Brav. 0 Napisano 10 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2014 CrystalDiskInfo pokazuje ostrzeżenie, Wartość Raw w tym polu od dwóch-trzech tygodni się nie zmieniła. Czy powinienem się martwić o moje dane? Wiadomo, że wolałbym ich nie stracić http://imageshack.com/a/img196/7995/jl29.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
MIx_12 3 Napisano 10 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2014 Lepiej skopuj dane z tego dysk sam posiadałem taki sam dysk,też pokazywał ilość sektorów niestabilnych wkrótce bez ostrzeżenia może całkowicie paść, Cytuj Link to post Share on other sites
Butterfly05 3 Napisano 10 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2014 (edytowane) @up Dokładnie, Zakupiłem ten dysk w Komputroniku w 2009, w 2011 padł i wymienili mi na nowa sztukę. A teraz miesiąc temu znów Mi padł, znów poleciał na gwarancję, dobrze że była liczona od 2011 roku od nowa i zwrócili Mi kasę . Dwa razy to samo, bez najmniejszych oznak nagle pada jak mucha. Nawet w biosie nie potrafił go odnaleźć. Mi tak wyszło że średnio co 2 lata i kaput, także i z twoim dyskiem jak kolega zaznaczył powyżej może być podobnie, choć i niekoniecznie. Jeżeli masz jeszcze gwarancję na niego to sprawdzaj co jakiś czas czy są Bad Sectory, jeżeli będą oddaj na gwarancję. Już nie produkują tą serię więc jeżeli masz gwarancję i jak padnie to domagaj się kasy a nie jakiś bonów na zakup w sklepie jak w moim przypadku . Edytowane 10 Lutego 2014 przez Butterfly05 Cytuj Link to post Share on other sites
sfistn 28 Napisano 11 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Odpal mhdd erase delays. Dysk ma masę błędów crc, wymień kabel, te bad sectory to pewnie logiczne. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts