Szymon1325 1 Napisano 6 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 Witam , mam problem , kiedy uruchamiam Windowsa 7 wyskakują takie paski jak na tym zdjęciu odrazu mówie to nie moje zdjecie. Identyczne paski tylko że u mnie jest ich mniej i paski są poziome. Moja karta Sapphire hd 7850 . http://postimg.org/image/6ejikyanr/ To nie moje zdjecie. Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 6 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 Może napisz trochę więcej o konfiguracji? Dokonywałeś ostatnio jakiś zmian sprzętu? Cytuj Link to post Share on other sites
Szymon1325 1 Napisano 6 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 Nie , nie dokonywałem. Moje PC. MSI B75A-G43 (MOBO) Sapphire hd 7850 (Karta) Intel Core i5-3470. Ram 4 gb ddr3 Kingston. SilentiumPC Deus 600w. Chyba starczy. Kabel przejscia z karty do monitora wymieniłem ale nic to nie dało to ja już nie wiem . Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 6 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 Odłącz kartę, podepnij monitor pod płytę (iGPU) - zdaj raport. Cytuj Link to post Share on other sites
Szymon1325 1 Napisano 6 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 A jak ją właczyc w Intelu ? Dobra odłaczyłem karte, i właczyłem na zintegrowana i rzeczywiście nie było tych pasków potem właczyłem karte graficzna i pierwszy raz nie było pasków a teraz znowu są co mam zrobić? Odpowie ktoś? Cytuj Link to post Share on other sites
compix 8 Napisano 6 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 Uszkodzona karta graficzna. Możliwe że sam układ graficzny lub kulki pod układem puściły. Przy paskach mogą też być vramy. By mieć pewność w 100% trzeba mieć dostęp do sprzętu serwisowego, nie zalecam porad z internetu zaczynając od piekarnika, kończąc na jakiś egzotycznych źródłach ciepła. Jak `stara` jest karta graficzna? Cytuj Link to post Share on other sites
Szymon1325 1 Napisano 7 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 Karta ma rok. A nie moge tej karty jakoś wytestować albo coś bo nie chce mi sie wysyłać na gwarancje. Cytuj Link to post Share on other sites
CrisPell 4845 Napisano 7 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 To że ci się nie chce to żaden powód. A gwarancja na pewno załatwi sprawę sam nic nie zdziałasz. A ze zintegrowaną w tym procku nie ma tak źle przetrwać Cytuj Link to post Share on other sites
Szymon1325 1 Napisano 7 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 Ale to tylko paski jak właczam komputer i włacza sie logo Windowsa, czy to może bardziej uszkodzić karte ?. Cytuj Link to post Share on other sites
MasterBarti 945 Napisano 7 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 W końcu padnie tak, że komputer nie wstanie. Nie ma sensu żadna zabawą z tą kartą jeśli ma gwarancję. Cytuj Link to post Share on other sites
Rozpruwacz 14 Napisano 8 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 Wysyłaj na gwarancję ! Cytuj Link to post Share on other sites
Szymon1325 1 Napisano 8 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 No dobra wymieniłem kabel z karty do monitora i dalej to samo, ale kiedy pożyczyłem kabel podobny od kuzyna to wszystko było dobrze. Cytuj Link to post Share on other sites
compix 8 Napisano 8 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 Może chwilowo było okej, co jest czasem typowo przy uszkodzonym układzie. Po testuj w takim razie na kablu kuzyna kartę. Nie zmienia to jednak faktu że póki jest gwarancja to nie ma się nad czym zastanawiać. Po gwarancji bardziej opłacalna będzie nowa karta niż naprawa tej Cytuj Link to post Share on other sites
Tridefy 229 Napisano 8 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 Spróbuj reinstalować system, może jakiś syf Ci siedzi w komputerze(w sterownikach). Często jest to lek na problemy z PC, jednak w tym wypadku wątpię by to pomogło. Cytuj Link to post Share on other sites
Szymon1325 1 Napisano 8 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 Hehe już 3 raz reinstalowałem Cytuj Link to post Share on other sites
Rozpruwacz 14 Napisano 8 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 Ślij na Gwarancję Cytuj Link to post Share on other sites
Ute 2121 Napisano 8 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 wyskakują takie paski jak na tym zdjęciu Moja karta Sapphire hd 7850 . Uszkodzenie karty, niewystarczająca ilość prądu dla karty, mogą być też sterowniki. Cytuj Link to post Share on other sites
Szymon1325 1 Napisano 9 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 Pasek jeden występuje i bardzo szybko znika , w sumie to nic nie przeszkadza bo potem się już nie pojawia. A ile prądu powinno być? Cytuj Link to post Share on other sites
jarnuszkiewiczm 1096 Napisano 9 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 Prądem bym się nie martwił, Deus 600w spoko starczy do takiego konfigu, wg mnie pada albo Vram albo procesor graficzny i ja bym to reklamował zanim się całkiem zkasztani Cytuj Link to post Share on other sites
Rozpruwacz 14 Napisano 9 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 Na Gwarancję wysyłaj tylko to Ci zostało Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts