maniak17 0 Napisano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Tak jak wyżej.Czy zmiana napięcia z 1.087 na 1.1000 to bezpieczne napięcie dla tego radka ? nic się nie spali przypadkiem ? (karta to referent) podkręciłem ją do 860/1225 właśnie na tym zwiększonym napięciu .Niech się wypowiedzą znawcy to proszę screena z GPU-Z http://www.techpowerup.com/gpuz/haheu/ Cytuj Link to post Share on other sites
drunk 246 Napisano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Nic się nie stanie , prawie w ogóle tego napięcia nie podniosłeś , u mnie na radku 5770 miałem napięcie 1,3v i nic się nie stało. Ogólnie ta karta idzie na wyższym napięciu na 950/1000 na rdzeniu. Cytuj Link to post Share on other sites
maniak17 0 Napisano 2 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 a jak przesadze z OC (ustawie zbyt wysokie wartości rdzenia w stosunku do napięcia) to jakie będą tego objawy ? będe musiał coś resetować czy coś ? Cytuj Link to post Share on other sites
JoHnNy08PL 184 Napisano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Dlaczego karta chodzi PCI-E 2.0 x16 @ x4 2.0 Włożyłeś ją do slotu najbliżej procesora? Może nie będziesz musiał podkręcać bo karta przyśpieszy przez szybszą wymianę danych... Cytuj Link to post Share on other sites
drunk 246 Napisano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Jak przesadzisz z o/c to zaczną pojawiać się artefakty , w takim przypadku obniżasz taktowania do takiej wartości aż artefakty znikną i będzie pełna stabilność. Cytuj Link to post Share on other sites
maniak17 0 Napisano 2 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Dlaczego karta chodzi PCI-E 2.0 x16 @ x4 2.0 Włożyłeś ją do slotu najbliżej procesora? Może nie będziesz musiał podkręcać bo karta przyśpieszy przez szybszą wymianę danych... Mój Asrock źle odczytuje prędkość PCI-E... w 3Dmarku miałem 15.238 pkt a Heaven coś tam miałem 570 pkt także mało prawdopodobne aby była to prędkość PCI-E.Jest w dobrym slocie,już kiedyś ludzie z forum próbowali mi pomóc z tym PCI-E i jak podałem im wyniki to powiedzieli że źle odczytuje.Tymczasem mój MSI robi 900mhz na rdzeniu na standardowym napięciu http://www.techpowerup.com/gpuz/d38gu/ Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts