eloelo332 0 Napisano 9 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 Witam planuje składać komputer ale jak na razie mam do dyspozycji 500zł chciałbym już mieć całą podstawe żeby już sobie na nim śmigać i z czasem dokupywać wszystko komputer raczej do gier na podstawce AMD nie lubie intela i jest za drogi Więc licze na jakieś dobre propozycje bez obudowy bo mam stara jakąś Link to post Share on other sites
jazon 8 Napisano 9 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 Niewykonalne, no chyba ze będziesz grał w jakieś starocie to może. Link to post Share on other sites
Esmgrind 2 Napisano 9 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 Za 500zł to możesz sobie kartę graficzną kupić, chyba że chcesz kompa do gier typu gothic 2, niestety 500zł to zdecydowanie za mały budżet. Link to post Share on other sites
wojciechpiwo 4895 Napisano 9 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 Zastosowanie komputera : Maksymalna kwota : Których części potrzebuję : Czy będę podkręcać sprzęt? : Rozdzielczość mojego monitora : Specjalne wymagania : Części z poprzedniego komputera : Własna propozycja zestawu : Inne : Link to post Share on other sites
eloelo332 0 Napisano 9 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 Tak ale chodzi o to że teraz tylko np płyta gł bo oczywiście to jest podstawa i reszta jest za bardzo nie potrzebna z czasem bedę wymieniał wszystko ale na razie nie mam tyle PLN więc wiecie teraz wystarczy mi na nim internet tylko żebym mógł już w niego inwestować Link to post Share on other sites
szambor5 4836 Napisano 9 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 Za 500 zł dostaniesz Pentium G3420+ Gigabyte D3H. Dokładasz 300 i masz zasilacz i 4 GB Ram. Link to post Share on other sites
Esmgrind 2 Napisano 9 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 Jak złożysz teraz komputer tak żeby działał za 500zł, to żeby go przerobić na takiego do gier będziesz musiał wszystko wymienić i tak. Reszta nie za bardzo potrzebna? Do jakiegokolwiek działania komputera potrzebujesz: procesora, płyty, ramu, zasilacza i dysku. I karty graficznej, jeśli procesor nie ma integry. Link to post Share on other sites
jazon 8 Napisano 9 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 Tak ale chodzi o to że teraz tylko np płyta gł bo oczywiście to jest podstawa i reszta jest za bardzo nie potrzebna z czasem bedę wymieniał wszystko ale na razie nie mam tyle PLN więc wiecie teraz wystarczy mi na nim internet tylko żebym mógł już w niego inwestować Ale to i tak nie wypali zbytnio. Bo jak złozysz całe PC za 500 PLN to dokladac potem do niego sensu nie bedzie. Jak chcesz coś w miare do rozbudowy to musisz miec juz na starcie w miare dobry zasilacz, płyte główną i procesor - bo do internetu zintegrowana grafika wystarczy, i troszke ramu. A potem dokupić wiecej ramu i karte graficzną. Jednak za 500 pln nie wykonalne. Jak nie masz kasy zrób inaczej. Kup za 300-500 zeta polisingowego PC (np. della) do internetu i zbieraj kase na PC do gier i złóż go potem. 1 Link to post Share on other sites
lxxer 37 Napisano 9 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 Lepiej pozbierać minimum jeszcze 300-400zł... Link to post Share on other sites
eloelo332 0 Napisano 9 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 I o to mi chodziło czyli jak lipa to lipa i czas zbierać PLN-y Link to post Share on other sites
dadulek 9363 Napisano 9 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 Skoro doszliśmy do wniosku, że za 500PLN kompa nie poskładamy to można zamykać? Link to post Share on other sites
eloelo332 0 Napisano 9 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 Tak tak do zamknięcia Link to post Share on other sites
Recommended Posts