Skocz do zawartości

Komputer do 2300 zł, do gier.

Recommended Posts

• Zastosowanie komputera: Gry, multimedia, office,
  • Maksymalna kwota: 2300zł
  • Których części potrzebuję: Cała buda.
  • Czy będę podkręcać sprzęt? Nie
  • Rozdzielczość mojego monitora: Full HD
  • Specjalne wymagania: Brak
  • Części z poprzedniego komputera: Brak
  • Własna propozycja zestawu:

1. http://allegro.pl/pcs-advanced-i5-4x3-6ghz-8gb-gtx-660-1tb-s3-usb3-i3928894883.html

2. http://proline.pl/?id=shopkoszyk&1:WD+WD5000AAKX;1:SH-224DB;1:KHX1600C9D3%2F4G;1:CORE+I5-4440;1:ASUS+H81M-PLUS;1:SPC+BT-M23;1:AER+VP-450+450W;1:GTX660-DC2OCPH-2GD5

• Inne: Budżet jest nie przekraczalny, mile widziane zejście do, albo poniżej 2200 zł. Moim faworytem jest zestaw nr. 2. Jestem ciekawy waszej opinii na temat zestawu nr. 1, mam średnią :menda: opinie na temat zestawów z Allegro ale ten jest interesujący. Preferował bym odbiór osobisty w okolicach Katowic.

Intel Core i5-4440 /3.1GHz, 6MB, LGA 1150, BOX/

Gigabyte GA-H81M-HD3 /intel H81, LGA1150/

Corsair VS 450W 80 Plus 120mm

Zalman Z3 USB3.0 black (b/z)

Western Digital Blue 500GB 7200rpm 16MB cache SATA600

Kingston 4GB 1600MHz CL9 HyperX Black

Gigabyte Radeon R9 270 OC 2GB DDR5 256bit (950/5600)

Liteon iHAS122 SATA (black)

2250 zł + kody na darmowe złożenie i wysyłkę przy zakupie w esc.pl do wpisania w komentarzu do zamówieniaX98TY2AZ + dostawa

Zyskujesz płytę z kompletem wyjść audio na I/O, wydajniejszą kartę graficzną, o wiele lepszą obudowę pod względem jakości wykonania (3 wetylne 120 mm, regulator obrotów w zestawie), sprawdzony zasilacz z wysoką sprawnością. Jeżeli chcesz zejść pod 2200 to zmień obudowę na mATX Zalman ZM-T1 Plus USB 3.0 (b/z)

• Popieram 1

Dziękuje za szybką odpowiedzi, ale czy ten zestaw z allegro jest wart swojej ceny?

Nie, nie jest !

Dodatkowo zależy mi na odbioże osobistym, więc prośił bym o jakąś propozycje ze sklepu mającego swoją siedzibę na Śląsku. np Morale, Proline itp.

Problemem jest odszukanie podzespołów z posta #2 na stronie morele czy proline ? Trochę motywacji i zaangażowania ....

Witam,

przemyślałem sprawę, ustaliłem budżet i złożyłem następujący zestaw;

Za całość w sklepie morele.net muszę zapłacić ok. 2300zł. W stosunku do zestawu z mojego pierwszego postu zmieniłem dysk Western Digital 500GB na dysk od Seagate 1TB, zasilaczem ma być SilentiumPC Deus 500W PSU, myślałem też nad tym zasilaczem który znalazł się w propozycji kajitsu., ale wydaje mi się że warto dopłacić te parę zł do 500W, a dodatkowo ma certyfikat 80Plus Bronze.

Nie jestem pewny obudowy, bardzo kuszący jest Zalman T4, bo zajmuje mało miejsca. Mam styczność z Zalmanem T1, jest bardzo zgrabny i podoba mi się. Nie wiem tyko, czy w T4 nie będzie za gorąco, czy podzespoły nie będą się grzały? Wiem że zalman Z3 jest "porządniejszy", ma więcej funkcji i możliwości, dlatego mam wątpliwości co do obudowy.

Na koniec, czytałem forum i dowiedziałem się że istnieją kody na darmowe złożenie zestawu, czy mógłbym kogoś poprosić o takowy kod?

NIE dla deusów. Dlaczego? Wypowiedź Mrozinho powinna rozwiązać wątpliwości:

Mrozinho, dnia 30 Sty 2014 - 19:00, napisał:
Ten zasilacz jest sprzedawany jako "polski produkt" - prawda jest jednak inna, to jest importowany sprzęt z chin a jego producentem jest marka SAMA. Zasilacz ten może służyć do pokazu - jak nie powinien wyglądać zasilacz. Kiepska jakość ujawnia się np w lutach, widać chińską myśl techniczną(dioda Zenera dolutowana domowym sposobem...). A no i było wiele przypadków kiedy te zasilacze padały. Konstrukcja jest dość głośna. 
Po prostu odradzam ten zasilacz, a ciągłe wstawianie zdjęć płytki PCB staje się już nudne.