Skocz do zawartości

Nowa zabawka 400 - 450 zł

Recommended Posts

Panowie, szukam nowego telefonu dla siebie. Obecnego telefonu używam praktycznie tylko i wyłącznie do pisania smsów oraz do rozmów. Chciałbym coś jednak z dobrym dźwiękiem abym w pracy mógł pocieszyć uszy jakąś muzyką. Mile widziany dobry aparat oraz ekran

Kiedyś zastanawiałem się nad SE Satio / Aino. Obecnie telefony te są w bardzo niskich cenach ale z tego co czytam nie warto się w nie pakować ... ???

Widzę że często polecany jest ten model http://allegro.pl/overmax-vertis-expi-quad-core-4-5-gps-szok-i3935363429.html

Warto w niego zainwestować ? 

. Obecnie telefony te są w bardzo niskich cenach ale z tego co czytam nie warto się w nie pakować ... ???

W tej cenie dostaniesz Lumia 520.

Widzę że często polecany jest ten model http://allegro.pl/ov...3935363429.html   Warto w niego zainwestować ? 

Nawet nie dotykaj tego złomu. ;) Nie droga Lumia 520 kładzie na łopatki to "censored".

Ceny Lumia 520 zaczynają się od 400 zł jeżeli chodzi o "kup teraz" 

http://allegro.pl/nokia-520-lumia-132165?buyNew=1&offerTypeBuyNow=1

Edytowane przez eVerest

Do rozmów i smsów Lumia 520 jak najbardziej, ale do słuchania muzyki - szału nie ma. Nie posiada nawet equalizera (i chyba go mieć nie będzie). Jeżeli nie jesteś audiofilem, zawsze można coś posłuchać na słuchawkach, ale nie można oczekiwać za wiele. Co do aparatu - zdjęć nie robię i na zdjęciach się nie znam. Na moje oko, w dzień zdjęcia są ok, ale przy słabym świetle kiepskie. Ekran średni, widziałem lepsze i gorsze (nie ma Gorilla Glass, przez co wskazana jakaś folia).

Pozdrawiam.

Ewentualnie mozesz pomyslec o Huawei Y300. Bylem w podobnej sytuacji jakies 10 miesiecy temu i zdecydowalem sie na powyzszy model. Jak na mnie za obecna cene w okolicach 430zl to najlepszy wybor. Chodzilo mi glownie o muzyke, i w tej kategorii po przesiadce z samsunga ace szok. Dzwiek z glosniczka bardzo dobry, na sluchawkach bomba (sluchaki iFrogz Ear Pollution Timbre). GPS bez zarzutow, cos ala gorilla glass, mimo wszystko nakleilem folijke, screen wyrazisty (4" nie za duzy i nie za maly), pisanie smsow spoko, rozmowy rowniez. Dobrze sie trzyma tylna klapka jakby gumowana. Zaleta jest rowniez dioda w aparacie, o ile aparat jest calkiem calkiem, szalu moze nie ma, ale zdjecia sa ok. Dioda czesto sluzy mi jako latareczka, super sprawa. Najwieksza zaleta mimo wszystko w tym telefonie to bateria. Przy normalnym uzytkowaniu 2 dni to norma. Jak mniej telefonow czy muzyczki 3 dni rowniez nie sa problemem. Mankament jak na ten smartka to 512 RAM (na nasze potrzeby jakies 390 mb), jednak w zasadzie mi to nie przeszkadza, bardzo rzadko braknie pamieci, nie trzymam 10 procesow w akcji. Raz na jakis czas reboot aby tempy wyczyscic. Nie wiem jak z grami na tym fonku gram co najwyzej w szachy jak juz. Przyjrzyj sie tej sluchawce. Moze cie zaintersuje.