7010)  http://itpromo.pl/p/1579/43206/gainward-geforce-gtx770-2048mb-ddr5-256bit-dvi-hdmi-dp-pci-e-1202-7010-chlodzenie-phantom--karty-graficzne-nvidia-karty-graficzne-podzespoly-komputerowe.html  obie karty maja dobre chłodzenia są dość ciche i można zrobić jeszcze dodatkowe OC. Karta gainwarda jest standardowo lepiej podkręcona, ale ma 24 m-ce gwarancji i ma troszkę wydajniejsze chłodzenie, natomiast MSI 36-mcy gwarancji, ale standardowo mniej podkrecona) wejdą do twojej obudowy, aby nie było niespodzianek. Pozdrawiam :)

Edytowane przez Breaky83

czyli chcecie powiedzieć że w FHD jak zmienie 660Ti ( porównywalny z 580) na GTX 770 to odczuje różnice ?

Mam gtx580 i powiem ci tyle nie zmieniaj i nie słuchaj bełkotu.

Jak już to przejście tylko na gtx780 żeby ta różnica była faktycznie zauważalna ale zaś ta cena.Po za tym doczekasz spokojnie na więcej ofert z maxwella a reszta poleci w dół z ceną :)

w takich pozycjach gdzie taka duża moc GPU jest potrzebna np. Crysis 3 lub wszytkie częsci metro 2033 odczujesz bardziej, a w innych grach też możesz zauwazyć lepszą płynność. Pozdrawiam

Tak zauważy tylko że nie będzie się nadal pokrywała z tą która jest faktycznie potrzebna a każdy wie czego wymagają takie tytuły.

W innych grach nie zauważy lepszej płynności to cię zapewniam,będzie nadal b.dobrze.

czyli chcecie powiedzieć że w FHD jak zmienie 660Ti ( porównywalny z 580) na GTX 770 to odczuje różnice ?

Jeszcze raz.Nie wiem czy interesujesz się race ale patrząc na przyszłe tytuły i Sprawdzając wydajność gtx770 z gtx580 np w becie AC mając na torze 25 aut - spadek fps jest zbliżony do gtx580 w skrócie nie ma rewelki ani tu ani tu a po wielu upgradach optymalizacja jest wciąż poprawiana i mimo że grafika może w stosunku do Project CARS nie powala to dużym obciążeniem jest silnik fizyki który wszystko w locie musi liczyć.Tej gry gtx770 na maxa nie potrafi uciągnąć jak wiele innych. 

Ja rozważam kupno pod takim kątem a nie że ktoś mi napisze że odczuje różnicę i koniec.Ktoś odczuwa różnicę przy 5fps drugi przy 12fps i gadaj z takimi.Sprawdz sobie w testach.

/e

Niekompetencja! Jak możesz porównywać 580 (czyli ~660) do 770? Sam osobiście przesiadałem się z 580 na 680 i różnica była odczuwalna już w pierwszych paru tytułach. Skończ już głosić swoje herezje!          dad

Edytowane przez dadulek
  • Popieram 1

Ja pisałem wyżej. Sam jestem przykładem takiej przesiadki. Różnica jest i to spora. Pytanie tylko czy opłaca się teraz brać 770, czy nie lepiej upolować za jakieś ~800 pln 280x na lolegro :)

wydajnosciowo roznicy wielkiej nie ma, R9 280X pewnie kopaly ale jest wiele kart 2-3 miesiecznych - one nie beda wyeksploatowane (zmienilem lekko zdanie odnosnie tego tematu) i mozna znalezc takie ktore maja prawie 3 lata gwarancji.

wczoraj kupilem sobie

http://allegro.pl/show_item.php?item=4173712196

pewnie czeka mnie teraz przesiadka na i5 (zobacze najpierw jak to bedzie z phenomem x6 dzialac i czy bedzie roznica wzgledem R9 270X) ale za taka kase to sie nie moglem oprzec :P

Co ogólnie jest złego w kartach z koparek?

Jeżeli miały zapewnione dobre chłodzenie to będą pracować latami.

Dlaczego? Bo lut BGA pod układami nie jest narażony na proces ogrzewania i studzenia (włącz/wyłącz lub zmiana obciążenia GPU).

Lepsza karta z koparki niż kot w worku od maniaka OC.

• Popieram 1
Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...