Skocz do zawartości

Blue screen przy nowych komponentach


Recommended Posts

  • Odpowiedzi 93
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi użytkownicy w tym temacie

Najaktywniejsi użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

Kompatybilnosc z Haswellem polega na obsludze stanow c6/c7 ktore mozna wylaczyc biosie.

ja tez obstawiam plyte glowna i Mowa caly czas byla i jest o windows 7 i nie wchodzilo ani razu xD mam bledy przy instalacji  super blue dziekuje ci za wszystkie informacje xD ale kompa przekazuje

To wchodzisz do "biosa" i go aktualizujesz za pomocą Internet Flash.

ale teraz mamy problem co według ustaleń to ustawienia gpu wbudowanego tak jakby go nie posiadał

Nie bardzo rozumiem. Intel zrobił fuszerę i nie ma iGPU, nie, to niemożliwe Intel nie umiał by tak to spartolić. ;)

System się wieszał bo, nie widział iGPU, tak?

Ustawienia w BIOSie to masz proste.

Musisz ustawić w zakładce Advenced: IGPU Multi-Monitor>>>enable.

Advenced:>>Primary Graphics Adapter>>.PCI Express. (tu w tej chwil bez znaczenia bo i tak bez GPU)

Powinno chodzić. Czy oto chodzi?

 

str. 84 i 85 w instrukcji

Edytowane przez Blue PiK
Link to post
Share on other sites

Rozumiem że win7 nie chce się zainstalować do końca.

Napisz, w którym momencie instalacji się wiesza. ( co jest na ekranie przed zwiechą)

Instalujesz z płyty czy z pendrive.

Może sam windows ma błędy lub źle odczytuje z porysowanego CD, może laser słaby w napędzie?

Nie wiem co ci doradzić, informatyk, który ci sprawdzał bebechy stwierdził OK. Ubuntu się instaluje. Czyżby sam win był winowajcą?

Teraz piszesz z innego kompa. Podłącz tego Caviara, jeżeli to możliwe do kompa z którego piszesz i zainstaluj win. Później podłącz dysk z powrotem do Asrocka i zobacz co będzie się działo. ???

Link to post
Share on other sites

Aha. Dysk w porządku win też. To jeszcze spróbuj tak. Skorzystaj z tego poradnika.

Zmień tylko z drugiego obrazka:

All core 40

CPU Cache Ratio 39

Ostatni obrazek jest, podejrzewam z wcześniejszej wersji biosu.

Powyłączaj wszystkie oszczędzacze C3, C6, C7, C State

Zobaczysz czy rzeczywiście twój procek potrzebuje wyższych napięć (kod124)

Instaluj Windowsa. Na tych ustawieniach nic nie zagrozi procowi.

Ramy jedna tylko kość w slocie A2 lub B2 z tymi ustawieniami na przemian, czyli, jeżeli będzie zwiecha to wyjmij ze złącza, zamień na drugą kość.

Można też powyłączać w biosie wszystkie niepotrzebne w tej chwili urządzenia czyli USB controller,  Onboard HD Audio, Front Panel, Onboard HDMI HD Audio, Onboard LAN, Serial Port.


Baw się, może się uda. Na Gigabyte B75M-D3V u mnie z powodzeniem chodziło tylko na iGPU z Pentium G 2030 (LGA1155)

Link to post
Share on other sites

i wlasnie zauwazylem ze mrozinho *** l sprawe -.-

xD dlaczego 

zasilacz nie jest wydajny do calego kompletu dal mi jakies "go**o " ktore wedlug producentow nie wystarcza i teraz musze wymienic zasilacz 


minimalne wymagania chodzby od karty graficznej to 600 w 42 a i 12 v

 

Pisownia // jg

Edytowane przez jacekgothic
Link to post
Share on other sites

Jaką kartę kupiłeś?

To nie wina zasilacza bez GPU też system nie działa.

Przypadkowo znalazłem na forum EVGA. "chememan" miał też kod 124, przyczyną był podłączony do płyty przedni panel USB 3.0

Tak jak pisałem wcześniej po odłączaj wszystko niepotrzebne w tej chwili.

Edytowane przez Blue PiK
Link to post
Share on other sites
  • 3 tygodnie później...

Płyta jest na bank kompatybilna z płytą także pod takim tłumaczeniem może kryć się wszystko i nic. ASRock z chipsetem Z87 to nowa generacja płyt, Haswell też nowy - kto wie czy to wszystko jest aby na pewno dobrze dopracowane wierząc im w takie tłumaczenie. Czasem lepiej pozostać krok do tyłu - ale to tylko moje zdanie. Oby Ci szybko zwrócili sprawny sprzęt. 

Edytowane przez Warren1987
Link to post
Share on other sites

nie napisal i dobrze zrozumialem  :) tylko jest motyw ze koles chcial i sprzedac plyte glowna od siebie za drozsza cene ja tylko chcialem sprawdzic co wy o tym powiecie xD 


a wiec wyszlo szydlo z worka a wiec igielki z slota na procka niektore nie byly przylutowane fabrycznie ;/

wiec :P mam wrescie xD odnalazlem xD 

Link to post
Share on other sites
  • 4 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...