Maciej Piotrowski 22 Napisano 22 Marca 2009 Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 No właśnie - pytanie takie jak w temacie. Oczywiście mam tu na myśli recenzje ukazujące się na łamach portalu Benchmark.pl:). Jeśli tak to jaką formułę miałby przybrać tego typu recenzje? czy, dla przykładu, miałyby bardziej skupiać się na oprawie audiowizualnej i ewentualnych porównaniach wersji platformowych "kosztem" innych aspektów danych produkcji (grywalność, schematy rozgrywki itp)? Czy miałby obejmować tylko "największe" i najbardziej rozpoznawalne tytuły czy też te mniej znane a dobrze rokujące? Czy chcielibyście zobaczyć zapowiedzi gier konsolowych na łamach Benchmarka? Jesli tak to w jakiej formie (tekst, zdjęcia + filmy czy np. tylko film z komentarzem)? Czekam na Wasze opinie i propozycje, za które z góry bardzo dziękuje. Link to post Share on other sites
sevae 8 Napisano 22 Marca 2009 Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Jeżeli chcecie bardziej na poważnie zająć się recenzowaniem gier to powinniście stworzyć dział przypominający www.gametv.pl Jeżeli o same recenzje chodzi to oczekuję poznania innych aspektów produkcji niż oprawa audiowizualna. Pomocne może okazać się też zestawienie jak dana gra chodzi i wygląda na trochę starszym sprzęcie (wiem, że w temacie chodziło o konsole, ale piszę tu o recenzjach gier ogólnie). Link to post Share on other sites
Maciej Piotrowski 22 Napisano 22 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Czy chodzi jedynie o same recenzje video czy również o gameplay'e i zapowiedzi, tak jak to ma miejsce w gametv? Link to post Share on other sites
sevae 8 Napisano 22 Marca 2009 Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Myślę, że same recenzje wystarczą, zapowiedzi mogłyby być realizowane w taki sam sposób jak aktualności (przez użytkowników portalu), gameplay'e można znaleźć na youtube w dużych ilościach i na dobrą sprawę nic nie mówią o grze więc są chyba zbędne. Link to post Share on other sites
Darodaredevil 1 Napisano 22 Marca 2009 Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 chyba ze recenzujący robiłby filmik, umieszczał na youtube i dawal link w celu porownania jak wyglada w rzeczywistosci dane ustawienie grafiki chodzi mi o taki fragmencik 15-20 sekund i juz ktos by mial porownanie czy na jego sprzecie da sie grac czy tylko straci kase chodz to tez bardziej uwaga oglolnie do dzialu gier a nie konsolowych Link to post Share on other sites
Maciej Piotrowski 22 Napisano 22 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Chociaż zależało mi bardziej na poznaniu Waszego zdania co do dalszych recenzji gier konsolowych na łamach portalu, dziękuje i za propozycje dotyczące formy i wyglądu recenzji gier pecetowych. Co zaś tyczy się zapowiedzi - miałem tu na myśli zapowiedzi gier nie tylko w formie tekstu ale również filmów video. Jako redakcja zdaża nam sie bowiem otrzymać wcześniej dany tytuł - czasami z zastrzeżeniem embarga a czasami bez. Jak ewentualnie widzielibyście takie zapowiedzi? czy chcielibyście je zobaczyć jedynie w formie video czy też video i tesktu? a może nie chcecie ich wogóle? Link to post Share on other sites
19arek93 0 Napisano 1 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Myślę że na takim portalu jak benchark.pl zdecydowana część użytkowników posiada komputery klasy PC. Także myślę iż powinniście skupić się bardziej na grach pod windows'a, a nie konsole. I osobiście wolałbym tekst/wideo. Link to post Share on other sites
Maciej Piotrowski 22 Napisano 17 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 No tak, ale duża część gier wpierw pojawia się obecnie na konsolach, a dopiero po jakimś czasie na PC. Druga sprawa - sporo graczy ma w domu nie tylko PC, ale również konsole. Chodzi o to aby zachować równowagę. Link to post Share on other sites
SoundsGreat 1647 Napisano 17 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Jeśli o mnie chodzi - im więcej porównań PC do konsol tym lepiej - to da lepszy pokaz możliwość obu platform (a właściwie trzech platform) dla potencjalnych nabywców, oraz dla zwykłych pasjonatów Link to post Share on other sites
Radical 1 Napisano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Moim zdaniem filmiki w formie youtubowej to totalne nieporozumienie więc akurat to można sobie podarować. Raczej preferowałbym wysokiej jakości screeny i opis/odczucia osoby recenzującej Link to post Share on other sites
SoundsGreat 1647 Napisano 14 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Odnawiam temat bo... "Chciałbym widzieć więcej recenzji gier konsolowych", ale ich nie widzę... Link to post Share on other sites
Darodaredevil 1 Napisano 14 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Odnawiam temat bo... "Chciałbym widzieć więcej recenzji gier konsolowych", ale ich nie widzę...ostatnio miałeś RE 5 więc aż tak nie narzekaj Ja bym chętnie zobaczył reckę Prototype i inFamous dla porówniania Link to post Share on other sites
Beatrix Kiddo 103 Napisano 29 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Proszę wybaczyć za odkopywanie tematu, chociaż i tak nie ma tu zbyt dużego ruchu więc..... :oops: W każdym razie kieruję pytanie do Redakcji , czy planujecie i zastanawialiście się umieszczać także recenzje i jakieś newsy o ważnych premierach dla światka PSP ? W najbliższym czasie pojawią się na tę platformę dużo świetnych gier, a jak wiadomo dużo osób posiada tę konsolę w tym i ja. Jest na tyle fajna że myślę że jest o czym pisać od czasu do czasu. Czekam na odpowiedź. Moim zdaniem , jeśli chodzi i pierwsze pytanie Pana Macieja, to recenzje byłyby mile widziane w formie tekstu ze zdjęciami, humorystycznymi dopiskami do nich np. Według mnie miło i o wiele łatwiej gra się na konsolach, szybciej i bez żadnych problemów, a jak wiadomo w 2011 roku liczba pecetowców ma zmalać na korzyść konsolowców. Uważam też że chore jest głupie porównywanie tzw. casuali i hardcorowców. Link to post Share on other sites
Fresherty 0 Napisano 29 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Darodaredevil -> Mam obie, mógłbym coś skrobnąć, ale nie mam możliwości robienia filmików czy też screenów z PS3, zwłaszcza w HD - sprzęt do tego trochę kosztuje niestety całkiem sporo. Karta BlackMagic Intensity Pro nagrywająca w HD - około 1000 zł. Mimo to skrobnąłem kilka zdań o Battlefieldzie 1943, może uda się zamieścić to jako mini-recenzje albo coś podobnego? Link to post Share on other sites
Recommended Posts