myceK 0 Napisano 24 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 (edytowane) Towar był rozpakowany i podpięty wiec raczej ta opcja odpada czyli zostaje tylko gwarancja i nie mam co się spieszyć bo mam na nią 5 lat Żeby było weselej 2 zasilacz tez skwierczy choć dźwięk bardziej kojarzy mi się ze "świerszczem" i wysapuje z przerwami co 1-2 sek. Be Quiet to to narazi nie jest na 2 zakupione zasilacze 2 wadliwe - co prawa wentylatora nie słychać w ogóle nawet z bliska i wije mocno ale co z tego jak zasilacze skwierczą..... spodziewam się czegoś więcej w tej kategorii cenowej. Edytowane 24 Lutego 2014 przez myceK Cytuj Link to post Share on other sites
sadys 116 Napisano 25 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Mam u siebie BQ prawie ten sam model ( E8 ) i zadnych dzwiekow nie wydziela - takze reklamuj bo to nie jest normalne zeby w tych zasilkach cos swierszczalo. ( wczesniej mialem BQ: pure power l7 430W i straight power e7 480W i byly ciche jak sama nazwa wskazuje ;-) ) Cytuj Link to post Share on other sites
scorpion1236 19 Napisano 26 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 To skwierczenie jak autor opisuje nie koniecznie muszą być to cewki mogą to być transformatorki a konkretnie kiepsko nawinięte uzwojenie. Przez elektroników powszechnie nazywane trafo. Ale co by to nie było warto reklamować. Swoją drogą ciekawe co na to sprzedawca/producent tak wychwalanych zasilaczy. Sam stałem przed wyborem nowego zasilacza właśnie ze względu na podobne skwierczenie które było słychać w słuchawkach pod obciążeniem komputera. Dzięki pomocy kilku użytkowników z tego forum w doborze zasilacza, zakupiłem Seasonica i problem automatycznie się rozwiązał. Cytuj Link to post Share on other sites
sadys 116 Napisano 26 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 trafo sklada sie miedzy innymi z dwoch cewek ;-) Cytuj Link to post Share on other sites
myceK 0 Napisano 6 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 (edytowane) Witam, Wymieniłem oba zasilacze na nowe... i porostu nie wierze to samo! W linku filmik nagrany przy kratce z tylu zasilacza na dodatek że brzęczy ? chyba ze to normalne słychać tylko z bliska to co chwile taki dźwięk przypominający świerszcza... Znów mam reklamować oba zasilacze yh klasa premium za 420zł w 1 zasilaczu zdarza się to sporadycznie w 2gim prawie non stop. <a href="http://speedy.sh/6BGhn/20140406-143643.mp4">Download at SpeedyShare</a> http://speedy.sh/6BGhn/20140406-143643.mp4 Czy to jest wina komputera ? sieci elektrycznej ? czy porostu mam pecha.... Edytowane 6 Kwietnia 2014 przez myceK Cytuj Link to post Share on other sites
Kratos 174 Napisano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 Próbowałeś podłączyć zasilacze do innej sieci? Radzę czytać testy zasilaczy i samemu wybrać, a nie na zasadzie że "padło na bq!" bo fajnie się nazywa. Dlaczego padło skoro nawet jak mówisz nie chciało Ci się przeczytać a eksperci wyżej podawali ci bardziej opłacalne i lepsze wg. mnie konstrukcje. Cytuj Link to post Share on other sites
myceK 0 Napisano 7 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Nikt nie ma pojęcia co to może być na tym jednym zasilaczu pojawia się to sporadycznie szczególnie przy restarcie... albo jak coś uruchamiam. Próbowałem podłączyć pod inny kontakt tylko z oddzielnej fazy było to samo. Cytuj Link to post Share on other sites
owoce morza 1320 Napisano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Pomierz napięcia na zasilaczu w tedy do czegoś dojdziemy Cytuj Link to post Share on other sites
radekone 0 Napisano 10 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2014 (edytowane) Nie wiem o co wam chodzi z zasilaczami be quiet! z serii L8. To jedne z najcichszych zasilaczy na rynku i oczywiście warto je rozważać z perspektywy zwolennika ciszy No wlasnie, producent podaje, ze nawet przy obciazeniu 100% L8 nie halasuje ponad 20 dB. Porownywalem z Corsairami i te juz pod 40 dB podchodza w takich sytuacjach. Szukam zastepstwa dla mojego zestawu: Xeon (TDP80W, niepodkrecany, chlodzony pasywnie), pasywny GT610 (29W), jeden SSD, docelowo dwa HDD (conajmniej jeden 'green'), dwa wentylatory 120mm w obudowie. Komputer jest glownie do filmow oraz do normalnej edycji zdjec i w stresie pracuje baaardzo rzadko. Rozbudowy nie planuje. Kalkulatory pokazuja mi zasilacz 280W (obliczenia dla 90% obciazenia). Czy zatem taki BQ Pure Power L8 300W wystarczy? Jest w bardzo dobrej cenie, a mnie wlasnie na ciszy zalezy najbardziej. 350W jest tylko pare groszy drozszy. Edytowane 10 Kwietnia 2014 przez radekone Cytuj Link to post Share on other sites
owoce morza 1320 Napisano 10 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2014 radekone Kalkulatory przekłamują , dobrym rozwiązaniem jest miernik ,twój komputer pociągnie około 140W może i nawet mniej czyli krótko mówiąc zasilacz da radę Cytuj Link to post Share on other sites
radekone 0 Napisano 10 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2014 Az tak precyzyjnie wiedziec nie potrzebuje Dzieki, wlasnie takiego info potrzebowalem. A cenowo tez ciezko cokolwiek lepszego niz L8-300W znalezc, przynajmniej u mnie we wsi. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts