Skocz do zawartości

Recommended Posts

Towar był rozpakowany i podpięty wiec raczej ta opcja odpada :) czyli zostaje tylko gwarancja i nie mam co się spieszyć bo mam na nią 5 lat :D

Żeby było weselej 2 zasilacz tez skwierczy :/ choć dźwięk bardziej kojarzy mi się ze "świerszczem" i wysapuje z przerwami co 1-2 sek.

Be Quiet to to narazi nie jest na 2 zakupione zasilacze 2 wadliwe :/ - co prawa wentylatora nie słychać w ogóle nawet z bliska i wije mocno ale co z tego jak zasilacze skwierczą..... spodziewam się czegoś więcej w tej kategorii cenowej.

Edytowane przez myceK

Mam u siebie BQ prawie ten sam model ( E8 )  i zadnych dzwiekow nie wydziela - takze reklamuj bo to nie jest normalne zeby w tych zasilkach cos swierszczalo. ( wczesniej mialem BQ: pure power l7 430W i straight power e7 480W i byly ciche jak sama nazwa wskazuje ;-) )

To skwierczenie jak autor opisuje nie koniecznie muszą być to cewki mogą to być transformatorki a konkretnie kiepsko nawinięte uzwojenie. Przez elektroników powszechnie nazywane trafo. Ale co by to nie było warto reklamować. Swoją drogą ciekawe co na to sprzedawca/producent tak wychwalanych zasilaczy. Sam stałem przed wyborem nowego zasilacza właśnie ze względu na podobne skwierczenie które było słychać w słuchawkach pod obciążeniem komputera. Dzięki pomocy kilku użytkowników z tego forum w doborze zasilacza, zakupiłem Seasonica i problem automatycznie się rozwiązał.

• 1 miesiąc temu...

Witam,

Wymieniłem oba zasilacze na nowe... i porostu nie wierze to samo! 

W linku filmik nagrany przy kratce z tylu zasilacza na dodatek że brzęczy ? chyba ze to normalne słychać tylko z bliska to co chwile taki dźwięk przypominający świerszcza...

Znów mam reklamować oba zasilacze :/ yh klasa premium za 420zł :/

w 1 zasilaczu zdarza się to sporadycznie w 2gim prawie non stop.

<a href="http://speedy.sh/6BGhn/20140406-143643.mp4">Download at SpeedyShare</a>

http://speedy.sh/6BGhn/20140406-143643.mp4

Czy to jest wina komputera ? sieci elektrycznej ? czy porostu mam pecha....

Edytowane przez myceK

Próbowałeś podłączyć zasilacze do innej sieci?

Radzę czytać testy zasilaczy i samemu wybrać, a nie na zasadzie że "padło na bq!" bo fajnie się nazywa. Dlaczego padło skoro nawet jak mówisz nie chciało Ci się przeczytać a eksperci wyżej podawali ci bardziej opłacalne i lepsze wg. mnie konstrukcje.

Nie wiem o co wam chodzi z zasilaczami be quiet! z serii L8. To jedne z najcichszych zasilaczy na rynku i oczywiście warto je rozważać z perspektywy zwolennika ciszy ;)

No wlasnie, producent podaje, ze nawet przy obciazeniu 100% L8 nie halasuje ponad 20 dB. Porownywalem z Corsairami i te juz pod 40 dB podchodza w takich sytuacjach.

Szukam zastepstwa dla mojego zestawu: Xeon (TDP80W, niepodkrecany, chlodzony pasywnie), pasywny GT610 (29W), jeden SSD, docelowo dwa HDD (conajmniej jeden 'green'), dwa wentylatory 120mm w obudowie. Komputer jest glownie do filmow oraz do normalnej edycji zdjec i w stresie pracuje baaardzo rzadko. Rozbudowy nie planuje. Kalkulatory pokazuja mi zasilacz 280W (obliczenia dla 90% obciazenia).

Czy zatem taki BQ Pure Power L8 300W wystarczy? Jest w bardzo dobrej cenie, a mnie wlasnie na ciszy zalezy najbardziej. 350W jest tylko pare groszy drozszy.

Edytowane przez radekone