napierniczak321 11 Napisano 12 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Witam wszystkich Przeszedłem ostatnio Metro last light i zainteresował mnie ten świat na tyle, że chciałbym zakupić dwie książki Dmitra Glukhovkiego. Teraz pytanie do Was, czy jest sens kupować te książki?Czy napotkam coś nowego czego nie było w grze? Czy książka ostatecznie zakończy się tak samo jak gra? Będę bardzo wdzięczny za pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
Matizekt 46 Napisano 12 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Przeczytałem wszystkie książki z uniwersum i 2034, 2033, grałem również w obie części gry i powiem tak: naprawdę warto przeczytać. Moim zdaniem książka oddaje lepiej klimat metra poprzez liczne historie, których nie ma w grze. Nie mówiąc o tym ze 2034 to nie jest Last Light i opowiada zupełnie inna, ciekawą historie. Wybór należy do Ciebie jesli lubisz czytać nie zastanawiaj sie i kupuj książkę jesli nie to i tak uważam ze warto po nią sięgnąć 4 Cytuj Link to post Share on other sites
napierniczak321 11 Napisano 12 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Dzięki bardzo Matizekt Oprócz tych dwóch książek tego autora są jeszcze jakieś inne, które rozgrywają się w tym uniwersum? Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 12 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Książki z pewnością są warte przeczytania. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Matizekt 46 Napisano 12 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Na język polski przetłumaczona została trylogia Do światła, W mrok, Za horyzont według mnie są to najlepsze książki z uniwersum (oczywiście z tych przetłumaczonych). Ich akcja rozgrywa się w Petersburgu i jego okolicach, a w ostatniej części obejmuje sporą część Rosji. Są jeszcze książki Piter i Korzenie niebios. Akcja pierwszej toczy sie też Petersburgu, a drugiej we Włoszech. Obie bardzo dobrze sie czyta, aczkolwiek ciekawsze były dla mnie korzenie. Myślę ze jak przeczytasz jakąkolwiek z nich to tak Cię wciągnie, ze przeczytasz i tak wszystkie 1 Cytuj Link to post Share on other sites
napierniczak321 11 Napisano 12 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Dzięki za informacje Jutro powinienem się zaopatrzyć w Metro 2033 i 2034 (o ile będzie w Matrasie albo w Empiku, na co bardzo liczę). Cytuj Link to post Share on other sites
jarnuszkiewiczm 1096 Napisano 13 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 Zawsze warto przeczytać książki, nawet bardziej niż grać w gry na ich podstawie, metro 2033 świetna sprawa i gra jest bardzo uboga w porównaniu, metro 2034 nie ma swojego odpowiednika w grach także ta histroria tylko do poczytania, oraz fajne są opowiadania typu piter na podstawie uniwersum, czytało się to wszystko swojego czasu 1 Cytuj Link to post Share on other sites
napierniczak321 11 Napisano 13 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 (edytowane) Kupiłem już książki Przeczytałem 200 stron Metro 2033, fajnie się ją czyta(faktycznie wciąga ).Zakup jak najbardziej trafiony. Dziękuję Wam za pomoc Edytowane 13 Lutego 2014 przez napierniczak321 Cytuj Link to post Share on other sites
SebaE1998 4 Napisano 25 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Całą seria jest super czytałem wszystkie części jakie są po polsku oprucz "korzeni niebios" nie moge się doczekać metra 2035 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts